Riemua pääkopassa....

Sunnuntai 24.5.2015 - -Minna-

Tänään oli vihdoinkin se päivä kun pääsin kokeilemaan ralliautoa selän toivuttua riittävästi huhtikuussa tapahtuneesta selän "vammautumisesta".

Matkalla jännitti yhtä paljon kun olisi ollut kisoihin menossa. Kenkien vaihto paikanpäällä ei meinannut onnistua millään kun kädet tärisi jännityksestä, mutta vihdoin ja viimein sain tarvittavat varusteet päälle ja auton luo. Varovainen pujottelu autoon kuskin paikalle ja hetki piti kuulostella että mitä selkä tuumaa tästä kohtuu tiiviistä istumisesta. Ei onneksi tuntemuksia ja kypärä päähän, hanskat käteen ja menoksi.

Ekan kierroksen otin aika varovasti, mutta hypyssä auto ottikin kohtuu ison loikan ja selkään tuli pieni tuntemus muttei kuitenkaan sattunut. Seuraavalla kerralla  vähän kovempaa hyppyyn ja sitten se loikkasikin oikein KUNNON hypyn eikä mitään tuntemuksia :) Oletettavasti jännitin ensimmäisellä kierroksella itse niin paljon että tuntemus johtui siitä, seuraavilla kierroksilla unohdin koko selän ja keskityin ajamiseen eikä mitään vaivaa ollut.

Auton kanssa pitää vielä ennen 6.6.2015 tehdä useampi treeni jossa haetaan vähän tarkempia säätöjä. Mutta se päätös nyt kuitenkin on tehty, että Toivakassa 6.6.2015 ajetaan... se että kuinka kovaa ja hyvin jää nähtäväksi.

Hymy oli leveä kypärän sisällä ja olo oli helpottunut kun ei sattunut mihinkään :)

Kiitos jälleen kerran Aholan Harjoitus EK:lle hyvästä treenipäivästä ja tarjoiluista.

-Iloinen Minna-

kuljettaja.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Jippii

Torstai 21.5.2015 - -Minna-

Sain vihdoin luvan fysioterapeutilta alkaa treenaamaa niin kilpurilla kun salilla. Pieniä rajoituksia vielä on siinä mitä saa tehdä ja mitä ei,  mutta näillä päästään taas eteenpäin.

Selän toipuminen on edistynyt huimin askelin ja tarkoituksena on päästä tällä viikolla testaamaan kilpuria ja kuskia ja jos kaikki toimii eikä mihinkään koske laitetaan ilmoittautuminen Toivakan pienoisralliin :)

Hyvää kesän alkua toivotellen

-Toiveikas Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

suunnitelma muutoksia....

Tiistai 12.5.2015 - -Minna-

No eipä mennyt taaskaan hommat putkeen, tai meni mutta hukkaputkeen ....

Minna eli minä teloin huhtikuun lopulla selkäni urheillessa ja sen seurauksena toukokuulle suunnitellut kisat jäävät väliin.

Kerrankin kun kaikki tähtimerkit olisi olleet kohdillaan niin sitten kävi näin... Harmittaa niin paljon ettei saa sanotuksi mutta nyt tärkeitä on saada selkä kuntoon ja päästä ajamaan edes sitten kesäkuulle suunnitellut kisat.

Toipuminen on onneksi lähtenyt hyvin käyntiin ja toivotaan että suunta on nousujohteinen. Pahimmillaan kipu oli sitä luokkaa ettei edes omia sukkia saanut itse jalkaan, istua ei voinut ollenkaan (pakotettuna istuin pakettiautossa matkalla ensiapuun hakemaan kivunlievitystä kun kotilääkkeillä ei kipu lähtenyt) hiuksien pesu ei onnistunut kun käsiä ei voinut nostaa ylös lainkaan jne... Asko parka joutui pukemaan minulle vaatteet päälle aamuisin ennen töihin lähtöään ja vaikka kuinka olin kipeä niin tottakai sitä aina vähän jaksaa mussuttaa kun sukat jää pahasti jne... kerran taas aamulla harmitti ja sanoin että kyllä minä odotan sitä hetkeä kun saa itse taas puettua kaikki vaatteet ihan itse päälle johon Asko totesi hartaasti lattialla polvillaan ollen sukkiani laitaessaan että NIIN MINÄKIN :D  No nauruhan se siitä repesi kummallakin :)

Iso kiitos Askolle kun on jaksanut auttaa kiukkuista vaimoaan tämänkin asian kanssa, en kyllä ikinä vaihtaisi sinua mihinkään tai kehenkään. Olet maailman ihanin mies <3

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Loppuvuoden suunnitelmia

Lauantai 18.4.2015 klo 17:19 - -Minna-

Pidettiin tänään tiimin "palaveripäivä" ja katsottiin mitä ja missä loppukauden aikana ajetaan. Oli mukavaa saada Arto, Nanna ja Lilja meille kyläilemään ja itsellä aamu menikin leipoessa ja tarjoiltavia valmistaessa.

Täytyy sanoa että oli todella mukavaa istua kahvipöydän ääressä kaikessa rauhassa ja jutella kaikesta muustakin kun pelkästään rallista. Saatiin kuitenkin Arton kanssa katsottua kisat johon on tarkoitus lähteä ajamaan.

Kilpuri on valmis kunhan olosuhteet mahdollistavat soratreenit. Ja jos tähdet ovat suosiolliset niin kisakausi alkaa 16.5.2015 Kerimaa Sprintissä. Siitä jatketaan rallihommilla ja loppukausi päätetään sprintteihin. Tässä suunnitelma kaikessa lyhykäisyydessään...

- Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Crosskarttia ja Naistenpäivän tapahtuma

Perjantai 13.3.2015 - -Minna-

Viime viikonloppu oli melkoisen mielenkiintoinen....

Lauantailla oli ohjelmassa ensimmäistä kertaa elämässä Crosskart kisa kilpailusihteerin virassa. Olen toki nähnyt näitä hienoja kovaa kirkuvia kilpavehkeitä aiemminkin mm. RX kisassa viime kesällä mutten ole aiemmin tutustunut lajiin sen vaativalla tavalla.

Ihmiset lajin parissa oli aivan mahtavia tyyppejä ja kilpakalusto näyttää sille että niillä olisi kiva päästä itsekin kokeilemaan. Tosin ne vetää väärästä päästä, en osaa ajaa yhtään takavetoisia kilpureita muuta kun järjettömässä liipissä puolelta toiselle... suoraan en pääse kovaa takavetoisilla :) 

Päivä sujui hyvin vaikka ennakkotyöt kisan kohdalta jäi melko vähäiseen. Kiitos Toni Ahokas kun annoit hyviä ohjeita ennen kisaa ja kisapäivänä sekä tietysti lajipäällikkö Timo Lampinen. Juttelin päivän aikana paljon kuskien kanssa ja kyselin crosskarteista jne.  Silmiinpistävää oli kilpailijoiden hyvä yhteishenki ja rento meininki. Tykästyin kovasti heidän tapaansa toimia ja viettää rento päivä kilpailusta huolimatta. Kiitos kaikille asianosaisille mukavasta päivästä.

Sunnuntai sitten vietettiinkin AKK:n naistyöryhmän ideoimassa naistenpäivän tapahtumassa. Olin kilpuri hondallanin kyyditsemässä naisia. Oli mielettömän ihana kuulla naisten iloiset kommentit kierroksen jälkeen. Muutamaa kyytiin istujaa piti vähän ensin rauhoitella, mutta kaikki meni loistavasti. Kevät vaan oli tehnyt Saukkona Ek:lle tepposet ja rata oli paikkapaikoin todella surkeassa kunnossa. Ajaminen ei ollut suoranainen nautinto vaikka kyyditseminen olikin kivaa itsessänsä.

Kaikkinensa tilaisuus oli yleisömenestys kevyestä kevät sateesta huolimatta ja saatiin naisille lisää tietoisuutta lajeista ja siitä miten lajien pariin on mahdollisuus päästä.

Nyt vähän akkuja lataillen ja viikonpäästä onkin sitten taas rallisprintin lajiryhmän kokouksen vuoro.

Kaunista kevättä toivotellen

- iloinen Minna -

11043207_10205822663310924_78030116930128327_o.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Crosskart Mäntyharju, AKK naistenpäivä, AKK Naistyöryhmä

Toimitsijahommissa

Keskiviikko 25.2.2015 klo 13:18 - -Minna-

Nyt on sitten tehty helmikuun toimitsijahommat eli ensin oli ohjelmassa Mänttä 200-Ajojen kilpailijoiden yhdyshenkilön homma  13.-14.2.2015.

Kilpailjoiden yhdyshenkilön homma on mukavaa niin kauan kun homma toimii kilpailunjärjestäjän puolelta. Ja on sanottava että Mäntässä tehtävät jäivät kovin vähäiseksi. Tästä päästään johtopäätökseen että kaikki toimi oikein hyvin :)  Iso kiitos jälleen kerran Mäntän porukalle, teitä on ihana aina tulla moikkaamaan ja tekemään kisaa teidän kanssa <3

Viimeviikonloppuna oli ohjelmassa oman seuran vuoden kohokohta ja rypistys eli Mikkelin SM Vaakuna Ralli jossa tänä(kin) vuonna tehtäviini kuului katsastuksen sihteerin homma. Tein etukäteistyöt eli tarvittavat paperit ja koostin raportit siihen muotoon että ne voi luovuttaa Tuomariston kokouksen pöytäkirjan liitteeksi ja AKK:n pääkatsastajalle. Varsinaisesti olin ensin tekemässä kilpailijoiden materiaalikasseja, ilmoittautumisessa ja katsastuksessa auton papereiden tarkastuksessa (nuotittavilla) ja jakamassa katsastuspöytäkirjat tyttäreni Nooran kanssa sekä lauantaina ottamassa vastaan ei nuotittavien ilmoittautumiset ja materiaalin jako heille. Viimevuotiseen tapaan varsinaisessa katsastushallissa istui Pia joka keräsi katsastuspöytäkirjat katsastuksen jälkeen ja piti kirjaa katsastuksen asioista. Iso kiitos Pialle sekä tyttärelleni Nooralle. Ilman teitä ei olisi tästäkään hommasta tullut mitään :)

Tähän astisen elämäni rallihommien kohokohta oli päästä juttelemaan Mikko Hirvosen kanssa ilmoittautumisessa sekä auton papereiden tarkastuksessa ja saada tästä vielä yhteinen valokuva muistoksi :) Mielessä kävi etten ikinä pese päällä ollutta paitaa kun Mikko kuvaa ottaessa nosti käden harteilleni :D No todellisuudessa pakkohan se paita oli pestä mutta muisto elää vahvasti ;)

Muutama kuva loppuun joiden ottaja on Tarja Lipsanen. Kuvista ilmenee selkeästi se ettei rallin tekeminen tarvitse olla ryppyotsaista hommaa vaan ripaus huumoria on hyvä olla mukana ;)  Iso kiitos Tarjalle kuvista <3

553341_10206269593403259_8303606965256615826_n.jpg

10920930_10206267985763069_9202084155369686261_n.jpg

10993424_10206268233969274_5847654460439978242_n.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mänttä 200-Ajo, Vaakuna-Ralli

Hämeen Ralli 07.02.2015

Sunnuntai 8.2.2015 klo 15:08 - -Minna-

Hämeen Ralli on nyt sitten takana meidänkin osalta. "Pakka" oli ennen kisaa vähän sekaisin sillä molemmat sekä minä että kartturi Arto oltiin omalla osallamme kipeinä alkuviikko. Oli jonkin asteinen jännitysmomentti että jaksammeko kumpikin kisan loppuun asti vai pukkaako tauti päälle uudemman kerran tuhat kertaa pahempana...

Onneksi Asko oli huoltanut auton hyvään kuntoon ja saimme lisävahvistukseksi huoltoon Jannen jolla on pitkä kokemus niin rallihuolto hommista kun rata kisa hommista.

EK 1, aikataulut oli tosi tiukkoja katsastuksen jälkeen eikä ehditty syömään mitään ennen kisan alkua. Kaikki oli vähän sekaisin niin kisajärjestäjän puolelta kun omasta puolesta kun ei ole pitkän ajan jälkeen oikein rutiinia rallihommiin.... EK 1:n lähdössä meinasi jännittää niin paljon etten osaa edes kuvailla. Lähtöpaikka oli niin hurjan näköinen että auton perä oli ihan taivasta kohti kun siinä odoteltiin lähtövalojen sammumista. No eipä se pätkä ollut kunnoltaan yhtään sen parempi kun tuo lähtöpaikkakaan... kamala tuskien taival jolla oli todella lähellä poistuminen kun honda pongahti pois urasta ja poikittain kapealla tiellä, aivan kun ihmeen kaupalla sain oikaistua luisun ja matka jatkui. Pätkällä väisteltiin autoja mennen tullen, niitä oli sikin sokin pitkin ek:ta ja osa todella pahasti tiellä. Olin jo melkein valmis lyömään hanskat tiskiin jos kaikki EK:t olisi tuota luokkaa (onneksi eivät olleet ;) )

Video EK 1

EK2 oli astetta parempaa tietä ja siinä pääsi jo vähän ajamisen rytmiin, kuitenkin paikka paikoin tie oli todella huonossa kunnossa. Ei mitään suurta mainittavaa. Ainoa miinus oli EK.n viivästyminen  ja se että vedin lipat nojatessani Hondaan lähtöä odotellessa kun jalat luiskahtivat odottamatta alta pois ja tipahdin suoraan hanurilleni auton viereen (onneksi on pehmuketta omasta takaa) otin tietysti kädellä vastaan ja niin istumalihakset kun käsikin oli ja on edelleen saaneen makuiset.

EK3 tuli jo vähän paremmin, mutta edelleen arastelin syviä uria ja sitä kun niistä lähtee kovaa ja kunnolla.... Tämään jälkeen oli huolto ja siinä matkalla käytiin tankkaamassa tiekirjan ohjeiden mukaan auto. Ja kuinka ollakkaan siirtymäajat oli niin tiukkia että jouduttiin ajamaan melko lailla kovaa tämäkin siirtymä :(

Huolto kesti 20 min ja se sisälsi ainoastaan juoksujalkaa vessassa käymisen ja juomapullon vaihtamisen tuoreeseen ja rallimakkaraan syömisen jonka huoltotiimi oli hakenut meille valmiiksi. Huolto vaihtoi sillä välillä renkaat ja teki pikatarkastuksen autolle ,Iso kiitos Huollolle :)

EK 4 lähdössä todettiin että päivä alkaa jo painua mailleen ja räpättiin lisävalot päälle. EK oli edellisistä poiketen todella vauhdikas ja olisi vaatinut hurjasti rohkeutta ja luottoa. Ja kun sitä ei vielä näillä kisakilometreillä oikein ole kehittynyt jäi paljon parantamisen aihetta. Itse kuitenkin olen tyytyväinen ajoon :)

EK 5 ajettiin jo melko lailla pimeässä ja kun silmä ei ole tottunut pimeässä ajoon ajettuani vuosikaudet pelkkää rallisprinttiä tuotti EK hieman vaikeuksia. EK oli todella vauhdikas ja jos rohkeus olisi riittänyt olisi tällä EK:lla saanut useammassa paikassa testattua auton maksimi nopeudet... Viimeinen siirtymä oli melkein tunnin ja ajettiin isoa sulaa tietä piikki pyörillä. Hippasen alkoi olla korvat kovilla kun renkaat ulvoi ja oli hieman sellainen tunne että myös pyöränlaakerit oli saattaneet saada kipeätä... Maaliin kuitenkin päästiin ja ollaan kovasti tyytyväisiä ja onnellisia aiheesta.

Kaikkinensa kisa oli todella opettava ja siltä saatiin sitä mitä lähdetiin hakemaankin eli luottoa yhteistyöhön kartturin kanssa, tuntumaa autoon ja verestää muistoja pimeistä ralleista ja toki saada uutta näkökantaan asioihin.

Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä Arton kanssa ja meidät tullaan kyllä näkemään vielä monet kerrat viivalla ralleissa.

Iso ja lämmin kiitos miehelleni Askolle jälleen kerran erinomaisesta huollosta ja kuljetuksesta. Kiitos Jannelle kun lähdit mukaan huoltoon ja toit oman kokemuksesi tähän tiimin toimintaan mukaan ja erityiskiitos Artolle kun jaksoit puolikuntoisenakin kuunnella mussutustani (varsinkin EK 1:llä ja heti sen jälkeen) ja autoit minua tuomaan meidät maaliin ! Ilman teidän kaikkien panosta en olisi päässyt toteuttamaan tätä unelmaani <3

Väsynyt, hieman flunssainen mutta niin onnellinen

-Minna-

10917945_10205629387799157_8404099057303946_o.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kilpailuviikon kiireet....

Torstai 5.2.2015 klo 15:09 - -Minna-

Viimeviikon lauantai päivä tuli vietettyä Askon kanssa Savonlinnassa Seurahuone Juhlarallin katsastuksen merkeissä. Aamulla lähdettiin Haminasta 4.30 ja palattiin takaisin kotiin 22.20 maissa. Hieman oli väsyttä väkeä kotimatkalla.

Maanantaina olin päättänyt hoitaa siirtokilpi asian jottei jäisi viimetinkaan, ja onneksi tein niin. Sillä Tiistaina töiden jälkeen jouduin vanhaa isääni kuskaamaan kauppaan ja asioille ja olin huomattavan väsynyt ja olin köhinyt koko päivän töissäkin. Illallahan se sitten pukkasi pikku kuumeen päälle ja kurkun kipeäksi.

Keskiviikko meni kokonaisuudessaan sängyssä peiton alla ja tänään Torstaina olen jo jaksanut vähän istuskella sängyllä läppäri sylissä. Sen verran olen saanut tänään aikaiseksi että olen pistänyt ajovehkeet ja auton paperit yhteen paikkaan että ne tulevat varmasti mukaan.

Huomenna pitää vielä muistaa hakea käteistä rahaa sen verran mukaan että saadaan tankattua kilpuri lauantaina kisassa, lehdissä kun luki että pankkikorteilla on käyttökatkoksia lauantaina.... hip hip huraa... Ja illalla täytyy laittaa kaikki valmiiksi koska aamulla on kohtuu aikainen lähtö kohti Urjalaa.

Jännittää aivan hulluna...mutta flunssan takia on ollut taju pois osan vuorokautta joten lepoa on tälläkertaa riittänyt.  On se vaan niin kummaa että vaikka sitä on ajanut kilpaa 11 vuotta niin aina se vaan jaksaa jännittää kisan alla...

-Flunssainen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Vau :)

Tiistai 27.1.2015 klo 17:59 - -Minna-

Nyt se on nähty, että myös minun vauhti voi nousta sellaiseksi etten edes itse meinannut tunnistaa omaa ajoani kun katsoin sitä videolta. Tämä kuvattu sessio on koko päivän paras veto, melkeimpä tekisi mieli laittaa vertailukohdaksi niitä ensimmäisiä kierroksia missä oli kaikki vähän hakusessa kuskin osalta. Kartturi tiesi kyllä kaiken aikaa mitä tehdä ja mitä sanoa missäkin kohtaa...

https://www.youtube.com/watch?v=0L4ZJIqYRiY&feature=youtu.be

Kävimme Anttolassa ajamassa ensitestit Iivanaisen Arton kanssa. Arto on myös itse ajanut kilpaa ja toimii päivätyönään autokoulun opettajana (auktoriteettiä löytyy), sekä tunnemme toisemme parin vuoden ajalta Mikkelin UA:n touhuista, joten alkuasetelmat oli hyvät. Ja hyvähän siitä treenistä sitten tulikin. Vauhti nousi kierros kierrokselta, toki tietysti tauon aikana parempiin vaihtetuilla renkaillakin oli osuutta asiaan. Alussa tehtiin pientä säätöhommaa jarujen kanssa yms. ja jo sillä ajettavuus parani huomattavasti. Konehan on vaihdettu vakiokoneeseen eli 1,6 Vti on keulalla kirkumassa. Tehot ja vääntö tipahti sprinttikoneeseen verrattuna huomattavasti, mutta kilometrien myötä löytyi se "vanha" tyyli ajaa tuota korkealla kiekuvaa konetta.

Kaikkinensa vedettiin päivän aikana 60-70 km testiä ja tokihan kilometrien määrä lisää luottoa omaan ajotaitoon sekä autoon. Päivän aikana luotto kuskilla kartturiin ja päinvastoin lisääntyi sellaisiin mittoihin päivän aikana että päätimme laittaa osallistumisen Hämeen Ralliin (F-cup) 7.2.2015 

Myöhemmin otetaan treenit toisen kartturiehdokkaan kanssa ja katsotaan tilanne sitten sen jälkeen mitä ja missä ajetaan ja kenen kanssa.

Olen aika varauksellinen siitä ketä kyytiin otan, enkä tee mitään sitovia pitkiä kartturi sopimuksia kenenkään kanssa ennenkun on ajettu riittävästi ja nähty toisen kaikki hyvät ja huonot hetket .... Täytyy olla 100% varma siitä että yhteistyö sujuu ja kumpikin pystyy luottamaan toisen "ammattitaitoon" kilpurin sisällä.  Sekä sillä on suuri merkitys että homma pysyy mukavana ja ajoittain jopa naurattavan hauskana harrastuksena eikä missään tapauksessa hampaiden kiristelynä. Ehkä tämä on omaa alottelijamaisuutta ja häviää kisakilometrien myötä, mutta näin toimitaan niin kauan kun itsestä sille tuntuu.

Nyt kuitenkin jännätään ketä saadaan kilpakumppaniksi parin viikon päästä ajettavaan kisaan ja sitä että tuleeko siitä ajamisesta mitään tositoimissa, pimeässä ja pimeänä :D

Jännityksestä maha kuplien

-Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi vuosi uudet kujeet

Perjantai 23.1.2015 klo 9:54 - -Minna-

Vihdoin viimein tänne eteläänkin tuli jonkinlainen talvi että päästiin testaamaan Hondaa tositoimissa. Lähdettiin ystävän peltoradalle ottamaan vähän ensilämpöjä ja tuntumaa "mopo" koneeseen/Hondaan.

Treeni sujui erinomaisesti kaikin puolin, vehkeet toimi ja itsellä oli hymy huulilla kaiken aikaa. Suorastaan nauroin välillä kypärän sisällä kun oli niin hauskaa. Sai ihan rauhassa roiskia ja hakea rajoja kun lumipenkat eivät olleet suurena esteenä. Tämä nainen innostui myös tekemään käsijarrukäännöksiä ja sain käsijarrukäden puoleisen lavan totaali jumiin :D  Sanotaan että kännissä ja kihloissa on kiva olla, mutta minun mielestä vielä kivempaa on päästä leikkimään kilpurilla.

Tulevana viikonloppuna lähdetään sitten ajamaan kunnon testiä ja jos kaikki toimii niinkun pitäisi olisi ajatuksena rykäistä joku sopiva talviralli....

Ai niin ensimmäinen Rallisprintin lajiryhmän kokous on taputeltu ja porukkaan oli helppo sujahta mukaan, kun lähes kaikki oli ennestään tuttuja ja osasin jo reitinkin sinne Kellokukan tielle ;) Tämä viimeinen juontuu siitä kun ensimmäistä kertaa sinne mennessä reilu vuosi sitten naistyöryhmän kokoukseen olin naputellut navigaattoriin kellokkaantien osoitteeksi ja navi ohjasi meidät Tainan kanssa kyllä oikeaan kaupunkiin mutta syvälle asutusalueelle jonkun Valintatalon roskiksen viereen ja ilmoitti että perillä ollaan :D

Olen aloittanut uuden kuntoilumuodon entisten lisäksi eli kuntonyrkkeilyn joka vedetään heti kahvakuula "tunnin" perään 2X viikossa. Kroppa huutaa hoosiannaa mutta kivaa on ja kunto nousee kohisten :)

Toimitsija hommista sen verran että 31.1 olen Savonlinnassa rallissa katsastuksen sihteerinä, 13-14.2 Mänttä rallissa kilpailijoiden yhdyshenkilönä ja heti seuraavana viikonloppuna olen Mikkelin SM Vaakunarallissa katsastuksen sihteerinä, tässä näitä näillä näkymin tiedossa olevia hommia. Viime viikonloppuna oltiin Mikkelin UA:n porukan kanssa Jari-Pekka rallissa EK-hommissa.

-Toiveikas Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Se käy jo !

Maanantai 29.12.2014 klo 19:48 - -Minna-

Joulu tuli ja meni kaikkine kiireineen ja nyt odotellaan Uuden vuoden aaton viettoa. Asko sai juhlapyhistä tarpeekseen tapanin päivänä ja otti Hondan vihdoinkin työtalliin ja alkoi tekemään moottorin vaihtoa ja vaihdelaatikon korjausta. Päivää myöhemmin Honda jo kävi ja kukkui.

Nyt vaan odotellaan kelejä että päästään testaamaan toimiiko kaikki ja tuleeko suru puseroon "mopo hondalla" ajeluun... Tehot laski rajusti kilpurissa (useamman kymmentä hevosvoimaa) kun nokalle heitettiin vakiokone jolla on tarkoitus lähteä rallipoluille. Palataan lähtöruutuun ja aloitetaan vakiokoneella ja jos/kun tehot alkaa loppumaan kesken kehitellään jostain uutta tehoa tähän vakiomyllyyn.

Seuraavana ohjelmassa on Mestareiden Ilta Jyväskylässä 10.1 ja siitä jatketaankin kaikenlaisilla rallisprintin lajiryhmän jutuilla ja naistyöryhmän jutuilla. Siitä sitten hypätäänkin taas toivottavasti pian kilpailijan rooliin ja toimitsijan hommiin.

Toimitsijahommissa ollaan ainakin Savonlinnassa katsastuksen sihteerin virassa ja helmikuussa Mäntässä kilpailijoiden yhdyshenkilönä, Vaakuna Rallissa taas katsastuksen sihteerin hommilla.

Hyvää ja Menestyksekästä Vuotta 2015 kaikille seuraajillemme !

- Toiveikas Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Loppuvuoden ajatuksia

Torstai 20.11.2014 - -Minna-

Anjalankosken sprintti oli ja meni, auto poiki jälleen kerran... tälläkertaa vaihteistosta/välityksestä ja odottelee nyt tallin nurkassa uutta inspiraatiota... Tulos kisassa oli suorastaan surkea eikä fiiliskään varsinaisesti katossa ollut ...

Käytiin oman "kisaporukan" kanssa ajamassa kartingia ja vävyhän se voitti senkin kisan ihan suvereenisti ja minä jäin yhtä suvereenisti viimeiseksi. Noorakin veti äitiä päihin niin että tuntui.... No näinhän sen pitääkin mennä, eli kyllä se polvi myös tyttärestä paranee :D

Syksyllä 2014 on tapahtunut paljon asioita osa näkyviä juttuja ja osa pinnan alla tapahtuneita. Kävin EA koulutuksen Mikkelissä joka oli kohdennettu EK:lla tapahtuviin onnettomuuksiin, koulutus oli erittäin mielenkiintoinen ja suosittelen kyllä ihan kaikille. On tullut juostua pitkin syksyä Mikkelissä kokouksissa sekä Vantaalla naistyöryhmän kokouksessa.

Hain ja tulin valituksi Rallisprintin lajiryhmään kausille 2015-2016. Naistyöryhmän toiminta jatkuu ainakin vielä vuoden 2015 osaltani ja nyt ollaan saatu jo varsinaisia asioita eteenpäin ja innolla odotan kevättä 2015 ;) Samoin Hallituskausi Mikkelin UA:ssa jatkuu  vielä 2015 osaltani.

Kilpailusaralla ollaan tehty päätös että Honda muutetaan takaisin F-ryhmäläiseksi ja otamme uuden lähdön rallin puolelta. Sprinttien kilometrit eivät riitä pitämään yllä ajovirettä ja auton käsittelytaitoa/rohkeutta ajaa kovaa. Kartturivaihtoehtoja on itseasiassa 2 ja tulen todennäköisesti ajamaan kummankin kanssa kisoja ja toivottavasti paljon jos taloustilanne antaa myöden.

Nyt vedetään vähän aikaa lonkkaa kilpailujutuista ja keskitytään pikkujoulujen juhlimiseen jotka muuten on 29.11.2014 Anttolan Hovissa.

Hyvää ja toivottavasti runsaslumista talven alkua toivotellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Hausjärven SM Sprint

Maanantai 15.9.2014 - -Minna-

Aamulla klo. 5.00 lähdettiin kovin rikkonaisten yöunien jälkeen kohti Hausjärveä. Ei ollut oikein muita ajatuksia tulevasta kisasta kun että kaikki olivat puhuneet että rata on kovavauhtinen ja aika huima. Ja toden totta sitähän se myös oli...

Tutustuin rataan 2 kertaa fillarilla kiertäen enkä saanut millään rataa muistiini, päätinkin sitten että katson vaan ne "pahat" paikat ja ajan muuten sen minkä näen. Empä sitten vaan osannut ajatella että siellä oikeasti laulatettiin se minkä autot kulkee...

1-kierroksella oli massiivisia vaikeuksia ja armotonta sähläämistä. Säikähdin joka kerta kun hondan perä lähti luisuun koska viimevuonna ongelma oli erityisen suuri ja hallitsematon... ja toki nostin aina jalan kaasulta siinä ennenkun ajatuskaan ehti päähän ja sehän vaan pahensi luisun määrää. Oli suunnattoman onnellinen kun pääsin maaliin ja olin enemmän ja vähemmän kauhuissani radasta.

Kierrosten välillä yritin rauhoittua ja keskittyä paremmin ja mielestäni onnistuinkin siinä hyvin ja 2. kierrokselle lähdinkin "paremmilla" eväillä, mutta silti aika oli sekunnin huonompi kun ensimmäisellä vedolla. No jonkunhan täytyy jäädä aina viimeiseksi luokassa ja nyt se vaan oli minun vuoroni.

Rehellisesti sanottuna ranteet on melkolailla auki, autolla pääsee 100% varmasti paljon kovempaa kun vaan uskaltaa ajaa ja soralla pitäisi olla jopa hyvät voitonmahdollisuudet jos hyvin onnistuu... Nyt täytyy kasata romahtanut itsetunto takas jaloilleen ja keskittyä vielä enemmin treenaamiseen ja miettiä mitä ensivuonna tehdään kaluston kanssa. Jotain ajetaan jos terveyttä riittää mutta mitä niin se on sitten ihan eri asia.

Kaunista syksyä toivotellen

-masentunut Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Pian taas rallaillaan

Maanantai 25.8.2014 - -Minna-

Sepä oli pian ensimmäiset sorakisat edessä. SM Sarja siirtyy soralle 14.9 ja yritetään päästä ajamaan nämä viimeiset sorakisat Hausjärvelle ja Nilsiään.

Kävimpä hyvässä kaveriporukassa katsomassa ihan turistina Kaakkois Ralliakin ja sain sieltä vähän kipinää ajamiseen. Jännästi on kääntynyt niin että he jotka kävivät 10 vuotta sitten katsomassa kisoja joissa olin ajamassa olivat nyt ratin takana ja minä katsomassa kun he ajoivat .... mieleen juolahti että onko aika ajanut ohi vai mikä on mennyt pieleen :D

Parina viikonloppuna ollaan oltu ajamassa soratreeniä uudella alustalla ja melkoisen hyvälle tuntuu. Pientä viilaamista on ollut tekniikan puolella mutta toivottavasti työt sillä saralla alkaisi olla taakse jäänyttä elämää. Sain "vävyn" eli Turusen Jessen kokeilemaan autoani ja neuvomaan vähän ajamisen kanssa, toivottavasti hyvät neuvot jäivät takaraivoon :) Hurjaa vauhtia tuo nuorimies ajaa, siihen ei taida anoppi ihan pystyä mutta ehkä edes vähän kovempaa kun aiemmin ? ;)

Sora elementtinä tuntuu erinomaisen hyvälle ja autoa uskaltaa jo vähän roiskia eikä tarvitse kaiken aikaa pelätä että perä karkaa alta. Tositilanteessahan se sitten katsotaan kisoissa miten kaikki toimii ja kukkuu...

Hirmuinen hinku on tullut tuonne rallin ajamisen puolelle ja suunnitteilla nyt onkin jos siirryttäisiin ensivuonna ajamaan muuta kun sprinttiä... katsotaan nyt mihin rahat ja aika/into riittää rakentamisen saralla.

Näillä mietteillä kohti uusia kokemuksia

-Minna-

10511557_10204338930978543_8716481873612391730_o.jpg

kuvassa hieman naisenergiaa viime sunnuntain soratreeneistä :)

Kommentoi kirjoitusta.

Loppukesän mietteitä

Perjantai 15.8.2014 - -Minna-

No niin, selvittinhän sitä näistä parista kiireisestä viikoista Neste Rallin/Vetomies rallin ja Lahti Historic/Tietopalvelu Rallin tiimoilta.

Välillä oli hieman rankkaa kun pitkään jatkuneet helteet veroittivat voimia lyhyiden yöunien lisäksi. Kuitenkin nämä talkoohommat erilaisten kisojen parissa antavat äärettömän paljon;   kokemusta, uusia ystäviä ja mukavaa yhdessäolo aikaa alan harrastajien parissa.

Kulunut kesä on ollut itselle erittäin opettavainen kun olen ollut itselle aivan uusien lajien ja tehtävien parissa tekemässä hommia. Esim. RX osakilpailu Kouvolassa oli aivan ensimmäinen kosketus lajiin tekijäpuolella, katsomassa olen ollut joskus vuosia sitten muutamaa SM kisaa. Tykkäsin kovasti lajista ja ihmisistä lajin takana, uusia tuttavuuksiakin tuli jonkin verran kisassa. Jokkiksen puolelta tuli uutta Lähtötuomarin virasta, eipä sekään pöllömpi homma ollut, voisin jopa harkita lähtemistä uudelleen hommiin jos joku sitä kysyy ...

Vetomies Rallissa hoidin edellisen vuoden tapaan tuomariston sihteerin virkaa. Porukka homman takana oli pitkälle samaa kun viime vuonnakin ja kaikki rullasi hienosti.

Lahti historic rallissa olin avustavana sihteerinä (ilmoittautuminen-katsastus) ti-pe välisen ajan jonka jälkeen siirryin oman Tietopalvelurallin kilpailusihteerin virkaan. Pakkaa oli sekoittanut se ettei kisakeskus ollut sama kun edellisinä vuosina vaan toiminnot oli ripoteltu ympäri kaupunkia pakon sanelemana. Kaikki pääpiirteittäin kuitenkin meni ihan hyvin, vaikka aina on parantamisen varaa kisoja järjestettäessä. Kokeilimme ensimmäistä kertaa perjantain vapaaehtoisen katsastuksen ilmottautumista ja lauantai aamun ilmoittautumista Autosalvalla ulkona sillä keli oli kovin kuuma ja kaunis eikä huoltohallissa töröttäminen oikein jaksanut innostaa. Pöydän takana hyörivä  muu sihteeristö tuntui myös tykkäävän ajatuksesta enkä kuullut yhdeltäkään kilpailijalta murinaa aiheesta.

Nyt on aika hetki hengähtää ja keskittyä Hondan testaamiseen soralla ja sitten taas pyyhkäistään kilpailijan virkaan syksyn sora SM rallisprinttien tiimoilla ja toivotaan että auto toimii paremmin kun viime syksynä.

Kesä on ollut kaikkinensa hyvin vaiherikas ja montaa uutta asiaa on tullut kokeiltua ja niinhän se on että aina oppii uutta jos vaan itse haluaa. Kiitos kaikille asianosaisille kenen kanssa ollaan tehty hommia ja ketkä ovat opastaneet minua uusien urien aloittamisessa.

Kaunista syksyä toivotellen

-Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

kuulumisia

Tiistai 22.7.2014 - -Minna-

Taas ollaan siinä vaiheessa kesää/vuotta että alkaa olla lähellä Nesteralli/Vetomiesralli sekä Lahti Historic ja Tietopalvelu-Ralli.. Viikon päästä aloitan "kesälomani" viimeiset 1,5 viikkoa ja se meneekin melko suvereenisti edellisten kisojen merkeissä.

Vetomies kisassa olen tuomariston sihteerinä kuten viimevuonnakin ja Lahdessa olen ensin apuna Historicin puolella ja loppuviikosta pe-la oman Tietopalvelu-Rallin kilpailusihteerinä.

Oltiin viime sunnuntaina moottoripyörillä ajalemassa pitkin maakuntia ja ensimmäisen kerran tuli kesän loppumisen tuoksu eli kypsyvän viljan tuoksu nenään. Onneksi on vielä kesää jäljellä useampi viikko mutta kuitenkin ollaan jo kesän ehtoo puolella....

Oman kilpurin kanssa on tehty sellainen periaatepäätös ettemme lähde ajamaan loppukauden asfalttikisoja lainkaan vaan keskitymme soralla treenaamiseen ja vaihdamme sora-alustan kilpuriin alle. Asfaltti on niin oma maailmansa ettei siihen tahdo päästä sisään kesän aikana ellei jatkuvasti kierrä kisoja, treeni mahdollisuudet kun ovat melko rajalliset.

Mieli tekisi kovasti ajamaan tuonne rallin puolelle, mutta katsotaan nyt miten sen kanssa käy. Kätevintähän tietysti olisi jos olisi 2 kilpuria toinen asfaltille ja toinen soralle/lumelle ;) Vielä kuitenkaan rahapussissa EI ole sellaista painetta että siihen olisi mahdollisuuksia.

Näillä mietteillä loppukesää kohti

-Hellettä pitelevä Minna-

1044455_10152497623528213_9109229921851790691_n.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Imatran Asfalttisprint 5.-6.7.2014

Keskiviikko 16.7.2014 - -Minna-

Imatran kisa ajettiin täysin uudella "radalla" sillä siellä ei ole tämän 10 vuoden aikana ollut yhtään asfalttisprinttiä, tai ainakaan en ole huomannut sellaista.

Rata oli todella huima ja hieman "vilunväreitä" aiheuttava. Vilunväreitä aiheutti paalien alla olevat kuormalavat joista kulmat törrötti juurikin ajolinjalla paalin yli.... muuten rata oli ihan ok, osittain erittäin vauhdikas (Hondan huiput tuli kokeiltua...) ja kuitenkin radalla kysyttiin myös ns. teknistä taitoa ajaa tiukkoja paikkoja.

Lauantaina ei oikein kulkenut ja Honda tuntui pitävän outoa ääntä jonka sitten juuri 2. kierrokselle lähtiessä selvisi... pakosarja oli irti-poikki ja sitä kautta tehot/väännöt karkasi. Kisapäivä jatkui sitten korjaustoimenpiteillä iltamyöhään. Onneksi saatiin hitsaaja pakosarjalle Imatralta ettei tarvinnut käydä kotona hitsaamassa. Iso kiitos Valtosen Jarnolle hitsaamisesta ja Askolle kun aloit purkamaan pakosarjaa kisan jälkeen taivasalla korjausta varten ja laitoit sen takaisin paikalleen illan viiletessä... Ilman Askoa tämä nainen ei ajaisi yhtään kisaa <3

Sijoitus oli lauantaina 10/12 naisten yleiskilpailussa ja luokassa 2-vetoiset SS moottoritilavuus vapaa  6/8

Sunnuntaina oli sitten tehot palanneet ja sijoituskin parani parilla pykälällä naisten yleiskilpailussa 8/12 ja yhdellä pykälällä omassa luokassa naiset 2-vetoiset SS moottoritilavuus vapaa  5/8

Vakavasti on harkinnassa kyllä ajamisen lopettaminen kun ajo ei meinaa alkaa sujumaan millään, kilometrejä tarvittaisiin alle ja paljon. Kisoja ja varsinkaan asfalttikisoja on melko harvassa sellaisen matkan päässä että täältä etelästä kannattaa lähteä ajamaan, kun käy taloudellisesti liian rankaksi toiminimiyrittäjän joka tekee yksin töitä ottaa monta palkatonta vapaapäivää sekä kisa kulut päälle. Kilometrejä kuitenkin tarvittaisiin paljon lisää sillä ajo on tullut viimekauden alusta ongelmien myötä todella varovaiseksi ja tökkiväksi ja se tuli nähtyä videoista joita kisasta oli saatavilla...

Tai sitten täytyy miettiä jos siirtyisi jälleen rallin puolelle, sielä tulee kilometrejä ja niitä refleksejä mitä sprintin lyhyydestä johtuen ei tule riittävästi. Mietitään ja katsellaan mitä jatkossa tehdään....

Kiitos ja Anteeksi

-Mietteliäs Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kerimaa Sprint

Maanantai 26.5.2014 klo 8:20 - -Minna-

Kerimaa Sprint oli oma henkilökohtainen 10v. juhlakisa sillä siellä aloitin aikanaan tämän kilvan ajamisen. Silloin taisin olla koko kisan hitain, mutta tykkäsin kuitenkin vietävästi touhusta ja siitähän se on saanut jatkoa tähän päivään asti. Aina harrastaminen ei ole ollut kivaa mutta riittävästi kuitenkin että sitä on jaksanut tehdä ja pistää kaikein irti lähtevän rahan kiinni tähän touhuun...

Kisapäivä valkeni järjettömän kuumana ja aurinkoisena. Yö oli tullut nukuttua todella huonosti ja olinkin kohtuullisen pahalla päällä kun ajelimme kohti Kerimaata. Allergiakin vaivaa oikein kunnolla eikä happi tuntunut oikein kulkevan, radan kiertäminenkin oli täyttä tuskaa :(

1. kierroksella ajo oli vähän varovaista kun en tienyt miten alusta toimii kovin röykkyisellä asfaltilla ja ns. "takalenkin" hiekkaosuudella missä oli melkoisen röykkyistä myös. Kaikki kuitenkin meni ihan hyvin ja päätinkin että 2. kierroksella otetaan sitten kaikki irti. Tuloksena oli naisten 1. sija reilun 2 sek. erolla seuraavaan

2. kierroksella ajo meni erittäin hyvin sinne asti kun kulku loppui, tulpan johtojen irrottua takalenkin 90 mutkassa... siinäpä ei jäänyt vaihtoehtoja kun liutella loppumatka varikon nurkalle ja poistua radalta.

Onneksi 1. kierroksen aika oli riittävä voittoon ja eroa jäi yli 2 sek. seuraavaan naiseen. Voitto oli makea sillä viimekaudella ei voittoja herunut yhtään ja muutenkin kausi oli varsin voimia ja rahapussin sisältöä tyhjentävä. Tästä on taas hyvä jatkaa heinäkuussa Imatran kisoissa.

Nyt on pientä huoltotaukoa iskareiden osalta ja sitten taas aletaan treenaamaan tosissaan kun saadaan alusta iskuun.

Kiitos Asko ja Tero mukavasta kisapäivästä ja anteeksi "pieni" kiukuttelu kisapäivänä <3

-Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Karkkilan Sprintti 26.4.2014

Maanantai 28.4.2014 - -Minna-

Nyt se on sitten korkattu, tämän vuoden kisaneitsyys Karkkilan sprintissä :)

Kisapäivähän alkoi suhteellisen myöhään eikä matkakaan ollut mihinkään maailman ääriin joten alle sai nukkua kunnon yöunet. Kaikki kisakamppeet ja auto laitettiin jo perjantaina hyvissä ajoin kyytiin. Oli ihan epätodellinen olo että pääseekö nyt ihan oikeesti ajamaan kilpaa... edellisestä kisasta eli lokakuun Laihian kisasta oli jo hyvä tovi aikaa.

Kaikista ennakkoluuloista huolimatta kisapaikalla kaikki toimi moitteettomasti ja paikalla oli tosi paljon hyviä tuttuja ja kuulin yllätyksekseni monesta suusta että olet jälleen alkanut ajaa, hieno juttu :) Mielestäni en ole edes lopettanut tässä välissä, on vaan sattunut huonoa säkää ettei olla päästy aiemmin ajamaan. Kiva oli kuitenkin huomata että minua oli kaivattu ja oltiin iloisia kun vihdoin olin nauramassa kovalla äänellä kisavarikolla ;)

1.kierros meni melkolailla sekavissa merkeissä, vaihteet oli hukassa samoin jarrutuspaikat, ajolinjoista en vissiin ollut koskaan kuullutkaan, sen verran paljon ne oli pielessä. MUTTA kivaa oli ! Honda puski melkolailla paljon ja oli hankala ajaa . Tauon aikana Asko ja Tero teki vähän huoltotoimenpiteitä ja ajettavuus muuttui kertaheitolla paljon paremmaksi.

2. kierros meni rauhallisemmissa merkeissä ohjaamon puolella, tosin läheltä piti tilanteita tuli jonkusen verran. Mutta olen tosi tyytyväinen kun ajo alkoi taas tuntumaan hyvälle vaikka melko paljon onkin ajossa korjattavaa. Uskallus on vielä tosi hukassa viimevuoden alusta ongelmien johdosta mutta eiköhän ne siitä ajamalla häviä.

Hyvillä mielin lähdettiin kotia kohti vaikkei pytyille päästykkään mutten myöskään ollut se viimeinen mitä etukäteen itse ennustin :D tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

-Iloinen Minna-

img_3973.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vuoden ensimmäinen kisa lähestyy...

Torstai 24.4.2014 - -Minna-

Launtaina olisi meidän kauden aloituskisat eli Karkkilan Asfalttisprint.

Päästiin pääsiäislauantaina vähän testaamaan Hondaa Kouvolassa asfalttiradalla ja testistä jäi ihan hyvä mieli vaikka alusta onkin vielä mitä sattuu. Yhdet renkaat sain ihan kankaille asti rataa kiertäessä, syy ei ehkä kuitenkaan ollut kovan vauhdin vaan vanhojen renkaiden ja vähän karkean asfaltin :)

Honda tuntui ihan hyvälle ajaa, auto kääntyy (ainakin jotenkin) ja samalla saatiin ruosteita pois ranteista. Kisaan mennään näillä lääkkeillä ja vanhoilla slikseillä. Tammisaari jätetään väliin kun odotellaan lisää osia saapuvaksi Hondaan, mutta kun ajamisen tuska on niin kova päätettiin kuitenkin lähteä Karkkilaan ajamaan suurimmat tuskat pois.

Lontoossa käytiin pyörähtämässä loman merkeissä ennen pääsiäistä ja voi pojat niitä loistoautoja mitä siellä katukuvassa pyörii :O  Täällä ei sellaisia näe edes Helsingissä, olin ihan myyty niitä katsellessa...

Uusia tiimipaitoja on saapunut hintaan 15 eur/kpl ostettuna kisapaikalla tai myyntitilasta, jos lähtetään niin sitten postikulut päälle. Tervetuloa ostoksille ;)

Nähdään Karkkilassa !!! Tulkaa ihmeessä moikkaamaan jos näette minun vilahtavan jossakin päin varikkoaluetta :)

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »