Uusi vuosi uudet kujeet

Perjantai 23.1.2015 klo 9:54 - -Minna-

Vihdoin viimein tänne eteläänkin tuli jonkinlainen talvi että päästiin testaamaan Hondaa tositoimissa. Lähdettiin ystävän peltoradalle ottamaan vähän ensilämpöjä ja tuntumaa "mopo" koneeseen/Hondaan.

Treeni sujui erinomaisesti kaikin puolin, vehkeet toimi ja itsellä oli hymy huulilla kaiken aikaa. Suorastaan nauroin välillä kypärän sisällä kun oli niin hauskaa. Sai ihan rauhassa roiskia ja hakea rajoja kun lumipenkat eivät olleet suurena esteenä. Tämä nainen innostui myös tekemään käsijarrukäännöksiä ja sain käsijarrukäden puoleisen lavan totaali jumiin :D  Sanotaan että kännissä ja kihloissa on kiva olla, mutta minun mielestä vielä kivempaa on päästä leikkimään kilpurilla.

Tulevana viikonloppuna lähdetään sitten ajamaan kunnon testiä ja jos kaikki toimii niinkun pitäisi olisi ajatuksena rykäistä joku sopiva talviralli....

Ai niin ensimmäinen Rallisprintin lajiryhmän kokous on taputeltu ja porukkaan oli helppo sujahta mukaan, kun lähes kaikki oli ennestään tuttuja ja osasin jo reitinkin sinne Kellokukan tielle ;) Tämä viimeinen juontuu siitä kun ensimmäistä kertaa sinne mennessä reilu vuosi sitten naistyöryhmän kokoukseen olin naputellut navigaattoriin kellokkaantien osoitteeksi ja navi ohjasi meidät Tainan kanssa kyllä oikeaan kaupunkiin mutta syvälle asutusalueelle jonkun Valintatalon roskiksen viereen ja ilmoitti että perillä ollaan :D

Olen aloittanut uuden kuntoilumuodon entisten lisäksi eli kuntonyrkkeilyn joka vedetään heti kahvakuula "tunnin" perään 2X viikossa. Kroppa huutaa hoosiannaa mutta kivaa on ja kunto nousee kohisten :)

Toimitsija hommista sen verran että 31.1 olen Savonlinnassa rallissa katsastuksen sihteerinä, 13-14.2 Mänttä rallissa kilpailijoiden yhdyshenkilönä ja heti seuraavana viikonloppuna olen Mikkelin SM Vaakunarallissa katsastuksen sihteerinä, tässä näitä näillä näkymin tiedossa olevia hommia. Viime viikonloppuna oltiin Mikkelin UA:n porukan kanssa Jari-Pekka rallissa EK-hommissa.

-Toiveikas Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Se käy jo !

Maanantai 29.12.2014 klo 19:48 - -Minna-

Joulu tuli ja meni kaikkine kiireineen ja nyt odotellaan Uuden vuoden aaton viettoa. Asko sai juhlapyhistä tarpeekseen tapanin päivänä ja otti Hondan vihdoinkin työtalliin ja alkoi tekemään moottorin vaihtoa ja vaihdelaatikon korjausta. Päivää myöhemmin Honda jo kävi ja kukkui.

Nyt vaan odotellaan kelejä että päästään testaamaan toimiiko kaikki ja tuleeko suru puseroon "mopo hondalla" ajeluun... Tehot laski rajusti kilpurissa (useamman kymmentä hevosvoimaa) kun nokalle heitettiin vakiokone jolla on tarkoitus lähteä rallipoluille. Palataan lähtöruutuun ja aloitetaan vakiokoneella ja jos/kun tehot alkaa loppumaan kesken kehitellään jostain uutta tehoa tähän vakiomyllyyn.

Seuraavana ohjelmassa on Mestareiden Ilta Jyväskylässä 10.1 ja siitä jatketaankin kaikenlaisilla rallisprintin lajiryhmän jutuilla ja naistyöryhmän jutuilla. Siitä sitten hypätäänkin taas toivottavasti pian kilpailijan rooliin ja toimitsijan hommiin.

Toimitsijahommissa ollaan ainakin Savonlinnassa katsastuksen sihteerin virassa ja helmikuussa Mäntässä kilpailijoiden yhdyshenkilönä, Vaakuna Rallissa taas katsastuksen sihteerin hommilla.

Hyvää ja Menestyksekästä Vuotta 2015 kaikille seuraajillemme !

- Toiveikas Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Loppuvuoden ajatuksia

Torstai 20.11.2014 - -Minna-

Anjalankosken sprintti oli ja meni, auto poiki jälleen kerran... tälläkertaa vaihteistosta/välityksestä ja odottelee nyt tallin nurkassa uutta inspiraatiota... Tulos kisassa oli suorastaan surkea eikä fiiliskään varsinaisesti katossa ollut ...

Käytiin oman "kisaporukan" kanssa ajamassa kartingia ja vävyhän se voitti senkin kisan ihan suvereenisti ja minä jäin yhtä suvereenisti viimeiseksi. Noorakin veti äitiä päihin niin että tuntui.... No näinhän sen pitääkin mennä, eli kyllä se polvi myös tyttärestä paranee :D

Syksyllä 2014 on tapahtunut paljon asioita osa näkyviä juttuja ja osa pinnan alla tapahtuneita. Kävin EA koulutuksen Mikkelissä joka oli kohdennettu EK:lla tapahtuviin onnettomuuksiin, koulutus oli erittäin mielenkiintoinen ja suosittelen kyllä ihan kaikille. On tullut juostua pitkin syksyä Mikkelissä kokouksissa sekä Vantaalla naistyöryhmän kokouksessa.

Hain ja tulin valituksi Rallisprintin lajiryhmään kausille 2015-2016. Naistyöryhmän toiminta jatkuu ainakin vielä vuoden 2015 osaltani ja nyt ollaan saatu jo varsinaisia asioita eteenpäin ja innolla odotan kevättä 2015 ;) Samoin Hallituskausi Mikkelin UA:ssa jatkuu  vielä 2015 osaltani.

Kilpailusaralla ollaan tehty päätös että Honda muutetaan takaisin F-ryhmäläiseksi ja otamme uuden lähdön rallin puolelta. Sprinttien kilometrit eivät riitä pitämään yllä ajovirettä ja auton käsittelytaitoa/rohkeutta ajaa kovaa. Kartturivaihtoehtoja on itseasiassa 2 ja tulen todennäköisesti ajamaan kummankin kanssa kisoja ja toivottavasti paljon jos taloustilanne antaa myöden.

Nyt vedetään vähän aikaa lonkkaa kilpailujutuista ja keskitytään pikkujoulujen juhlimiseen jotka muuten on 29.11.2014 Anttolan Hovissa.

Hyvää ja toivottavasti runsaslumista talven alkua toivotellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Hausjärven SM Sprint

Maanantai 15.9.2014 - -Minna-

Aamulla klo. 5.00 lähdettiin kovin rikkonaisten yöunien jälkeen kohti Hausjärveä. Ei ollut oikein muita ajatuksia tulevasta kisasta kun että kaikki olivat puhuneet että rata on kovavauhtinen ja aika huima. Ja toden totta sitähän se myös oli...

Tutustuin rataan 2 kertaa fillarilla kiertäen enkä saanut millään rataa muistiini, päätinkin sitten että katson vaan ne "pahat" paikat ja ajan muuten sen minkä näen. Empä sitten vaan osannut ajatella että siellä oikeasti laulatettiin se minkä autot kulkee...

1-kierroksella oli massiivisia vaikeuksia ja armotonta sähläämistä. Säikähdin joka kerta kun hondan perä lähti luisuun koska viimevuonna ongelma oli erityisen suuri ja hallitsematon... ja toki nostin aina jalan kaasulta siinä ennenkun ajatuskaan ehti päähän ja sehän vaan pahensi luisun määrää. Oli suunnattoman onnellinen kun pääsin maaliin ja olin enemmän ja vähemmän kauhuissani radasta.

Kierrosten välillä yritin rauhoittua ja keskittyä paremmin ja mielestäni onnistuinkin siinä hyvin ja 2. kierrokselle lähdinkin "paremmilla" eväillä, mutta silti aika oli sekunnin huonompi kun ensimmäisellä vedolla. No jonkunhan täytyy jäädä aina viimeiseksi luokassa ja nyt se vaan oli minun vuoroni.

Rehellisesti sanottuna ranteet on melkolailla auki, autolla pääsee 100% varmasti paljon kovempaa kun vaan uskaltaa ajaa ja soralla pitäisi olla jopa hyvät voitonmahdollisuudet jos hyvin onnistuu... Nyt täytyy kasata romahtanut itsetunto takas jaloilleen ja keskittyä vielä enemmin treenaamiseen ja miettiä mitä ensivuonna tehdään kaluston kanssa. Jotain ajetaan jos terveyttä riittää mutta mitä niin se on sitten ihan eri asia.

Kaunista syksyä toivotellen

-masentunut Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Pian taas rallaillaan

Maanantai 25.8.2014 - -Minna-

Sepä oli pian ensimmäiset sorakisat edessä. SM Sarja siirtyy soralle 14.9 ja yritetään päästä ajamaan nämä viimeiset sorakisat Hausjärvelle ja Nilsiään.

Kävimpä hyvässä kaveriporukassa katsomassa ihan turistina Kaakkois Ralliakin ja sain sieltä vähän kipinää ajamiseen. Jännästi on kääntynyt niin että he jotka kävivät 10 vuotta sitten katsomassa kisoja joissa olin ajamassa olivat nyt ratin takana ja minä katsomassa kun he ajoivat .... mieleen juolahti että onko aika ajanut ohi vai mikä on mennyt pieleen :D

Parina viikonloppuna ollaan oltu ajamassa soratreeniä uudella alustalla ja melkoisen hyvälle tuntuu. Pientä viilaamista on ollut tekniikan puolella mutta toivottavasti työt sillä saralla alkaisi olla taakse jäänyttä elämää. Sain "vävyn" eli Turusen Jessen kokeilemaan autoani ja neuvomaan vähän ajamisen kanssa, toivottavasti hyvät neuvot jäivät takaraivoon :) Hurjaa vauhtia tuo nuorimies ajaa, siihen ei taida anoppi ihan pystyä mutta ehkä edes vähän kovempaa kun aiemmin ? ;)

Sora elementtinä tuntuu erinomaisen hyvälle ja autoa uskaltaa jo vähän roiskia eikä tarvitse kaiken aikaa pelätä että perä karkaa alta. Tositilanteessahan se sitten katsotaan kisoissa miten kaikki toimii ja kukkuu...

Hirmuinen hinku on tullut tuonne rallin ajamisen puolelle ja suunnitteilla nyt onkin jos siirryttäisiin ensivuonna ajamaan muuta kun sprinttiä... katsotaan nyt mihin rahat ja aika/into riittää rakentamisen saralla.

Näillä mietteillä kohti uusia kokemuksia

-Minna-

10511557_10204338930978543_8716481873612391730_o.jpg

kuvassa hieman naisenergiaa viime sunnuntain soratreeneistä :)

Kommentoi kirjoitusta.

Loppukesän mietteitä

Perjantai 15.8.2014 - -Minna-

No niin, selvittinhän sitä näistä parista kiireisestä viikoista Neste Rallin/Vetomies rallin ja Lahti Historic/Tietopalvelu Rallin tiimoilta.

Välillä oli hieman rankkaa kun pitkään jatkuneet helteet veroittivat voimia lyhyiden yöunien lisäksi. Kuitenkin nämä talkoohommat erilaisten kisojen parissa antavat äärettömän paljon;   kokemusta, uusia ystäviä ja mukavaa yhdessäolo aikaa alan harrastajien parissa.

Kulunut kesä on ollut itselle erittäin opettavainen kun olen ollut itselle aivan uusien lajien ja tehtävien parissa tekemässä hommia. Esim. RX osakilpailu Kouvolassa oli aivan ensimmäinen kosketus lajiin tekijäpuolella, katsomassa olen ollut joskus vuosia sitten muutamaa SM kisaa. Tykkäsin kovasti lajista ja ihmisistä lajin takana, uusia tuttavuuksiakin tuli jonkin verran kisassa. Jokkiksen puolelta tuli uutta Lähtötuomarin virasta, eipä sekään pöllömpi homma ollut, voisin jopa harkita lähtemistä uudelleen hommiin jos joku sitä kysyy ...

Vetomies Rallissa hoidin edellisen vuoden tapaan tuomariston sihteerin virkaa. Porukka homman takana oli pitkälle samaa kun viime vuonnakin ja kaikki rullasi hienosti.

Lahti historic rallissa olin avustavana sihteerinä (ilmoittautuminen-katsastus) ti-pe välisen ajan jonka jälkeen siirryin oman Tietopalvelurallin kilpailusihteerin virkaan. Pakkaa oli sekoittanut se ettei kisakeskus ollut sama kun edellisinä vuosina vaan toiminnot oli ripoteltu ympäri kaupunkia pakon sanelemana. Kaikki pääpiirteittäin kuitenkin meni ihan hyvin, vaikka aina on parantamisen varaa kisoja järjestettäessä. Kokeilimme ensimmäistä kertaa perjantain vapaaehtoisen katsastuksen ilmottautumista ja lauantai aamun ilmoittautumista Autosalvalla ulkona sillä keli oli kovin kuuma ja kaunis eikä huoltohallissa töröttäminen oikein jaksanut innostaa. Pöydän takana hyörivä  muu sihteeristö tuntui myös tykkäävän ajatuksesta enkä kuullut yhdeltäkään kilpailijalta murinaa aiheesta.

Nyt on aika hetki hengähtää ja keskittyä Hondan testaamiseen soralla ja sitten taas pyyhkäistään kilpailijan virkaan syksyn sora SM rallisprinttien tiimoilla ja toivotaan että auto toimii paremmin kun viime syksynä.

Kesä on ollut kaikkinensa hyvin vaiherikas ja montaa uutta asiaa on tullut kokeiltua ja niinhän se on että aina oppii uutta jos vaan itse haluaa. Kiitos kaikille asianosaisille kenen kanssa ollaan tehty hommia ja ketkä ovat opastaneet minua uusien urien aloittamisessa.

Kaunista syksyä toivotellen

-Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

kuulumisia

Tiistai 22.7.2014 - -Minna-

Taas ollaan siinä vaiheessa kesää/vuotta että alkaa olla lähellä Nesteralli/Vetomiesralli sekä Lahti Historic ja Tietopalvelu-Ralli.. Viikon päästä aloitan "kesälomani" viimeiset 1,5 viikkoa ja se meneekin melko suvereenisti edellisten kisojen merkeissä.

Vetomies kisassa olen tuomariston sihteerinä kuten viimevuonnakin ja Lahdessa olen ensin apuna Historicin puolella ja loppuviikosta pe-la oman Tietopalvelu-Rallin kilpailusihteerinä.

Oltiin viime sunnuntaina moottoripyörillä ajalemassa pitkin maakuntia ja ensimmäisen kerran tuli kesän loppumisen tuoksu eli kypsyvän viljan tuoksu nenään. Onneksi on vielä kesää jäljellä useampi viikko mutta kuitenkin ollaan jo kesän ehtoo puolella....

Oman kilpurin kanssa on tehty sellainen periaatepäätös ettemme lähde ajamaan loppukauden asfalttikisoja lainkaan vaan keskitymme soralla treenaamiseen ja vaihdamme sora-alustan kilpuriin alle. Asfaltti on niin oma maailmansa ettei siihen tahdo päästä sisään kesän aikana ellei jatkuvasti kierrä kisoja, treeni mahdollisuudet kun ovat melko rajalliset.

Mieli tekisi kovasti ajamaan tuonne rallin puolelle, mutta katsotaan nyt miten sen kanssa käy. Kätevintähän tietysti olisi jos olisi 2 kilpuria toinen asfaltille ja toinen soralle/lumelle ;) Vielä kuitenkaan rahapussissa EI ole sellaista painetta että siihen olisi mahdollisuuksia.

Näillä mietteillä loppukesää kohti

-Hellettä pitelevä Minna-

1044455_10152497623528213_9109229921851790691_n.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Imatran Asfalttisprint 5.-6.7.2014

Keskiviikko 16.7.2014 - -Minna-

Imatran kisa ajettiin täysin uudella "radalla" sillä siellä ei ole tämän 10 vuoden aikana ollut yhtään asfalttisprinttiä, tai ainakaan en ole huomannut sellaista.

Rata oli todella huima ja hieman "vilunväreitä" aiheuttava. Vilunväreitä aiheutti paalien alla olevat kuormalavat joista kulmat törrötti juurikin ajolinjalla paalin yli.... muuten rata oli ihan ok, osittain erittäin vauhdikas (Hondan huiput tuli kokeiltua...) ja kuitenkin radalla kysyttiin myös ns. teknistä taitoa ajaa tiukkoja paikkoja.

Lauantaina ei oikein kulkenut ja Honda tuntui pitävän outoa ääntä jonka sitten juuri 2. kierrokselle lähtiessä selvisi... pakosarja oli irti-poikki ja sitä kautta tehot/väännöt karkasi. Kisapäivä jatkui sitten korjaustoimenpiteillä iltamyöhään. Onneksi saatiin hitsaaja pakosarjalle Imatralta ettei tarvinnut käydä kotona hitsaamassa. Iso kiitos Valtosen Jarnolle hitsaamisesta ja Askolle kun aloit purkamaan pakosarjaa kisan jälkeen taivasalla korjausta varten ja laitoit sen takaisin paikalleen illan viiletessä... Ilman Askoa tämä nainen ei ajaisi yhtään kisaa <3

Sijoitus oli lauantaina 10/12 naisten yleiskilpailussa ja luokassa 2-vetoiset SS moottoritilavuus vapaa  6/8

Sunnuntaina oli sitten tehot palanneet ja sijoituskin parani parilla pykälällä naisten yleiskilpailussa 8/12 ja yhdellä pykälällä omassa luokassa naiset 2-vetoiset SS moottoritilavuus vapaa  5/8

Vakavasti on harkinnassa kyllä ajamisen lopettaminen kun ajo ei meinaa alkaa sujumaan millään, kilometrejä tarvittaisiin alle ja paljon. Kisoja ja varsinkaan asfalttikisoja on melko harvassa sellaisen matkan päässä että täältä etelästä kannattaa lähteä ajamaan, kun käy taloudellisesti liian rankaksi toiminimiyrittäjän joka tekee yksin töitä ottaa monta palkatonta vapaapäivää sekä kisa kulut päälle. Kilometrejä kuitenkin tarvittaisiin paljon lisää sillä ajo on tullut viimekauden alusta ongelmien myötä todella varovaiseksi ja tökkiväksi ja se tuli nähtyä videoista joita kisasta oli saatavilla...

Tai sitten täytyy miettiä jos siirtyisi jälleen rallin puolelle, sielä tulee kilometrejä ja niitä refleksejä mitä sprintin lyhyydestä johtuen ei tule riittävästi. Mietitään ja katsellaan mitä jatkossa tehdään....

Kiitos ja Anteeksi

-Mietteliäs Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kerimaa Sprint

Maanantai 26.5.2014 klo 8:20 - -Minna-

Kerimaa Sprint oli oma henkilökohtainen 10v. juhlakisa sillä siellä aloitin aikanaan tämän kilvan ajamisen. Silloin taisin olla koko kisan hitain, mutta tykkäsin kuitenkin vietävästi touhusta ja siitähän se on saanut jatkoa tähän päivään asti. Aina harrastaminen ei ole ollut kivaa mutta riittävästi kuitenkin että sitä on jaksanut tehdä ja pistää kaikein irti lähtevän rahan kiinni tähän touhuun...

Kisapäivä valkeni järjettömän kuumana ja aurinkoisena. Yö oli tullut nukuttua todella huonosti ja olinkin kohtuullisen pahalla päällä kun ajelimme kohti Kerimaata. Allergiakin vaivaa oikein kunnolla eikä happi tuntunut oikein kulkevan, radan kiertäminenkin oli täyttä tuskaa :(

1. kierroksella ajo oli vähän varovaista kun en tienyt miten alusta toimii kovin röykkyisellä asfaltilla ja ns. "takalenkin" hiekkaosuudella missä oli melkoisen röykkyistä myös. Kaikki kuitenkin meni ihan hyvin ja päätinkin että 2. kierroksella otetaan sitten kaikki irti. Tuloksena oli naisten 1. sija reilun 2 sek. erolla seuraavaan

2. kierroksella ajo meni erittäin hyvin sinne asti kun kulku loppui, tulpan johtojen irrottua takalenkin 90 mutkassa... siinäpä ei jäänyt vaihtoehtoja kun liutella loppumatka varikon nurkalle ja poistua radalta.

Onneksi 1. kierroksen aika oli riittävä voittoon ja eroa jäi yli 2 sek. seuraavaan naiseen. Voitto oli makea sillä viimekaudella ei voittoja herunut yhtään ja muutenkin kausi oli varsin voimia ja rahapussin sisältöä tyhjentävä. Tästä on taas hyvä jatkaa heinäkuussa Imatran kisoissa.

Nyt on pientä huoltotaukoa iskareiden osalta ja sitten taas aletaan treenaamaan tosissaan kun saadaan alusta iskuun.

Kiitos Asko ja Tero mukavasta kisapäivästä ja anteeksi "pieni" kiukuttelu kisapäivänä <3

-Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Karkkilan Sprintti 26.4.2014

Maanantai 28.4.2014 - -Minna-

Nyt se on sitten korkattu, tämän vuoden kisaneitsyys Karkkilan sprintissä :)

Kisapäivähän alkoi suhteellisen myöhään eikä matkakaan ollut mihinkään maailman ääriin joten alle sai nukkua kunnon yöunet. Kaikki kisakamppeet ja auto laitettiin jo perjantaina hyvissä ajoin kyytiin. Oli ihan epätodellinen olo että pääseekö nyt ihan oikeesti ajamaan kilpaa... edellisestä kisasta eli lokakuun Laihian kisasta oli jo hyvä tovi aikaa.

Kaikista ennakkoluuloista huolimatta kisapaikalla kaikki toimi moitteettomasti ja paikalla oli tosi paljon hyviä tuttuja ja kuulin yllätyksekseni monesta suusta että olet jälleen alkanut ajaa, hieno juttu :) Mielestäni en ole edes lopettanut tässä välissä, on vaan sattunut huonoa säkää ettei olla päästy aiemmin ajamaan. Kiva oli kuitenkin huomata että minua oli kaivattu ja oltiin iloisia kun vihdoin olin nauramassa kovalla äänellä kisavarikolla ;)

1.kierros meni melkolailla sekavissa merkeissä, vaihteet oli hukassa samoin jarrutuspaikat, ajolinjoista en vissiin ollut koskaan kuullutkaan, sen verran paljon ne oli pielessä. MUTTA kivaa oli ! Honda puski melkolailla paljon ja oli hankala ajaa . Tauon aikana Asko ja Tero teki vähän huoltotoimenpiteitä ja ajettavuus muuttui kertaheitolla paljon paremmaksi.

2. kierros meni rauhallisemmissa merkeissä ohjaamon puolella, tosin läheltä piti tilanteita tuli jonkusen verran. Mutta olen tosi tyytyväinen kun ajo alkoi taas tuntumaan hyvälle vaikka melko paljon onkin ajossa korjattavaa. Uskallus on vielä tosi hukassa viimevuoden alusta ongelmien johdosta mutta eiköhän ne siitä ajamalla häviä.

Hyvillä mielin lähdettiin kotia kohti vaikkei pytyille päästykkään mutten myöskään ollut se viimeinen mitä etukäteen itse ennustin :D tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

-Iloinen Minna-

img_3973.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vuoden ensimmäinen kisa lähestyy...

Torstai 24.4.2014 - -Minna-

Launtaina olisi meidän kauden aloituskisat eli Karkkilan Asfalttisprint.

Päästiin pääsiäislauantaina vähän testaamaan Hondaa Kouvolassa asfalttiradalla ja testistä jäi ihan hyvä mieli vaikka alusta onkin vielä mitä sattuu. Yhdet renkaat sain ihan kankaille asti rataa kiertäessä, syy ei ehkä kuitenkaan ollut kovan vauhdin vaan vanhojen renkaiden ja vähän karkean asfaltin :)

Honda tuntui ihan hyvälle ajaa, auto kääntyy (ainakin jotenkin) ja samalla saatiin ruosteita pois ranteista. Kisaan mennään näillä lääkkeillä ja vanhoilla slikseillä. Tammisaari jätetään väliin kun odotellaan lisää osia saapuvaksi Hondaan, mutta kun ajamisen tuska on niin kova päätettiin kuitenkin lähteä Karkkilaan ajamaan suurimmat tuskat pois.

Lontoossa käytiin pyörähtämässä loman merkeissä ennen pääsiäistä ja voi pojat niitä loistoautoja mitä siellä katukuvassa pyörii :O  Täällä ei sellaisia näe edes Helsingissä, olin ihan myyty niitä katsellessa...

Uusia tiimipaitoja on saapunut hintaan 15 eur/kpl ostettuna kisapaikalla tai myyntitilasta, jos lähtetään niin sitten postikulut päälle. Tervetuloa ostoksille ;)

Nähdään Karkkilassa !!! Tulkaa ihmeessä moikkaamaan jos näette minun vilahtavan jossakin päin varikkoaluetta :)

Kommentoi kirjoitusta.

AKK:n Naistyöryhmän ensimmäinen kokous

Torstai 27.3.2014 - -Minna-

Nyt se on sitten pidetty tuo historiallinen suomen ensimmäinen AKK:n Naistyöryhmän kokous.

Koska me Tainan kanssa ollaan lähes samoilta nurkita niin otin ja kävin hakemassa hänet Anjalasta kyytiin ja lähdimme kohti suurta seikkailua ... Ja seikkailuhan siitä tuli kun olin näpytellyt (ilman silmälaseja) naviin väärän osoitteen. Päädyimme kyllä johonkin Vantaan nurkille mutta Kellokkaantielle eikä Kellokukantielle :D Navi ohjasi meidät syvälle asutusaluellee Valintatalon takana olevalla roskikselle ja ilmoitti että olemme perillä. Hetken siinä hämmentyneenä katselimme toisiamme ja ympäristöä ja totesimme ettei taideta olla ihan oikeassa paikassa :D Taina sitten huomasi virheen navissa ja otimme sitten siitä uuden lähdön puhelimen navin kanssa... Aikamme kierreltyämme löysimme vihdoinkin oikeaan paikkaan ja vieläpä etuajassa :D Kuten ystävä totesi että ilman navia olisi tuokin paikka jäänyt näkemättä ja kokematta.

Jännitin vähän etukäteen kokousta, mutta aivan turhaan. Kaikki muut ryhmään kuuluvat naiset Tiina, Anu, Taina, Noora ja Laura ovat todella mukavia ja rentoja tapauksia. Itseasiassa tunsikin kaikki muut jo etukäteen paitsi Tainan johon sitten taas tutustuin ajomatkalla Vantaalle. Homma ei ollut lainkaan niin tiukkapipoista kun olin pelännyt ja meillä kaikilla oli kyllä valtavan hauskaa vaikka asia onkin tärkeä. Isoja asioita hyvällä hengellä ja fiiliksellä. Erityisesti valokuvaus sessio sai hurjan naurun pyrskähdyksen aikaiseksi, Kiitos Aki Rask hienoista kuvista ja ideoista niiden toteuttamisessa.

Tavoitteenamme on siis naistyöryhmässä saada mukaan lisää naisia niin kilpailijoiksi kun toimitsijoiksi. Omalla toiminnallamme annamme esimerkkiä ja osallistumme tapahtumiin asian tiimoilta. Meihin voi ottaa yhteyttä jos haluaa saada tietoa kokemuksen syvällä rintaäänellä miten voi päästä mukaan autourheiluun. Tässä ensimmäisen kokouksen suurin linjanveto, lisää tarkennuksia tulee ajan kanssa.

Asiaa ja sen edistymistä voi seurata AKK:n nettisivuilta http://www.autourheilu.fi/naiset/

-Iloinen MInna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät tulla tupsuttaa....

Keskiviikko 12.3.2014 - -Minna-

Niin se kevät koitti ennenkun varsinainen talvikaan pääsi alkamaan... kisakausi ei sitten alkanut ollenkaan meidän osalta. Mutta pääsimme 2 kertaa testaamaan Hondaa jossa on keulalla uusi kisakone. Auto tuntui testeissä järjettömän hyvälle ja tästä on hyvä lähteä sitten kohti kisoja ja uusia seikailuita.

Mikkelin SM ralli meni ihan hyvin kaikkinensa vaikka ainahan se on rankka rupeama olla melkein viikko tekemässä 24/7 kisaa. No ehdittiin sitä sentään nukkua muutama tunti joka yö ja kun Lopen kisakin peruuntui sai sitten kisan jälkeisenä sunnuntaina ottaa rennosti ja nukkua pitkään.

Käväisemme Askon kanssa pienellä Lontoon turneella ennenkun kesäkisakausi pääsee alkamaan ja keräämme uusia kokemuksia Lontoon vilinästä. Odotamme kun lehmä kesää tätä reissu sillä emme aiemmin ole käynyt em. kaupungissa.

Työrintamalla pitää edelleen kiirettä (mikä on näinä aikoina hyvä asia), samoin kilpailujen järjestämis rintamalla. Olen elokuussa Lahdessa ajattavassa JSM rallin kilpailusihteerinä. Kokoukset ja kisan tekeminen on jo aloitettu ja ihan mukavalta taas tuntuu päästä tositoimiin.

Parin viikon päästä meillä on ensimmäinen Naistyöryhmän kokous ja odotan sitä kovasti.

Kuntoilun saralla harpotaan oikein isoilla askelilla, rehellisesti voin sanoa etten ole koskaan elämässäni ollut näin hyvässä peruskunnossa (en edes silloin kersana kun kilpailin aktiivisesti yleisurheilussa) toivottavasti hyvä kunto ja olo jatkuu vuosia eteenpäinkin. Käyn aktiivisesti kuntosalilla tekemässä lihaskuntotreeniä ja mm. spinning/Crosstraining tunnit toimivat täydentävänä treeninä. Täytyy sanoa että varmaan ensimmäisen kerran elämässä tuli heitettyä kaapistä liian isoja vaatteita pois, yleensä suhde on ollut toisinpäin ....

Kaunista kevään jatkoa toivotellen

-hoikistunut Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Uutisia ja Mikkelin Vaakuna rallia

Keskiviikko 19.2.2014 klo 0:03 - -Minna-

Ensin uutisia:

Pistin hakemuksen AKK:n Naistyöryhmään ja oheessa on ote AKK:n hallituksen 4/12 kokouksen pöytäkirjasta:

Työryhmään nimettiin kaudelle 2014 seuraavat henkilöt:
Ahlqvist Taina, Ahola Minna, Saarinen Noora ja Suvanto Laura. Ryhmän puheenjohtajana toimii Tiina Lehmonen.

Eli sinne päästiin minne haettiinkin. Nyt vaan jännityksellä ja innolla odotellaan mitä tämä kaikki tuo tullessaan :)

Tänään alkoi omalta osaltani Vaakuna ralli viikko järjestelytoimikunnan viimeisellä kokouksella sekä sihteerien omalla palaverilla ruokailun merkeissä.

Huomenna aloitan sitten hommien teon sitten ihan tosissaan ja se jatkuu sitten pitkälle Lauantai iltaan jolloin painetaan tukka putkella kohti kotia. Jossa pakataan oma kilpuri kyytiin, nukutaan muutama tunti ja lähdetään klo. 4-5 välillä aamulla kohti Lopen SM sprinttiä.

Toimenkuvani rallissa on pääosin avustava sihteeri sekä katsastuksen sihteeri. Olen mukana ilmoittautumisessa sekä sitten katsastuksessa olen tarkistamassa autojen papereita sekä jakamassa tarvittavaa materiaalia.

No mahtuuhan tähän loppuviikkoon kaikenlaista, eihän tätä tekisi ellei tästä tykkäisi niin kovasti .

Iloista ralliviikkoa kaikille !!!

- toivottelee iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

helmikuun alun ajatuksia

Torstai 6.2.2014 - -Minna-

Viime sunnuntaina päästiin ajamaan ensimmäiset testikilometrit Hondalla Aholan Harjoitus EK:lla Haminassa. Harjoitus EK on mieheni Askon veljen perheen omistama ja ylläpitämä hieno harjoittelupaikka. Paikkaan voi tutustua netissä http://www.aholafarm.fi/ , paikanpäällä on erittäin hyvin ylläpidetty ja hoidettu rata jossa myös "isot pojat" käy treenaamassa. Lisäksi Tuulan (emännän) ihanat pullat ja muut leivotut makeat ja suolaiset jutut ovat ihan yli kylän hyviä !  Iso kiitos jälleen kerran Jukalle ja Tuulalle ajoharjoittelupaikasta ja kestityksestä <3

Alusta testi ei mennyt ihan toivotulla tavalla, vaikkakin sillä tavoin kun sen pelättiin menevänkin eli päin p****ä. Päädyimme todella radikaaleihin ratkaisuihin ja näillä mennään kauden ensimmäisiin kisoihin Lopelle 23.2.2014 ellei mikään asia muutu matkan varrella. Katsotaan sitten kauden edetessä mitä ratkaisuja tullaan lopullisella tasolla tekemään. Muuten auto näyttäisi toimivan hyvin ellei jopa erinomaisesti. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin.

Ensi viikonloppuna on tarkoitus käydä ajamaassa seuraavat testit samassa paikassa jotta saadaan hyvä tuntuma ennen ensimmäisiä kauden kisoja.

Kuntokuuri etenee hyvillä harppauksilla ja kovalla panostuksella. Toivottavasti pysyn terveenä ettei tule taas kuntoiluun katkoja.

Pian on taas Mikkelin SM rallin aika ja ralliviikko meneekin melko pitkälti Mikkelissä rallin merkeissä. Olen siellä yhtenä sihteereistä mm. katsastuksen sihteerinä. Tulkaahan moikkaamaan jos liikutte huudeilla  :D

Innosta puhkuen1654213_10202897521584209_291594484_n.jpg

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Vihdoinkin valmis

Keskiviikko 29.1.2014 - -Minna-

Nyt se on sitten vihdoinkin valmis, uusi kilpakone nimittäin. Asko on pakertanut auton kimpussa ahkerasti ja sai kaiken nopeasti valmiiksi sen jälkeen kun osat saapuivat.

Auto on käytetty tehopenkissä http://www.amwdynoservice.com/ Lappeenrannassa. Kone on nyt säädetty ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Koneesta EI tehty samanlaista kun viimevuotisista hajonneista koneista, toivottavasti tämä nyt kestää vähän paremmin.

Vuorossa on vielä pientä sisäänajoa niin kuskille kun autolle sekä alustan vaihto ja säätöhommat ennenkun päästään kisoihin ajamaan.

Katsotaan mihin kisoihin saadaan kaikki osa-alueet hanskattua että voidaan laittaa ilmoittautuminen vetämään. Suonenjoki nyt jokatapauksessa jää meiltä väliin, onko se sitten Loppi missä esiinnytään ensimmäisen kerran tänävuonna vai joku muu jää nähtäväksi...

Kaunista pakkaspäivää vietellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Keskiviikko 15.1.2014 - -Minna-

Nyt on ollutkin pitkä tauko kirjoittamisessa kun ei ole ollut oikein mitään kerrottavaa, joten tiivistän tähän kaikki tässä ajassa tapahtuneet jutut :)

Pikkujouluissa Noora sai toimitsija kannustuslautasen ja minä Mikua:n Maljan, kiitos kovasti näistä kunnianosoituksista. Pikkujoulut itsessänsä oli mahtavan mukavat ja väkeäkin oli ihan kiitettävästi paikalla.

Kilpuri on valmis vakiokoneella viivalle vaikka heti, mutta lumen puute on aiheuttanut melko monen kisan peruuntumisen tässä tammikuulla eikä kovin hyvälle vaikuta vieläkään tilanne täällä rannikkosuomessa... lunta on tänään 15.1.-14 vajaan sentin verran maassa Kotka-Hamina akselilla...

Viimekauden tekniikka ongelmiin löydettiin syy, nyt pitäisi vaan päästä testaamaan josko ne olisi tällä ratkaistu. Uutta kisakonetta rakennellaan pikkuhiljaa ja saattaa olla että jätämme ihan suosiolla tammikuun ja helmikuun alun kisat ajamatta jos vaikka saisimme uuden koneen nokalle heti oman kauden alottajaisiin.

Ensimmäinen Mikuan hallituksen kokouskin on taputeltu ja tehtäväkseni lankesi jäsenasiat/lisenssit. Jatkossa piipahtelen Mikkelissä n. kerran kuussa hallituksen kokousten merkeissä.

JOS joku tarvitsee Mikkelissä tai lähialueilla ajovarusteita niin ottakaahan yhteyttä, Mikuan nettisivuilta löytyy hallituksen kokousten päivämäärät jolloin olen tulossa maisemiin ja samalla voin tuoda varusteet !!! Pääsääntöisesti tulen muutenkin kokouksiin pakettiautolla johon otan myyntivarusteita jonkin verran mukaan...

Kuntokuuri etenee hienosti, tsemppi on kova ja treenikerrat on lisääntyneet kovasti ja uusia treenilajeja on otettu repertuaariin.  PS. hauis alkaa olla kohta sitä luokkaa että painonnostajaksi voisi alkaa ;)

Pakkasta pidellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Palkintojenjako tilaisuus ja pikkujoulut

Sunnuntai 24.11.2013 - -Minna-

On se aika vuodesta kun aletaan valmistautua "juhlimiskauteen" . Tämänvuotisen kauden aloittaa Rallisprintin SM sarjan palkintojen jakotilaisuus 30.11. klo. 15.00  ja siitä suoraan jatkamme Askon kanssa Mestareiden iltaan joka on samassa paikassa Vierumäellä.

Viikko mestareiden illasta eteenpäin niin on Mikkelin UA.n pikkujoulut ja olen tilaisuudessa palkittavien listalla, vielä en tiedä miksi minut palkitaan mutta sekin selvinnee aikanaan.

Tiimimme on saanut tämän tauon aikana lisää virtaa hommiin ja uusi kisakone lähtee pikkuhiljaa muotoutumaan suunnitelma tasolla ja osat on pääsääntöisesti tilattu. Alkukauden kisat ajetaan vielä nokalla olevalla vakiokoneella ja kasataan uusi kone ajatuksella ja niin että se varmasti kestää.

Marraskuisin iloisin terveisin
-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Uutisia syyssateisiin

Perjantai 25.10.2013 - -Minna-

Vähän iloisempia uutisia tähänkin tiimiin....

Lopullinen sijoitukseni SM-Rallisprint sarjassa on 8. ja tämähän tarkoittaa sitä että ollaan menossa Vierumäelle sarjan omaan palkintojenjakotilaisuuteen (samana päivänä kun Mestareiden ilta) jossa palkitaan 10. parasta  SM Rallisprintin Yleisestä ja vähän muitakin. On sitten ainakin vähään aikaan viimeinen kerta kun Naiset palkitaan SM sarjassa, koska naisten luokka siirtyy jakossa Cup taistoon....

Asko lähtee opiskelemaan kilpa-autotekniikkaa eli lisää tietotaitoa on tulossa tiimiin. Vaikkakin sitä on ollut kyllä tähänkin asti ihan riittävästi, mutta niinkun kaikki tiedämme ettei lisäoppi ojaan kaada.

Itse tulin valituksi 23.10.2013 Seuran syyskokouksessa v. 2014 Mikkelin UA:n hallitukseen. Hieno uutinen tämäkin, toki lisää vastuuta ja tehtävää mutta on samalla myös palkitsevaa. Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään kerran kuussa Mikkelin reissua kokousten merkeissä ja erinäisiä tehtäviä pitkin vuotta.

Kunto-ohjelma etenee edelleen hyvällä sykkeellä, vähän vaihdellaan lajeja ja treenien pituutta jotta saadaan maksimaalinen hyöty tästäkin työstä.

Kilpurin syyshuoltoa on hissukseen aloitelut ja alusta on viety päivitettäväksi, nähtäväksi jää korjaantuuko pito-ongelmat lopullisesti. Mielikin alkaa jo toipua syksyn epäonnisista kisoista ja uusia suunnitelmia alkaa pikkuhiljaa heräilemään.

Iloisin ja luottavaisin mielin

-Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kisakausi on paketoitu !

Maanantai 7.10.2013 - -Minna-

Laihian SM sprintti ajettiin eilen hienossa syksyisessä auringonpaisteisessa säässä. Järjestelyt toimivat hyvin ja rata oli hieno.

Poljin radan useaan kertaa läpi, matkaa kertyi 21,89 km yhteensä ja mikä parasta kunto ei loppunut kesken missään vaiheessa :) Ennen kisaa ei jännittänyt yhtään ja istuin autossa tyynen rauhallisena lähtöaluellaa melkein 30 min. ennen omaa lähtöaikaa.

Itse suoritus meni läskiksi heti ensimmäisessä takalähdössä kun ilmeisesti kivi meni laturin remmin väliin ja katkaisi sen. Häpeällistä tunnustaa etten näe ilman laseja lähelle mutta näen kauas tosi hyvin enkä heti tajunnut kumpa valo syttyi kojelaudassa moottorin vai laturin punainen valo... tästä johtuen meni vähän pasmat sekaisin ennenkun tajusin että se oli laturinvalo. Senkin jälkeen aivot alkoivat raksuttamaan mitä kaikkea mahtaa olla sähköjen takana ja jos virta loppuuu niin vetääkö se myös ohjauksen jumiin jne... kummallisen paljon näitä ajatuksia ehtii tulla muutaman minuutin aikana... Ja koska en ole mikään tekniikan ihmelapsi en tienyt asiasta sen enempää . Koska vararemmiä ei löytynyt pakusta oli pakko heittää pyyhe kehään ja lähteä kotia kohti.

No kausi 2013 on nyt kuitenkin paketissa eikä se tuonnut suurta menestystä, jos auto ei kenkkuillut niin sitten kuski oli täysin kädetön matkustaja... aina ei voi voittaa mutta auttaisihan se jos joskus tulisi edes 2. sijalle (Itseasiassa yhdessä kisassa tulin 2. eli Savonlinnassa toukokuussa )

Nyt on SUUREN kiitoksen paikka kaikille jotka ovat olleet tavalla tai toisella mukana kuluvalla kaudella joko tukemassa, kuvaamassa, huollossa yms. Te kaikki olette omalla osallanne mahdollistaneet kauden läpiviemisen.

Pidetään pientä huolto-taukoa ja katsotaan mitä ajatuksia ensikaudesta tulee mieleen .

KIITOS myös teille ketkä olette jaksaneet käydä katsomassa nettisivujamme ja tätä blogia mitä olen pitänyt lähinnä omaksi ilokseni ja muistoksi niistä ajatuksista mitä milloinkin on herännyt. Eipä niitä enää jonkin ajan kuluttua edes muista ellei ne ole jossakin ylhäällä :)

 

 -Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »