Uutisia

27.03.2014 blogi päivitetty

12.03.2014 blogi päivitetty

19.02.2014 blogi päivitetty

05.02.2014 blogi päivitetty

29.01.2014 blogi päivitetty

15.01.2014 blogi päivitetty

24.11.2013 blogi päivitetty

17.11.2013 Myynnissä tiimin kannatuspipoja hintaan 16 eur. katso sivu myynnissä !

Yhteystiedot

Tmi Aholmi
(Aholaracing)
Minna Ahola
Niemenpääntie 22
49490 NEUVOTON

gsm. 040 5548 601 (Minna)
e-mail: tmiaholmi (ät)gmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla: 45415 kpl

AKK:n Naistyöryhmän ensimmäinen kokous

Torstai 27.3.2014 - -Minna-

Nyt se on sitten pidetty tuo historiallinen suomen ensimmäinen AKK:n Naistyöryhmän kokous.

Koska me Tainan kanssa ollaan lähes samoilta nurkita niin otin ja kävin hakemassa hänet Anjalasta kyytiin ja lähdimme kohti suurta seikkailua ... Ja seikkailuhan siitä tuli kun olin näpytellyt (ilman silmälaseja) naviin väärän osoitteen. Päädyimme kyllä johonkin Vantaan nurkille mutta Kellokkaantielle eikä Kellokukantielle :D Navi ohjasi meidät syvälle asutusaluellee Valintatalon takana olevalla roskikselle ja ilmoitti että olemme perillä. Hetken siinä hämmentyneenä katselimme toisiamme ja ympäristöä ja totesimme ettei taideta olla ihan oikeassa paikassa :D Taina sitten huomasi virheen navissa ja otimme sitten siitä uuden lähdön puhelimen navin kanssa... Aikamme kierreltyämme löysimme vihdoinkin oikeaan paikkaan ja vieläpä etuajassa :D Kuten ystävä totesi että ilman navia olisi tuokin paikka jäänyt näkemättä ja kokematta.

Jännitin vähän etukäteen kokousta, mutta aivan turhaan. Kaikki muut ryhmään kuuluvat naiset Tiina, Anu, Taina, Noora ja Laura ovat todella mukavia ja rentoja tapauksia. Itseasiassa tunsikin kaikki muut jo etukäteen paitsi Tainan johon sitten taas tutustuin ajomatkalla Vantaalle. Homma ei ollut lainkaan niin tiukkapipoista kun olin pelännyt ja meillä kaikilla oli kyllä valtavan hauskaa vaikka asia onkin tärkeä. Isoja asioita hyvällä hengellä ja fiiliksellä. Erityisesti valokuvaus sessio sai hurjan naurun pyrskähdyksen aikaiseksi, Kiitos Aki Rask hienoista kuvista ja ideoista niiden toteuttamisessa.

Tavoitteenamme on siis naistyöryhmässä saada mukaan lisää naisia niin kilpailijoiksi kun toimitsijoiksi. Omalla toiminnallamme annamme esimerkkiä ja osallistumme tapahtumiin asian tiimoilta. Meihin voi ottaa yhteyttä jos haluaa saada tietoa kokemuksen syvällä rintaäänellä miten voi päästä mukaan autourheiluun. Tässä ensimmäisen kokouksen suurin linjanveto, lisää tarkennuksia tulee ajan kanssa.

Asiaa ja sen edistymistä voi seurata AKK:n nettisivuilta http://www.autourheilu.fi/naiset/

-Iloinen MInna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät tulla tupsuttaa....

Keskiviikko 12.3.2014 - -Minna-

Niin se kevät koitti ennenkun varsinainen talvikaan pääsi alkamaan... kisakausi ei sitten alkanut ollenkaan meidän osalta. Mutta pääsimme 2 kertaa testaamaan Hondaa jossa on keulalla uusi kisakone. Auto tuntui testeissä järjettömän hyvälle ja tästä on hyvä lähteä sitten kohti kisoja ja uusia seikailuita.

Mikkelin SM ralli meni ihan hyvin kaikkinensa vaikka ainahan se on rankka rupeama olla melkein viikko tekemässä 24/7 kisaa. No ehdittiin sitä sentään nukkua muutama tunti joka yö ja kun Lopen kisakin peruuntui sai sitten kisan jälkeisenä sunnuntaina ottaa rennosti ja nukkua pitkään.

Käväisemme Askon kanssa pienellä Lontoon turneella ennenkun kesäkisakausi pääsee alkamaan ja keräämme uusia kokemuksia Lontoon vilinästä. Odotamme kun lehmä kesää tätä reissu sillä emme aiemmin ole käynyt em. kaupungissa.

Työrintamalla pitää edelleen kiirettä (mikä on näinä aikoina hyvä asia), samoin kilpailujen järjestämis rintamalla. Olen elokuussa Lahdessa ajattavassa JSM rallin kilpailusihteerinä. Kokoukset ja kisan tekeminen on jo aloitettu ja ihan mukavalta taas tuntuu päästä tositoimiin.

Parin viikon päästä meillä on ensimmäinen Naistyöryhmän kokous ja odotan sitä kovasti.

Kuntoilun saralla harpotaan oikein isoilla askelilla, rehellisesti voin sanoa etten ole koskaan elämässäni ollut näin hyvässä peruskunnossa (en edes silloin kersana kun kilpailin aktiivisesti yleisurheilussa) toivottavasti hyvä kunto ja olo jatkuu vuosia eteenpäinkin. Käyn aktiivisesti kuntosalilla tekemässä lihaskuntotreeniä ja mm. spinning/Crosstraining tunnit toimivat täydentävänä treeninä. Täytyy sanoa että varmaan ensimmäisen kerran elämässä tuli heitettyä kaapistä liian isoja vaatteita pois, yleensä suhde on ollut toisinpäin ....

Kaunista kevään jatkoa toivotellen

-hoikistunut Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Uutisia ja Mikkelin Vaakuna rallia

Keskiviikko 19.2.2014 klo 0:03 - -Minna-

Ensin uutisia:

Pistin hakemuksen AKK:n Naistyöryhmään ja oheessa on ote AKK:n hallituksen 4/12 kokouksen pöytäkirjasta:

Työryhmään nimettiin kaudelle 2014 seuraavat henkilöt:
Ahlqvist Taina, Ahola Minna, Saarinen Noora ja Suvanto Laura. Ryhmän puheenjohtajana toimii Tiina Lehmonen.

Eli sinne päästiin minne haettiinkin. Nyt vaan jännityksellä ja innolla odotellaan mitä tämä kaikki tuo tullessaan :)

Tänään alkoi omalta osaltani Vaakuna ralli viikko järjestelytoimikunnan viimeisellä kokouksella sekä sihteerien omalla palaverilla ruokailun merkeissä.

Huomenna aloitan sitten hommien teon sitten ihan tosissaan ja se jatkuu sitten pitkälle Lauantai iltaan jolloin painetaan tukka putkella kohti kotia. Jossa pakataan oma kilpuri kyytiin, nukutaan muutama tunti ja lähdetään klo. 4-5 välillä aamulla kohti Lopen SM sprinttiä.

Toimenkuvani rallissa on pääosin avustava sihteeri sekä katsastuksen sihteeri. Olen mukana ilmoittautumisessa sekä sitten katsastuksessa olen tarkistamassa autojen papereita sekä jakamassa tarvittavaa materiaalia.

No mahtuuhan tähän loppuviikkoon kaikenlaista, eihän tätä tekisi ellei tästä tykkäisi niin kovasti .

Iloista ralliviikkoa kaikille !!!

- toivottelee iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

helmikuun alun ajatuksia

Torstai 6.2.2014 - -Minna-

Viime sunnuntaina päästiin ajamaan ensimmäiset testikilometrit Hondalla Aholan Harjoitus EK:lla Haminassa. Harjoitus EK on mieheni Askon veljen perheen omistama ja ylläpitämä hieno harjoittelupaikka. Paikkaan voi tutustua netissä http://www.aholafarm.fi/ , paikanpäällä on erittäin hyvin ylläpidetty ja hoidettu rata jossa myös "isot pojat" käy treenaamassa. Lisäksi Tuulan (emännän) ihanat pullat ja muut leivotut makeat ja suolaiset jutut ovat ihan yli kylän hyviä !  Iso kiitos jälleen kerran Jukalle ja Tuulalle ajoharjoittelupaikasta ja kestityksestä <3

Alusta testi ei mennyt ihan toivotulla tavalla, vaikkakin sillä tavoin kun sen pelättiin menevänkin eli päin p****ä. Päädyimme todella radikaaleihin ratkaisuihin ja näillä mennään kauden ensimmäisiin kisoihin Lopelle 23.2.2014 ellei mikään asia muutu matkan varrella. Katsotaan sitten kauden edetessä mitä ratkaisuja tullaan lopullisella tasolla tekemään. Muuten auto näyttäisi toimivan hyvin ellei jopa erinomaisesti. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin.

Ensi viikonloppuna on tarkoitus käydä ajamaassa seuraavat testit samassa paikassa jotta saadaan hyvä tuntuma ennen ensimmäisiä kauden kisoja.

Kuntokuuri etenee hyvillä harppauksilla ja kovalla panostuksella. Toivottavasti pysyn terveenä ettei tule taas kuntoiluun katkoja.

Pian on taas Mikkelin SM rallin aika ja ralliviikko meneekin melko pitkälti Mikkelissä rallin merkeissä. Olen siellä yhtenä sihteereistä mm. katsastuksen sihteerinä. Tulkaahan moikkaamaan jos liikutte huudeilla  :D

Innosta puhkuen1654213_10202897521584209_291594484_n.jpg

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Vihdoinkin valmis

Keskiviikko 29.1.2014 - -Minna-

Nyt se on sitten vihdoinkin valmis, uusi kilpakone nimittäin. Asko on pakertanut auton kimpussa ahkerasti ja sai kaiken nopeasti valmiiksi sen jälkeen kun osat saapuivat.

Auto on käytetty tehopenkissä http://www.amwdynoservice.com/ Lappeenrannassa. Kone on nyt säädetty ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Koneesta EI tehty samanlaista kun viimevuotisista hajonneista koneista, toivottavasti tämä nyt kestää vähän paremmin.

Vuorossa on vielä pientä sisäänajoa niin kuskille kun autolle sekä alustan vaihto ja säätöhommat ennenkun päästään kisoihin ajamaan.

Katsotaan mihin kisoihin saadaan kaikki osa-alueet hanskattua että voidaan laittaa ilmoittautuminen vetämään. Suonenjoki nyt jokatapauksessa jää meiltä väliin, onko se sitten Loppi missä esiinnytään ensimmäisen kerran tänävuonna vai joku muu jää nähtäväksi...

Kaunista pakkaspäivää vietellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Keskiviikko 15.1.2014 - -Minna-

Nyt on ollutkin pitkä tauko kirjoittamisessa kun ei ole ollut oikein mitään kerrottavaa, joten tiivistän tähän kaikki tässä ajassa tapahtuneet jutut :)

Pikkujouluissa Noora sai toimitsija kannustuslautasen ja minä Mikua:n Maljan, kiitos kovasti näistä kunnianosoituksista. Pikkujoulut itsessänsä oli mahtavan mukavat ja väkeäkin oli ihan kiitettävästi paikalla.

Kilpuri on valmis vakiokoneella viivalle vaikka heti, mutta lumen puute on aiheuttanut melko monen kisan peruuntumisen tässä tammikuulla eikä kovin hyvälle vaikuta vieläkään tilanne täällä rannikkosuomessa... lunta on tänään 15.1.-14 vajaan sentin verran maassa Kotka-Hamina akselilla...

Viimekauden tekniikka ongelmiin löydettiin syy, nyt pitäisi vaan päästä testaamaan josko ne olisi tällä ratkaistu. Uutta kisakonetta rakennellaan pikkuhiljaa ja saattaa olla että jätämme ihan suosiolla tammikuun ja helmikuun alun kisat ajamatta jos vaikka saisimme uuden koneen nokalle heti oman kauden alottajaisiin.

Ensimmäinen Mikuan hallituksen kokouskin on taputeltu ja tehtäväkseni lankesi jäsenasiat/lisenssit. Jatkossa piipahtelen Mikkelissä n. kerran kuussa hallituksen kokousten merkeissä.

JOS joku tarvitsee Mikkelissä tai lähialueilla ajovarusteita niin ottakaahan yhteyttä, Mikuan nettisivuilta löytyy hallituksen kokousten päivämäärät jolloin olen tulossa maisemiin ja samalla voin tuoda varusteet !!! Pääsääntöisesti tulen muutenkin kokouksiin pakettiautolla johon otan myyntivarusteita jonkin verran mukaan...

Kuntokuuri etenee hienosti, tsemppi on kova ja treenikerrat on lisääntyneet kovasti ja uusia treenilajeja on otettu repertuaariin.  PS. hauis alkaa olla kohta sitä luokkaa että painonnostajaksi voisi alkaa ;)

Pakkasta pidellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Palkintojenjako tilaisuus ja pikkujoulut

Sunnuntai 24.11.2013 - -Minna-

On se aika vuodesta kun aletaan valmistautua "juhlimiskauteen" . Tämänvuotisen kauden aloittaa Rallisprintin SM sarjan palkintojen jakotilaisuus 30.11. klo. 15.00  ja siitä suoraan jatkamme Askon kanssa Mestareiden iltaan joka on samassa paikassa Vierumäellä.

Viikko mestareiden illasta eteenpäin niin on Mikkelin UA.n pikkujoulut ja olen tilaisuudessa palkittavien listalla, vielä en tiedä miksi minut palkitaan mutta sekin selvinnee aikanaan.

Tiimimme on saanut tämän tauon aikana lisää virtaa hommiin ja uusi kisakone lähtee pikkuhiljaa muotoutumaan suunnitelma tasolla ja osat on pääsääntöisesti tilattu. Alkukauden kisat ajetaan vielä nokalla olevalla vakiokoneella ja kasataan uusi kone ajatuksella ja niin että se varmasti kestää.

Marraskuisin iloisin terveisin
-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Uutisia syyssateisiin

Perjantai 25.10.2013 - -Minna-

Vähän iloisempia uutisia tähänkin tiimiin....

Lopullinen sijoitukseni SM-Rallisprint sarjassa on 8. ja tämähän tarkoittaa sitä että ollaan menossa Vierumäelle sarjan omaan palkintojenjakotilaisuuteen (samana päivänä kun Mestareiden ilta) jossa palkitaan 10. parasta  SM Rallisprintin Yleisestä ja vähän muitakin. On sitten ainakin vähään aikaan viimeinen kerta kun Naiset palkitaan SM sarjassa, koska naisten luokka siirtyy jakossa Cup taistoon....

Asko lähtee opiskelemaan kilpa-autotekniikkaa eli lisää tietotaitoa on tulossa tiimiin. Vaikkakin sitä on ollut kyllä tähänkin asti ihan riittävästi, mutta niinkun kaikki tiedämme ettei lisäoppi ojaan kaada.

Itse tulin valituksi 23.10.2013 Seuran syyskokouksessa v. 2014 Mikkelin UA:n hallitukseen. Hieno uutinen tämäkin, toki lisää vastuuta ja tehtävää mutta on samalla myös palkitsevaa. Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään kerran kuussa Mikkelin reissua kokousten merkeissä ja erinäisiä tehtäviä pitkin vuotta.

Kunto-ohjelma etenee edelleen hyvällä sykkeellä, vähän vaihdellaan lajeja ja treenien pituutta jotta saadaan maksimaalinen hyöty tästäkin työstä.

Kilpurin syyshuoltoa on hissukseen aloitelut ja alusta on viety päivitettäväksi, nähtäväksi jää korjaantuuko pito-ongelmat lopullisesti. Mielikin alkaa jo toipua syksyn epäonnisista kisoista ja uusia suunnitelmia alkaa pikkuhiljaa heräilemään.

Iloisin ja luottavaisin mielin

-Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kisakausi on paketoitu !

Maanantai 7.10.2013 - -Minna-

Laihian SM sprintti ajettiin eilen hienossa syksyisessä auringonpaisteisessa säässä. Järjestelyt toimivat hyvin ja rata oli hieno.

Poljin radan useaan kertaa läpi, matkaa kertyi 21,89 km yhteensä ja mikä parasta kunto ei loppunut kesken missään vaiheessa :) Ennen kisaa ei jännittänyt yhtään ja istuin autossa tyynen rauhallisena lähtöaluellaa melkein 30 min. ennen omaa lähtöaikaa.

Itse suoritus meni läskiksi heti ensimmäisessä takalähdössä kun ilmeisesti kivi meni laturin remmin väliin ja katkaisi sen. Häpeällistä tunnustaa etten näe ilman laseja lähelle mutta näen kauas tosi hyvin enkä heti tajunnut kumpa valo syttyi kojelaudassa moottorin vai laturin punainen valo... tästä johtuen meni vähän pasmat sekaisin ennenkun tajusin että se oli laturinvalo. Senkin jälkeen aivot alkoivat raksuttamaan mitä kaikkea mahtaa olla sähköjen takana ja jos virta loppuuu niin vetääkö se myös ohjauksen jumiin jne... kummallisen paljon näitä ajatuksia ehtii tulla muutaman minuutin aikana... Ja koska en ole mikään tekniikan ihmelapsi en tienyt asiasta sen enempää . Koska vararemmiä ei löytynyt pakusta oli pakko heittää pyyhe kehään ja lähteä kotia kohti.

No kausi 2013 on nyt kuitenkin paketissa eikä se tuonnut suurta menestystä, jos auto ei kenkkuillut niin sitten kuski oli täysin kädetön matkustaja... aina ei voi voittaa mutta auttaisihan se jos joskus tulisi edes 2. sijalle (Itseasiassa yhdessä kisassa tulin 2. eli Savonlinnassa toukokuussa )

Nyt on SUUREN kiitoksen paikka kaikille jotka ovat olleet tavalla tai toisella mukana kuluvalla kaudella joko tukemassa, kuvaamassa, huollossa yms. Te kaikki olette omalla osallanne mahdollistaneet kauden läpiviemisen.

Pidetään pientä huolto-taukoa ja katsotaan mitä ajatuksia ensikaudesta tulee mieleen .

KIITOS myös teille ketkä olette jaksaneet käydä katsomassa nettisivujamme ja tätä blogia mitä olen pitänyt lähinnä omaksi ilokseni ja muistoksi niistä ajatuksista mitä milloinkin on herännyt. Eipä niitä enää jonkin ajan kuluttua edes muista ellei ne ole jossakin ylhäällä :)

 

 -Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Laihian ennakkoajatuksia

Tiistai 1.10.2013 - -Minna-

Mistä saisi kaivettua sen suuren innostuksen siemenen ajamiseen joka oli mukana viimevuonna ja edellisinä vuosina ?  Nyt on tunne että ajamisen ilo on täysin kadoksissa eikä ajaminen anna sitä mitä siltä haetaan.... Eli melko matalilla fiiliksillä ollaan lähdössä Laihian kisaan. Tänään käydään vielä testaamassa autoa ja rengasvaihtoehtoja ja loppuviikko keräillään voimia sunnuntaille.

Lähtönumeroksi on siunaantunut nro. 1. ja sillä lähdetään ensimmäisenä kilpailijana reitille sunnuntain kisassa. Reitti näyttää ainakin 2011 ajettuna (youtubesta katsottuna) vaativalle, tarkkaa tietoa ei ole miten päin reitti ajetaan tänävuonna mutta aika samahan se on koska reitti on ihan jokaiselle kilpailijalle tismalleen sama :D

Toivotaan että alustassa tehdyt radikaalit muutokset vaikuttavat myönteisesti ajamiseen sekä takapään pito-ongelmaan. Luvassa on tauon aikana täysi remontti ajettavuuteen vaikuttavissa asioissa ja osissa, alkaa pikkuhiljaa riittämään tämä tuurilla räppääminen (ainakin minulle)...

Lauantaina lähdetään kohti Seinäjokea jossa ollaan yötä ja sunnuntai aamusta suihkastaan Laihialle kisoihin.

Näillä mietteillä kohti sunnuntain ja SM rallisprint sarjan viimeistä kisaa...

Syksyisin terveisin

-Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta.

hmm... ollaanko kartalla vai ei ?

Torstai 19.9.2013 - -Minna-

Kulunut vuosi on ollut todella raskas tällä autourheilun saralla, ei niinkään sillä että olisi ajettu niin paljon kisoja että kisaväsymys olisi iskenyt vaan tekniikka murheiden ja niihin liittyvän rahanmenon kanssa....

Koko kausi on mennyt vituralleen monestakin syystä eikä syy ole missään tapauksessa huollon ja korjauksen puutteesta johtuvaa. Tähtien asennot eivät vaan ole ollut suotuisia ja ongelmia on riittänyt itsestä riippumattomista syistä.

Pieniä ilon pilkahduksia on ollut myös mukana mm. suuren ilon aiheutti kesän alussa uusi kisakone joka sitten kesti ihan 2,5 kisaa ja penkityksen. Koneen tarina "huipentui" moottorin "räjähtämiseen" Kokkolassa kun koneessa ainoat vakio-osat eivät kestäneet vaan pukkasivat ulos lohkoon tulleesta reiästä ... Uuden koneen teko on edelleen vielä hankintavaiheessa eikä ole varmaa saadaanko sitä tehtyä ensikaudelle, mutta se on varmaa ettei kone sisällä yhtään vakio-osaa...

Suuria ongelmia on ollut myös ajettavuuden kanssa emmekä ole koko kaudessa löytäneet ratkaisua ongelmaan, asfaltti on ainoa alusta jossa olemme olleet kohtalaisen tyytyväisiä ajettavuuteen. Nyt toivomme että muutaman radikaalin muutoksen myötä ongelmat olisivat menneisyyttä, takeitahan siitä ei kuitenkaan ole ennenkun pääsee kisassa testaamaan asian... Laihian kisa tulee siis olemaan samalla kokeilukisa tässä asiassa.

Suurta innostusta ei ole havaittavissa minussa eikä Askossa tähän kauden viimeiseen kisaan mutta yritämme kasata itsemme ja saada kisan vedettyä kunnialla läpi. Takaraivossa nakuttaa jatkuvasti ajatus että mikähän tälläkertaa ottaa ja hajoaa....

SM rallisprint sarjassa olen tällähetkellä 9. tai 10. yleisessä ja naisissa 1.  (kahdesta kilpailijasta). Olen tyytyväinen sijoitukseen vaikka omaan ajoon ei missään tapauksessa voi olla tyytyväinen. Paljon on tapahduttava muutoksia jos meinataan jatkaa kilpailemista tai sitten vaihtoehtona on kaluston myyminen ja harrastuksen vaihtaminen johonkin ihan muuhun...

Jos kuitenkin jatkamme kilpailemista ajelemme sen mitä mieleen juolahtaa ja mieli tekee...

Ainoa missä koen onnistuneeni tänävuonna on kunnon kohennus ja painon pudotus, painon kanssa suhdanne on hitaasti mutta varmasti alaspäin ja kunnon kanssa suhdanne on rajusti ylöspäin. Liikunta onkin ollut se henkireikä mihin on voinut purkaa ns. pahanmielen ja stressin mitä työelämä ja kaikki muu on aiheuttanut.

Kaunista syksyä toivotellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Nilsiän SM Rallisprint 07.09.2013

Sunnuntai 8.9.2013 - -Minna-

Nilsiän kisa vietettiin hienossa aurinkoisessa syys-kelissä lämmön helliessä kaikkia. Rata oli mielettömän hieno ja järjestelyt toimivat moitteettomasti. Saavuimme pelipaikoille jo perjantaina koska matka oli sen verran pitkä ettei lähtö kotoa 3 maissa aamuyöstä oikein houkutellut....

Kisa aamuna mieli oli virkeä ja hyvä. Radan kävin kiertämässä 2 kertaa pyörällä, reitti oli järjettömän hieno. Alussa oli paljon ajettavia mutkia ja nypyn ylityksiä ja erittäin vauhdikas loppuosa. Odotin oikein innolla kisan alkua että pääsisin ajamaan.

1. kierros  kertoi sen ettei auton osalta kaikki ollut hyvin, perä karkaili kaiken aikaa holtittomasti ja oli todella vaikea ajaa. Jäin suvereenisti viimeiseksi naisten luokassa järjettömällä erolla. Honda oli aivan käsittämättömän huono ajaa eikä sillä kertakaikkiaan pystynyt ajamaan kovempaa :(

Väliajalla Asko ruuvasi autoa sen minkä pystyi ja vaihtoi perään astetta paremmat renkaat alle ajatuksella jos pito siitä vähän paranisi. Tämä auttoi vähän ja 2. kierroksen aika parani n. 7 sek. mutta silti jäin järisyttävällä erolla luokan viimeiseksi.

Ranteet oli melko lailla auki kisan jälkeen, mutta aloimme kotimatkalla systemaattisesti sulkemaan asioita jotka aiheuttavat perän levottomuuden ja saatoimme jopa päästä jonkilaiseen ratkaisuun. Katsotaan olemmeko oikeilla jäljillä ja saammeko ongelman poistumaan, ellemme niin Laihian kisa jää väliin.

Tilanne SM sarjassa on kutenkin se että olen yleisessä 10. sijalla ja naisissa 1. sijalla. Rehellisyyden nimissä on sanottava etten ole missään tapauksessa tyytyväinen kuluneen kauden ajooni enkä autoni toimintaan. Tästä on kuitenkin suunta vaan ylöspäin.

Iso kiitos Askolle jälleen kerran kaikesta mitä olet vaimosi eteen tehnyt että pääsen ajamaan. Olet sankarini <3

- Itseensä ja autoonsa pettynyt Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

APUVA !!!

Maanantai 2.9.2013 - -Minna-

Ja taas jännittää Aholan eukkoa ihan kympillä tulevat kisat. Ei kai sitä koskaan voi ajaa niin paljoa että kisaaminen olisi rutiinia jotta ei tarvitsisi valvoa kaikkia öitä ja olla vatsa sekaisin koko viikkoa jännityksen kourissa....

Treenaamassakin ollaan käyty useampi kerta ja jos vielä tälläviikolla päästäisiin vähän testaamaan ennen kisamatkalle lähtöä niin hyvä olisi :)

Viikon aikana on ehtinyt tapahtua yhtä sun toista, hyviä ja huonoja asioita. Ensimmäisenä mieleen tulee rakkaan poikamme autokaupat joista olen iloinen kun yksi hondamme löysi jälleen uuden kodin, mutta vaihdossa tuli pihalle seisomaan "muna-kadetti "... Aina ei voi voittaa mutta tätä päivää en välttämättä olisi tahtonut nähdä :D Onneksi se ei tule olemaan pitkä-ikäinen kulkupeli meidän pihalla, sillä uusi honda on jo maalaamossa valmistumassa ;)

Itsellä on ollut tässä syksyn aikana kovasti mielessä jos vaikka lopettaisi tämän kilvanajon ja möisi kaluston pois. Kulunut vuosi on ollut kovin raskas niin taloudellisesti kun henkisesti kaluston poikiessa juuri sieltä kaikkein kalleimmasta päästä eikä kilvanajosta ole oikein tullut mitään koko kautena. Katsotaan nyt löytyykö uutta virtaa ja intoa jostain syksyn ja talven aikana vai lyödäänkö me pillit pussin....

Viikonloppuna päästiin aitoihin maalaishäihin jossa pääsi välillä kurkkimaan hevosia ja poneja talliin ja laitumille ja pihapiirissä oli myös russeleita 4kpl, meikäläisen unelmien paikka.... Hääpari oli kaunis ja häät itsessään oli tunnelmalliset. Tämä eukko herkistyi niin kovin ettei saanut sanaa suusta, melko harvinainen tapauhtuma siis :D  Nyt on kielenkannat jälleen notkistuneet ja suu käy entiseen malliin.

Nyt kuntoillaan alkuviikko hulluna ja pyritään pääsemään vielä kilpurin kanssa vähän ajamaan ja loppuviikosta suunnataan Tahko SM rallisprintin pyörteisiin :)

Toivomuksena olisi onnistunut ajo ja ehjä kalusto kotiin tuomiseksi.

-Iloinen ja jännittynyt-

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Tiistai 27.8.2013 - -Minna-

Nyt on takana kaikki kisat joissa olen toiminut joko kilpailun sihteerinä tai tuomariston sihteerinä. Pakko sanoa että oli ajoittain hieman rankkaa, mutta kyllä siitä onneksi selvittiin. Kotiväki alkaa olla vähän kypsä siihen että olen käynyt kotona vaan pesemässä pyykit ja lähtenyt jälleen uuteen kisahommaan. Nyt on jäljellä enää Jari-Pekka ralli 14.09.2013 jonne olemme lupautuneet Askon kanssa töihin EK:lle, minä ilmeisesti stoppi autolle ja Asko sulkuun.

Pääsin eilen ekaa kertaa ajamaan treeniä soralla tänäkesänä ja kyllä se alkuun tuntui taas aika "vaikealle" asfaltin jälkeen. Mutta sitten pienien säätötoimenpiteiden jälkeen ajo alkoi tuntumaan tosi hyvälle ja vauhtikin alkoi pikkuhiljaa löytymään. Roiskin autoa into piukeana niin että mutkissa menin enemmän kylki edellä kun keula edellä. Nyt on tarkoitus tämä ja ensiviikko pyhittää lähes kokonaan treenaamiselle ja käydä mahdollisimman monta kertaa ajamassa.

Kuntoilu on seesteisessä-vaiheessa, liikunta kuuluu edelleen kuvioihin vahvasti mukaan mutta sairastaminen ja pitkät päivät ovat tehneet sen ettei se ole ollut yhtä intensiivistä kun aiemmin kesällä. Nyt otetaan uudellen ote liikunnasta ja lisätään sitä rajusti kun kaikki muu aikaa vievä alkaa olla hoidettu. Tavoitteena on ensikesälle huomattavasti kapoisampi ja kevyempi kuljettaja kilpurissa.

Eilen treenissä tuli vastaan se etten nähnyt enää kunnolla ratin yli kun pelastusrengas hanurin ympärillä on pientynyt niin rajusti. Eipä siinä mitään, säädetään penkki uuteen asentoon ja jatketaan harjoituksia. Positiivinen ongelma sinäänsä ....Toivottavasti ensikesänä tulee vastaan ongelma että penkki on ihan liian iso ;)

Hyvää syksyn jatkoa toivotellen

-Iloinen Minna-

  

Kommentoi kirjoitusta.

kiirettä pitää ....

Keskiviikko 14.8.2013 - -Minna-

Takana on Vetomies ralli sekä Xerox-ralli/Lahti Historic ralli ja edessä häämöttää vielä reilun viikon päästä Mänttä 200-ajot jossa olen kilpailun sihteerinä. Mäntän kisan oheessa on joutunut tekemisiin tasanopeus-ajojen kanssa, pakko tunnustaa että olen asian kanssa melko pihalla mutta eiköhän tämä tästä aukene...

Kuluva "toimitsija" kuukausi on ollut erittäin opettavainen monellakin tapaa, olen tavannut suuren määrän uusia ihmisiä jotka toimivat aktiivisesti Rallin toimitsija hommissa sekä myös ihmisiä lajiryhmien takana. Olen pyrkinyt ottamaan opiksi monestakin asiasta ja oma näkemys monestakin asiasta on saanut uusia ulottuvuuksia. Paljon on vaihdettu ajatuksia ihmisten kanssa erinäisistä asioista.

Tykkään kovasti näistä toimitsija hommista, mutta mikä ihme siinä on että suurin osa niistä kasaantuu reilun kuukauden ajalle? Toisaalta tässä on itsellä sellainen väli ettei tule ajettua kilpaakaan eli kai se on sitten on ok että on edes niitä toimitsijahommia sillä aikaa :)

Kuntoilu etenee kovalla vauhdilla, paitsi että olin vetomies kisan jälkeen kovassa kuumeessa poskiontelotulehduksen iskettyä (jälleen kerran) ja tuli pakollista taukoa kuntoiluun sairastamisen ja Lahden kisarupeaman verran. Tauko ei kuitenkaan tehnyt huonoa, sillä nyt on taas virtaa kun pienenssä kylässä painaa menemään :)

Syyskuussa koetellaan jälleen onnea sorakisan merkeissä Nilsiässä (SM kisa). Treeniäkin on tarkoitus päästä treenaamaan heti kun tuo monsuunisade päättyy, kun ei viitsi alkaa kellukkeita rakentamaan hondan helmaan.... Rengashommatkin selvisi kertalaakilla kun saimme lahjoituksena hyvän ystävämme vähän ajetut sorarenkaat itsellemme. Iso kiitos näistä Jarospeedin väelle  <3

Uutta konetta varten kasaillaan rahaa ja osia pikkuhiljaa ja toivottavasti saamme myllyn kasaan viimeistään ensivuoden kisoihin. Emme kuitenkaan ota paineita asiasta ja jos sille alkaa näyttämään jätämme ensikauden kisat väliin ja keskitymme rakentamiseen. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan....

Olisihan se hienoa jos edes joskus iskisi onnenpotku tähänkin tiimiin ja asiat alkaisivat järjestymään aivan kun itsestään, toivossa on hyvä elää mutta silti pessimistin luonteella pitää aina varautua pahimpaan vaihtoehtoon. Pessimisti ei pety... ;)

Sadetta pidellen

-Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta.

Toimitsijahommia

Maanantai 29.7.2013 - -Minna-

Nyt on se aika vuodesta kun alkaa "päätoiminen" rallitoimitsija kuukausi.

Ensin aloitetaan NesteRallin yhteydessä ajettavan Vetomies rallin tuomariston sihteerin virassa loppuviikko ja jatketaan siitä parin päivän levon jälkeen Xerox-Rallin kilpailusihteerinä vajaan viikon pestillä ja reilu viikko väliä ja jatketaan Mänttä 200-ajojen kilpailusihteerin virassa... sen jälkeen keskitytään itse kilvan ajamiseen Nilsiän SM sprintin ja mahdollisesti Laihian SM sprintin merkeissä lokakuussa.

Auto alkaa pikkuhiljaa olemaan kunnossa Parkanon törmäyksen jäljiltä ja sorasäädötkin on saatu hollilleen. Nyt vaan kun löytyy aikaa niin pitää päästä ajamaan ja testaamaan että kaikki toimii.

Kuntoilu on ollut vähän katkolla kun iski pohjaton väsymys, PT:n ohjeiden mukaan pidin vajaan viikon tauon kaikesta treenaamisesta ja nyt alkaa olla taas voimat entisellään :) Nyt tulee vain väkisin vähän taukoa kun seuraavat 2 viikkoa olen ralleissa hommissa, mutta kuntoillaan aina kun on vaan mahdollisuus.

Välissä käytiin muuttamassa Noora ja Kake (labbiksen pentu) kerrostalosta rivitaloon, nyt kelpaa olla kun on omaa pihaa ja vähän isompi asunto. Kyllähän sekin keikka kävi kyllä kuntoilusta kun kannettiin kamat 3. kerroksesta alas (hissitön talo).

Hyvää NesteRallia toivotellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Ei kisaa ilman vahinkoa ....

Maanantai 22.7.2013 - -Minna-

Liikkelle lähdettiin taas vähän ennen ylösnousua eli klo 4.00 ruuhkassa herättiin ja pistettiin tossua toisen eteen ja lähdettiin kohti Parkanoa. Parkano on sinäänsä tuttu paikka kun vanha koulukaveri asuu siellä ja ollaan vierailtu paikkakunnalla vuonna kivi ja sakset eli noin 20 vuotta sitten. Kisaa en kuitenkaa ole koskaan ollut ajamassa paikkakunnalla.

Järjestelyt toimivat moitteetta ja puitteet kisalle oli hyvät. Kerrankin kunnon sisävessa eikä niitä heiluvia lasikuitu p***huusseja, vaikkakin täytyy sanoa että on se hyvä jos on edes niitä paikan päällä vaikkakin siellä on erittäin hankala ajohaalarit päällä käydä sotkematta itseään kun tuntuu että kisapäivinä osumatarkkuus kärsii varsinkin miehillä noilla wc käynneillä :) 

1.kierroksella ajo oli vähän liian varovaista ja olinkin päättänyt ottaa riskillä 2. kierroksen ja näyttää taivaan merkit (jos ei muille niin itselleni) mutta otin sitten ja paukautin heti ensimmäisessä mutkassa kylki edellä kadunreuna kivetykseen ja sain osuman takapyörään sillä seurauksella että se taittui alle. Yritin vielä jatkaa kovasti kisan ajamista mutta tie ei tuntunut riittävän eikä auto kulkenut suoraan. Siispä jouduin jättämään kisan kesken 2 pisteelle. Luettelin kaikki mahdolliset osaamani kirosanat kun näin mitä oli käynyt ja soittelin Askolle varikolle että täällä ollaan... Ihme kyllä Asko ei ollut millänsäkkään ja sanoi kuulleensa sen järjettömän kovan paukauksen ja arvanneen että minähän se siellä tötöilin :D

Kisan jälkeen sitten yritettiin sovitella autoa kärrille ja se oli kohtalaisen vaikeaa kun perä ei kulkenut ihan linjassaan ..... alas ottaminen kärriltä kotona sekä tallin ovista sisään mahtuminen tuotti myös hieman vaikeuksia mutta siellä se nyt on tallissa rengas lintassa...

Parasta kuitenkin kisassa oli kun tapasin ihan sattumalta tämän aiemmin mainitun vanhan koulukaverini kun hänen poikansa oli ajamassa myös kisassa :D  Oli vinkeää kun juttu kulki samalla tavalla kun aikanaa 20 vuotta sitten. Toivottavasti nähdään useamminkin vaikka sitten näissä kisahommissa :)

Hieno ja toimiva kisa ja rata, hippasen vaan harmitti ettei autossa ollut tehoa sillä tällä radalla sitä olisi tarvittu... Se on sitten heti listalla seuraavana kunhan ensin saadaan pyöräntuenta ja kaikki muu mikä hajosi törmäyksessä kuntoon ja auto sorasäädöille.

Nyt voisi todeta kaiken hajotessa käsiin jos joku kysyy miten menee että " paskaakos tässä kunhan kasassa pysyy" ....

Näillä miettein Xerox-Rallin sihteeri ja Mänttä 200- Ajojen sihteerihommia kohti. Saattaapa siinä välissä tulla joku koukkaus Neste Ralli juttuihinkin....

-Väsynyt Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kohti uusia suorituksia

Tiistai 16.7.2013 - -Minna-

Se olisi sitten ohjelmassa tulevana lauantaina Parkanon SM sprintti. Pikkaisen pisti masentamaan kun katsoi lähtijälistaa naisten luokassa... oman ajan saa varmaan katsoa eri minuuteilta kun muiden naisten sillä hondassa on n. 170 heppainen vakiokone nokalla :/  NO tällä nyt kuitenkin mennään ja pääasiahan on että pääsee ajamaan.

Uuteen koneeseen on jo aihio hommattu mutta vielä kasaillaan rahaa että saataisiin tilattua kilkkeet koneeseen. Pikkuisen tuppaa olemaan kallista lystiä, mutta jos tämä kestäisi vähän kauemmin kun edellinen ? Tietysti jos asian suhteuttaa vaikkapa kiihdytysajojen nitro vehkeisiin, jos kone räjähtää (ja se ihan oikeesti räjähtää) on kyseessä pienen yksiön hinta vähimmillään, tästä meikäläisen vehkeestä selviää kuitenkin muutamalla tonnilla :) Kaikki on NIIN suhteellista ...

Kuntoilu on ollut kova sana tässä kesällä, kilojakin on saatu karisteltua jokunen eli ei ihan hukkaan ole mennyt tämäkään rypistys. Huippua tässä on se että entinen ajohaalarikin mahtuisi jo päälle jos olisi FIA hyväksytty ;)

Kalustossa on tehty ihan perushuoltoa viikonlopun kisaa silmälläpitäen, treeniä ei olla päästy edelleenkään ajamaan mutta lahjattomat harjoittelee .... tai sitten jää kisan viimeiseksi niinkun minä :D

Toivotaan onnistunutta kisaa ja sitä että päästäisiin kerrankin ajamaan kisa loppuun asti ilman tekniikka ongelmia.

ps. kisoissa on mukana myytäviä ajovarusteita, eli tervetuloa katselemaan, kyselemään ja ostamaan !

-Hieman hitaalla käyvä Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta.

loma lähenee loppuaan....

Maanantai 1.7.2013 - -Minna-

Enää viikko kesälomasta jäljellä, paljon on saatu aikaiseksi loman aikana mutta silti aika tuntuu kulkevan kun siivillä loman ollessa kyseessä. Asko joutui jo palaamaan töihin tänään minun suureksi suruksi :(  Olisin NIIN mielellään jatkanut yhdessä Askon kanssa pihahommia ja muutenkin ahertamista kotona.

Vielä olisi pihahommia mitä pitäisi tehdä ennenkun työhommelit kutsuu...siispä suuntaan pakettiauton keulan puutarhamyymälään mullan hakuun ja yritän ahkeroida pihalla sateen pitäessä välissä taukoa. Sade on muuten aivan ihana asia helleviikon jälkeen <3

Autourheilurintamalla kuluva viikko menee Xerox rallin tiimoilta papereita tehdessä sekä oletettavasti Mänttä rallin sääntöjä ruuvatessa. Kilpailusaralla seuraava kisa tulee olemaan Parkanon SM sprintti 20.07.2013. Vakiokoneella lähdetään ajamaan ja hakemaan vain ehjää suoritusta ja ajokilometrejä. Mielessä on käynyt että pitäisiköhän sittenkin ilmoittautua johonkin ralliinkin kun tuolla vakiokoneella pääsisi myös rallia ajamaan.... nähtäväksi jää mitä tehdään ?!

Kouvolan SM ralliin ollaan lupauduttu töihin Mikkelin UA:n pätkälle, vimevuonnakin oltiin samoissa hommissa ja kivaa oli. Toivotaan kaunista keliä rallipäivälle ettei tarvitse sateessa seisoa :)

Hyvää Heinäkuuta toivotellen

-Minna-

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

onni onnettomuudessa ...

Sunnuntai 23.6.2013 - -Minna-

Kokkolan täystuhon jälkeen on sittenkin elämää olemassa .... Asko pisti tuulemaan ja sai kilpuriin vakiokoneen keulalle parissa päivässä Kokkolan kisan jälkeen.

Mietimme lähdemmekö ajamaan Vanajalinna sprintteihin mutta tulimme siihen päätökseen ettemme riskeeraa tällähetkellä ainoaa toimivaa konetta "toissijaisiin" kisoihin vaan otamme suunnan ja tavoitteen SM rallisprintteihin loppukesän ja syksyn ajaksi.

Nyt täytyy laittaa kaikki paikat ristiin ja toivoa että saamme rahat kasaan uuteen koneeseen että pääsemme täysteholla liikkeelle talven kisoihin. Vastoinkäymiset alkaisi pikkuhiljaa riittämään varsinkin tekniikan saralla.

Ajamista on kovin paha treenata jos kalusto ei pysy nipussa edes puolta kautta :( No eletään toivossa ja toivotaan että asiat järjestyisivät parhainpäin...

Kuntoilun saralla homma etenee hyvällä sykkeellä, näin lomalla ollaan fillaroitu Askon kanssa yli 100km/viikko ja sen  lisäksi on treenattu muutakin. Ehkä se kohta alkaisi näkymään myös ulospäin :)

Parkanossa ollaan jälleen viivalla vakiokoneella, siihen asti lomaillaan ja ihmetellään maailman menoa.

-puolivaloilla kulkeva Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »