Uusia tuulia

Lauantai 30.4.2016 - -Minna-

 Tuli käytyä tuo rallin nuottikoulutus Riihimäellä huhtikuun alussa. Kouluttajakaarti oli varsin vakuuttava Tuomo Nikkola, Teemu Arminen, Mikko Lukka ja Jan Lönegren. Paljon tuli vastaan uusia asioita kun en ole koskaan ollut missään tekemisessä nuotittamisen kanssa muuten kun kilpailunjärjestäjän puolelta tai huoltopuolella.

Olen ehkä vähän hankala koulutettava siinä mielessä että minulla on aina kovasti kysymyksiä ja niitä herää aina kun tulee uusia asioita vastaan. Onneksi kouluttaja eivät hermostuneet vaan kertoivat hymyssä suin vastauksia kysymyksiini. Iso hatun nosto äijille !

Olin yksin liikkeellä ja sainkin sitten maasto-osuudelle eli nuottien varsinaiseen tekoon "kartturiksi" järjettömän pitkällä pinnalla varustetun Lukan Mikon :) Olen ikuisesti kiitollinen Mikolle kun neuvoi, ei niin että olisi kertonut valmiit nuotit vaan siten että pisti minut itseni ajattelemaan asioita ja lopulta saatiin sellainen nuotti että Mikko totesi että ehkä uskaltaisi jo lähteä näillä nuoteilla kyytiin tuolle pätkälle :D :D 

Vielä ei ole nousupisteet siinä jamassa että pääsisi ajaman nuottikisaa, mutta tämä koulutus on hyvä käydä jo pelkästään tuon Autourheiluvalmentaja I tason koulutuksen takia. Tykkäsin kuitenkin nuotin tekemisestä ja sitä pitää kyllä harjoitella säännöllisesti kunhan tästä tenttikaudesta päästään eroon.

Käytiin Dublinin reissussa viettämässä meidän tiimin sydämen ja kaiken korjaavan Askon 50v. synttäreitä kera Nooran ja Jessen sekä poikamme Teemun. Reissu oli tosi kiva, saatiin vaan jälkihöyrynä reissusta Askon kanssa vuosisadan flunssa joka kääntyi molemmilla poskiontelotulehduksen puolelle. Onneksi antibiootit auttaa asiaan ja pian taas lauletaan kirkkaalla äänellä ;)

Ensiviikolla yritetään jos käsi kestäisi ajamista ja lähdetään Mäntyharjulle harjoitusajoihin. Jos kaikki toimii niinkun pitäisi yritämme päästä ajamaan Kerimaan Sprinttiin. Tämä nimenomainen sprintti on siinä mielessä erikoisasemassa sillä siellä olen ajanut "urani" ensimmäisen kisan...  Ei mikään huippu loistelias rata, mutta tykkään kisasta :)

Toukokuu vielä rutistetaan koulussa tenttien parissa ja sitten tulee parin kuukauden tauko opiskeluissa ja syksyllä jatketaan taas uusin voimin :)

Hyvää vappua kaikille toivotellen

-Niiskuneiti Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Ajokausi korkattu <3

Torstai 3.3.2016 - -Minna-

Lauantaina miehet sopivat EX tempore ajotreenit sunnuntaille, Ismo lähti mitsun kanssa ja me raahattiin Honda paikalle.

Into ei ehkä ollut ihan parhaimmasta päästä kun olin pe-la oltu Mikkelin SM Rallin katsastuksen sihteerinä ja oli hieman väsynyt olo, mutta kun saatiin auto kyytiin ja päästiin liikkeelle alkoi intokin nousta...

Perillä otettiin autot kärreiltä ja lähdettiin kokeilemaan, Ismo ensin ja minä olin varannut 2. ajovuoron. Myös Puhakan Ville ilmestyi paikalle mitsun kanssa.

Könysin autoon ja ensimmäisenä tuli olo ettei jalat mahdu olemaan ratin alla :(  Nostin vähän rattia ylöspäin ja lähdin kokeilemaan... 1 kierros ja takaisin varikolle, ajoasento oli niin syvältä että polvet otti koko ajan rattiin kiinni ja kädet ei myöskään ollut hyvässä asennossa. Olin kyllä käynyt sovittelemassa tallissa istuen asentoa, mutta kyllähän se oli ihan eri asia todellisessa ajotilanteessa. Pikkuisen päässä pikku-ukot huuteli ja olinkin melkolailla pahalla päällä kun pääsin varikolle :D Asko parka oli Ismon mitsun kimpussa ja minä porasin silmilläni reikiä mitsuun ja Askon selkään... Onneksi Tuula tuli pyytämään nokipannukahville ja olihan siellä taas tarjolla vaikka mitä hyvää Tuulan leipomia herkkuja. Onneksi se paha tuulikin hävisi siinä kahvia juodessa.

Oli onni ettei Asko päästänyt minua suoraan kisoihin autolla kun sisällä oli tehty niin isoja muutoksia ettei ajoasento ollut välttämättä ihan paras mahdollinen, olisin varmaan ajanut metsään kisoissa kun nytkin se oli aikalailla lähellä ekalla kierroksella. :D Asko sitten siirsi penkkiä taaksepäin ja yllätys yllätys ajoasento parani laakista.

Intoonnuin niin kovasti ajamisesta että olisin halunut ajaa vaikka kuinka kauan, mutta jossain 6. kierroksen kohdalla hyppyrin jälkeen kuului melkolailla paha ääni autosta ja säikähdin että nyt hajosi motti. Honda kuitenkin kulki eikä savua tullut mistään joten liuttelin varikolle jossa Asko totesi pakosarjan menneen poikki. No ajot oli ajettu mutta silti oli mukava päivä hyvien ystävien kera hienossa keväisessä kelissä.

Hondaan jäi vielä pari juttua laitettavaksi ennen ensimmäisiä kisoja joskus kesän kynnyksellä, mutta kyllä me täältä vielä noustaan ;) Onneksi muuten ajo alkoi jo sujumaan ja tuntumaan erittäin hyvälle...

-Iloinen/helpottunut Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Mikkelin SM ralli lähestyy

Tiistai 23.2.2016 klo 13:47 - -Minna-

Meillä on omalla kohdalla edelleen kausi korkkaamatta, eikä nytkään ajallisesti ole mahdollista lähteä testaamaan tahi kilpailemaan. On kai vaan luovutettava tältä talvelta kun aika ei riitä millään :/

Tulevana viikonloppuna kuitenkin Mikkelin SM Ralli kutsuu, itseä katsastuksen sihteerin toimessa ja Askoa Jessen huoltojoukoissa. Tarvittavat paperit on valmiina kansiossa odottamassa tulevaa viikonloppua.

Muuten edelleen henkilökohtaisella puolella kiirettä piisaa opiskelujen ja lähiomaisen hoito-asioiden kanssa. Lisäksi alku vuoden sairastelut aiheuttavat lisää kiirettä, hommat kasaantuu ja aiheuttavat näin omalta osaltaan paineita.

Eilen päästiin sentään hiihtämään ensimmäisen kerran kun tänne rannikolle tuuppasi viikonlopun aikana n. 30 cm lunta :D Nyt sitä valkoista on niin että riittää, nähtäväksi jää kuinka pitkään.

Iloisin mielin kohti Mikkeliä <3

Kommentoi kirjoitusta.

Paska talvi....

Perjantai 12.2.2016 - -Minna-

Ja taas täällä sahaillaan ranteita auki mokoman talven takia... Ensin oli kamalat paukkupakkaset eikä säätöhommat oikein maistuneet edes ajatustasolla jos pakkasta on melkein 30 astetta. Sitten tuli Artic Lapplad Rally eli Tunturiralli ja sen jälkeen ollaankin oltu vuoronperään kipeänä Askon kanssa.

Nyt kun alkaisi olla itse kuntoutunut (Asko tosin on vielä toipilas) niin lumet suli ja talvi hävisi yhdessä viikossa.... hapanta sanoi kettu pihlajanmarjoista. Taas näyttää suuntaus kisojen osalta siltä ettei talven kisoja ajeta (helmi-maaliskuussa) monessakaan paikassa, varsinkaan täällä Etelä-Suomen puolella.

Nyt pidellään peukkuja että Mikkelin rallin kelit onnistuisivat, mutta pessimisti kun ei tunnetusti pety niin olen jo asennoitunut siihen niin että persiilleen menee sekin kisa. Siellä tosin olen töissä katsastuksen sihteerinä en kilpailijana.

Alunperin olin ajatellut ajavani Lahden sprintin, Lopen kisa sekä Kiteen sprintin. Lahti jäi kun ei olla päästy testaamaan autoa yhtään ja sitten tämä flunssa tai influessa mikä on vaivannut kohta 2 viikkoa on syönyt voimia ja motivaatiota. Loppi näyttää sille ettei sitäkään mahdeta ajaa ja edelleenkään ei ole päästy testaamaan... JA Kitee tulee heti seuraavana päivänä Mikkelin SM rallin jälkeen niin ei kyllä keretä siihenkään :( Treeni mahdollisuuksia kyseltiin jo Kitee / Joensuu suunnalta mutta aika loppuu kesken kun ei ole kun vain nämä viikonloput. Eli meidän osalta talvi on taputeltu, jätän kisakiireet muille ja keskityn näihin omiin kuvioihin.

Henkilökohtaisellakiin saralla on ollut ongelmia ongelmien perään, kasvatusisän kaaduttua pahasti kotona, on ollut monta asiaa selvitettävänä. Onneksi tällähetkellä alkaa jo näyttämään pilvipoutaiselle asian suhteen, kun välillä näytti sille että meillä on vielä hautajaiset tässä talven aikana.... On muuten kamalaa kun aikuinen ihminen joka on ollut sinun tuki ja turva silloin kun olet pieni on yks kaks muuttunut itse lähes lapsen tasolle ja juttujen taso muutenkin on sitä luokkaa ettei osaa sanoa mitään vaan tuijottaa epäuskoisena että onko tuo nyt ihan tosissaan.... Isän muistiongelmat alkavat olla todella pahoja eikä hän aina tunnista edes meitä :(  No tämä polku on vaan kuljettava ja toivottava että se menee mahdollisimman kivuttomasti hänelle sekä toivon että löydän jostain sen voiman ymmärtää asioiden kulun....

Opiskelut on onneksi lähteneet liikkeelle kohtuudella, pikkuhiljaa alkaa pääsemään kiinni opiskelun rytmiin (joka on monimuoto-opiskelijalla todella nopea) ja ensikuussa alkaa sitten näiden ensimmäisten kurssien tenttikausi...

Nyt annamme ajan kulua ja katsotaan mitä vuodenaika tästä sopasta ilmaantuu (mitä talveksi kalenterin mukaan kutsutaan) ja ladataan voimia kesäkaudelle. Muutama rallikiin saattaa päätyä kesäkauteen jos kaikki menee hyvin, ainakin 2 kartturin kanssa ollaan alustavasti keskusteltu aiheesta :D

-kokovartalo sadepukua toivoten, Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Paukkupakkaset

Perjantai 22.1.2016 - -Minna-

Tammikuu on pyörähtänyt kohti loppuaan, kovat pakkaset paukkuvat ihan ympäri suomen. Jopa täällä etelässä rannikolla ollaan oltu lähes historiallissa lukemissa. Viime viikolle suunniteltu treeni päätettiin perua kovan pakkasen takia, säätöhommia on vaan niin ilkeä tehdä reilusti yli 20 asteen pakkasessa ulkona. Ja kun ei olla ilmoittauduttu mihinkään sarjaan eikä kisaan, voi suosiolla siirtää harjoitukset parempaa keliä odottamaan.

Opiskelut ovat alkaneet isolla rytinällä, alussa on olo kun Liisa ihmemaassa ja varmasti myös käytös koulun käytävillä on sen näköistä ettei todellakaan tiedä mihin on menossa ... Eilen alkoi liikunnan kurssi ja enköhän minä onnistunut eksymään Kouvolaan etsiessäni liikunta hallia, annettu osoite nimittäin sattui kyllä saman tien varteen mutta ihan väärään päähän. Onneksi meidän opiskeluryhmällä on oma whatsup ryhmä josta sain hyvät ajo-ohjeet ja pääsin kun pääsinkin 30 min myöhässä oikeaan paikkaan. Oli kohtalaisen nolo selittää opettajalle että onnistuin eksymään Kouvolassa :D :D :D 

Ensiviikolla on luvassa Tunturirallia vävyn eli Turusen Jessen huoltotiimissä. Siinä on mies jolla on taito ja tahtotila päästä pitkälle ja tätä tahdomme olla Askon kanssa tukemassa sen minkä pystytään.

Omia ajokuvioita katsotaan kunhan tämä rytinä tässä rauhoittuu, mutta viimeistään kesällä mennään eikä meinata !

Lauhtuvaa säätä odotellen

-kiireinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Valmistautumista kauteen 2016

Tiistai 1.12.2015 - -Minna-

Valmistautuminen kauteen 2016 on täydessä vauhdissa. Honda on purettuna tallissa ja Asko tekee kovalla tohinalla tarvittavia muutoksia hondaan. Muutokset ovat tälläkertaa lähinnä kosmeettisia.

Koska kartturia ei ole löytynyt  kaudelle 2016 etsinnästä huolimatta olemme päättäneet ajaa ensikaudella pääsääntöisesti hyvinkin itselle rakasta lajia eli Rallisprinttiä jonka lajiryhmään itse kuulun.

Toivomme että kuluneen kauden ajetut kisakilometrit ovat saaneet vauhdin nousemaan. Hondaan tehtävät muutokset saattavat aiheuttaa sen että hetken joutuu "treenaamaan" ennenkun muutosten aiheuttamat askelmerkit asettuvat kohdilleen pääkopassa. Toivommekin pikaista talvea että pääsemme tahkoamaan kilometrejä alle.

Autourheilun 1 Valmentaja koulutus eteenee omalla  painollaan ja valmistuminen ajoittuu ensivuoden loppupuolelle. Mikkelin UA:n hallitus työskentelyn jätän muille tämän vuoden jälkeen sillä uudet kuviot täyttävät seuraavat 4 vuotta, sillä pääsin ammattikorkeaan opiskelemaan Liiketalouden Tradenomiksi monimuoto koulutuksena. Luultavasti ja aika varmasti tehtävää tulee olemaan aikalailla paljon tuleville vuosille.

Naistyöryhmä on aktivoitunut tulemalla myös facebookkiin ja keväällä tulee taas uusia tapahtumia missä ollaan mukana.

Ensin juhlitaan tammikuussa Mitalli Gaalassa Jyväskylässä muiden menestystä ja sen jälkeen startataan kisakausi, mutta missä ... se jää nähtäväksi :)

Hyvää Joulun odotusta toivotellen

- Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

KARTTURIN PAIKKA VAPAANA !

Keskiviikko 11.11.2015 - -Minna-

2-kuljettajan pesti olisi vapaana kaudelle 2016 pienillä rajaehdoilla. kisojen Osallistumismaksujen ja omien majoitus+ruokailu kulujen verran osallistumista talouteen kaivataan, me maksamme kaiken auton, renkaat ja kaiken auton vaatiman huollon/korjauksen sekä huoltoväen ruokailut ja majoitukset sekä tietysti kaluston kuljetuskulut+kaluston . Vaatimuslistassa on myös seuraavia ominaisuuksia; osaaminen kartturin perustaidoissa, innokasta mieltä, pitkää pinnaa ja erityisvaatimuksissa on hyvä huumorintaju sillä sitä vaaditaan tässä porukassa :) Eikä saa säikähtää kuljettajan laajan kirosanavaraston käyttöä... Jos tunnet että sinulta löytyy nämä ominaisuudet ja kartturin paikka naiskuljettajan kyydissä ei pelota niin ota rohkeasti yhteyttä. Ajatuksena on ajaa F-cup senioreissa tai b-junioreissa...

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Loppuvuoden kuulumisia

Tiistai 10.11.2015 - -Minna-

Paljon on tapahtunut tässä Kiteen kisan jälkeen, mutten ole saanut aikaiseksi päivittää näitä nettisivuja...

Käytiin heittämässä treeni Arton kanssa Mäntyharjulla hienossa kelissä ja hienolla tiellä. Nokalle oli vaihdettu sprinttikone ja kyllä se teho ero tuntuu melkolailla selvästi. Treenistä jäi mielettömän hieno fiilis.

Leppävirran SM Sprintistä tulokseksi tuli naistenluokan 2. sija harmittavalla vajaan sekunnin erolla ykköseen. Tein pienen mokan 1. kierroksella enkä saanut aikaa enää parannettua 2. kierroksella ja se oli siinä. Vauhti on selkeästi noussut edellisestä vuodesta, varmaan rallissa ajettujen kilometrien ansiosta mutta vielä on paljon parannettavaa :)

Pari viikkoa sen jälkeen Jesse (vävy) lähti ajamaan Riihimäelle F-cupin kisaan ja me lähdettiin sinne huoltopuolelle hommiin. Asko tosin oli Ismon mitsun huoltohommissa ja minä pidin seuraa Veinille Jessen huollossa. Tarkoitus oli yhdistää huolto-porukat kun huoltoajat oli eri aikaan, MUTTA kohtalo iski kuvioihin ja Jesse karautti Civicin Riihimäen metsään ja kisa loppui hänen osaltaan siihen.

Tämän seurauksena tarjosin Jesselle oman kilpurini käyttöön pariin seuraralliin ja hetken emmittyään Jesse jätti oman autonsa Askon käsiin oiottavaksi ja otti kilpurini kärrille ja karautti sen kera Kiteelle. Jesse ajoi molemmat "kisat" hienosti ja väläytti auton olevan varsin kilpailukykyinen,  sillä taakse jäi kaikki muut paitsi "idän pikajuna" Hirvosen Vesa  bemarillaan. Huima kuski tuo Jesse !

Nyt autojen palattua omiin koteihinsa aloimme miettiä tarkemmin ensikautta ja alustavana ajatuksena olikin että ajamme F-cupin joko senioreissa tai b-junioreissa. Tämä takaisi sen ettei tarvitse ajaa kilpailun viimeisenä kilpailijana (se on melkolailla syvältä ajaa hurjissa urissa). Oli suuret suunnitelmat että tulevana kautena satsataan kunnolla renkaisiin ja ostan ihan upouusia piikkipyöriä (11 vuoden aikanan meillä on ollut uusia renkaita 1 sarja black rockett renkaita jotka ei toiminut alla lainkaan sekä 2 uutta misukan talvipyörää, muuten ollaan ajettu käytetyllä renkaalla mitä olemme ostaneet sellaisilta kuskeilta jotka ajavat aina uusilla renkailla). Tarkoitus oli ajaa ihan tosissaan tuleva kausi tavoitteet silmissä....

Nyt kuitenkin kävi niin että Artolle tuli henkilökohtaisia esteitä eikä hän pysty lähtemään ensikaudella kyytiin. Sepä sitten siintä F-cupista..... en usko että hetkessä löytyy sellainen kartturi jonka kanssa yhteistyö on saumaton ja talous siltä osin kunnossa että maksaa oman osansa kuluista eli omat kulunsa (majoitus+ruoka+omat matkat) sekä osallistumismaksun. Me hoidamme kyllä kaiken mikä liittyy autoon, sen renkaisiin, bensaan, korjaukseen, huoltoon jne. sekä kaiken huoltoporukan ja kuljetuskaluston kulut majoituksineen ja ruokineen. Pakko sanoa että harmittaa järjettömän paljon, mutta minkäs näille asioille voi :(

Mutta iloisempia asioita on se että pääsin opiskelemaan AKK:n järjestämään autourheilun 1-tason valmentaja koulutukseen. Koulutus kestää todennäköisesti ensivuoden (2016) syksyyn asti ennekun saa tutkinnon ja harjoittelun suoritettua.

Mikkelin UA:n hallitushommat jätän muille, olen ilmoittanut etten ole käytettävissä tulevassa hallituksessa, aika ei vaan nyt riitä kaikkeen. On pakko priorisoida asioita ettei kynttilä pala molemmista päistä loppuun.

Ensi vuonna olen ainakin 2 rallin kilpailusihteerinä ja aika monessa kisassa mukana jonkinlaisissa hommissa toimitsijana. Naistyöryhmän hommissa olen edelleen mukana ensikauden (2016) sekä Rallisprintin lajiryhmässä (2016).

Henkilökohtaisessa elämässä olemme nyt Askon kanssa kahdestaan russeleittemme Hessun ja Kertun kera kun juniorimmekin muutti tässä syksyllä pois kotoa. Kuntoilu pysyy kuvioissa tiiviisti mukana ja itseasiassa valmennus homman myötä kunnon kohennut on edessä isommalla panostuksella.

Nyt jäämme odottelemaan tammikuun mitaligaalaa ja siellä sitten juhlitaan muiden menestystä kun ei omaa menestystä juurikaan tullut..

Hyvää loppusyksyn jatkoa kaikille !

Surumielinen ja hieman alamaissa kulkeva

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Tengtools Ralli Kitee

Maanantai 24.8.2015 klo 23:24 - -Minna-

IMG_93512.JPG

https://youtu.be/tV52y8Z-ryY  tässä linkki jossa vähän liikkuvaa kuvaa Jentin kuvaamana

Kisa aamulla herätys oli 04.45 ja heräsin järkyttävän kovaan päänsärkyyn. Sain onneksi syötyä aamupuuron ja kupillisen kahvia, kera 600 buranan... autoon päästyä pistin korvatulpat korviin, lippiksen vahvasti silmille ja hupparin hupun päähän ja vedin kevyttä unta Imatralle asti. Onneksi päänsärky jäi sille tielleen.

Kisapaikalla Kiteellä oltiin hyvissä ajoin ja ehdin käydä moikkaamassa muutamia hyviä tuttuja ketä näkee yleensä vain kisoissa ennenkun Arto tuli Mikkelistä pelipaikoille.

Ilmoittautuminen sujui hyvin ja jouheasti, katsastukseen sen sijaan jouduttiin vähän odottelemaan. Mutta mikäs kiire sitä meillä on valmiissa maailmassa.... äänimittauksessa miehet repesivät nauramaan ja hyvä etteivät lyöneet mittarin kylkeen kun hondasta lähti ääntä vain 91 db:n verran. Oli kuulemma päivän pohjat... valistin miehiä että me varmaan otettaan sitten kisassa myös päivän hitaimman pohjat  :) 

Kartturini Arto sai ylipuhuttua minut syömään ennen kisan alkua ja oli muuten ihan ensimmäinen kerta kun olen saanut alas ennen kisaa oikean ruuan. Vähän kyllä jännitti että tuleeko se kuinka pian ylös kun kisa alkaa....

Lähtö meni hyvin ja löydettiin helposti ohjeiden mukaan myös tori mistä lähtö tapahtui. Siirtymällä koetettiin normaaliin tapaan vielä että vaihteisto pelaa ja samoin jarrut. Ja kaikki toimi moitteettomasti....

Ek 1:n ensimmäisessä jarrutuspaikassa sitten tapahtui se mitä ei osattu odottaa... poljin pohjaan ja ei minkäänlaisia jarruja. ! Meinasi tulla huonot housuihin, mutta ajattelin että ajetaan maaliin asti jos päästään ja katsotaan ekassa huollossa mitä voi tehdä. Pätkästä jäi mieleen ainoastaan loppupuolen tosi yllättävän iso hyppy ja se ettei meillä ollut jarruja... niin ja se 90 mutka missä käänsin väärään suuntaan, vauhdit pois pehmeään soraan ja pakki päälle, kääntö oikeaan suuntaan ja matka jatkui...

Onneksi Asko teki 15 min pikahuollossa ihm e itä ja sai kun saikin edes välttävät jarrut hondaan. Olo oli tosi epävarma enkä osannut oikein luottaa ettei ne jarrut taas vaan häviä yks kaks. Säädettiin Arton kanssa jarrut melko takapainoiseksi että edes siellä olisi jarrutehoa. Alku meni EK 2:lla vähän tunnustellessa ja huomattuani että jarrut on niin sain vauhdin päälle ja loppu menikin ihan hyvin.

Ek 3 oli hemmetin hieno pätkä runsaine hyppyineen. Olin aivan myyty kun päästiin maaliin ! 

Huollossa tankattiina ja Asko teki lisää taikojaan jarruille ja meno jatkui EK:lle 4... siellä ei ollut mitään ihmeellistä paitsi hienot tiet. 

Sitten olikin pidemmän huollon ja kokoomatauon aika. Siinä huoltoon menoa odotellessa oli hyvää aikaa jutella muiden kuskien kanssa miten kisa on sujunut. Itseasiassa en yleensa tule ulos autosta at alueelle menoa odotellessa mutta siirtymät oli mitoitettu reilun pitkiksi ja melkein jokaisen ek:n alussa tulin ulos jaloittelemaan ja vilvoittelemaan... taas jotain uutta meikäläiselle :) 

EK5:llä olikin sitten muutama hyvä rysä paikka jotka onnistuttiin onneksi välttämään hitaan vauhdin ansiosta ;) Muuten oli hurjan nautittavia teitä jatkuvasti kääntyvineen mutkineen.

EK 6 oli myöskin erittäin hieno tie ja tietyllä tavoin helpoiten ajettava tie, sillä nimittäin ei ollut mitään pahoja paikkoja. Pelkästään hienoa vauhdikasta tietä.

Lopputulema kisasta oli se että maaliin päästiin. Tulos oli 20/10, maaliin pääsi vain 11 .... ei oltu kisan hitain pari, mutta palkintosijoille on vielä pitkä matka. Vauhtia saatiin reilusti lisää Itäralliin verrattuna ja kunhan päästään lopullisesti eroon jarru ongelmista ja saadaan luottoa hondaan niin vauhti nousee varmasti lisää. Ajotyylin muutos agressiivisempaan oli huomattu myös penkalla ja selkeästi se vaikutti myös nopeuteen. Tehon puute on kuitenkin tuolla 1,6 litraisella vakio koneella ongelmana, mutta katsotaan saadaanko sille mitään tehtyä talven aikana....

Nyt keskitytään ensiviikonlopun Turun SM rallin toimitsija hommiin, olen tuomariston sihteerinä siellä ja sitten pohditaan loppukauden ajamiset että ajetaanko rallia vai sprinttiä...

Kiitos Askolle hyvästä huollosta ja Artolle erinomaisesta kartturoinnista, sekä Turusen perheille majoituksista ja kestityksestä. Olette kaikki minulle tärkeitä ihmisiä <3

Iloinen ja tarmoa täynnä oleva

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

kuulumisia....

Maanantai 10.8.2015 - -Minna-

Taas on saatu punnerrettua Vetomies ja Lahti Historic/Tietopalvelu Ralli maaliin, Lahden kisassa oli mieletön fiilis ja kaikilla oli mukavaa. Ainoa iso miinus oli että Pamppu (Niemisen Tapio) oli estynyt toimimasta kilpailunjohtajana... Meillä on hänen kanssaan toiminut yhteistyö aina saumattomasti ja hän on opettanut minulle monta asiaa kilpailuiden oheessa... kaikki Lahden kisat mitä olen ollut kilpailusihteerinä Pamppu on ollut kilpailunjohtajana. Kai se vaan on minunkin totuttava tekemään töitä myös muiden kanssa... Onneksi Pamppu oli hengessä mukana ja soitteli monta kertaa päivässä <3

Monta hienoa uutta tuttavuutta tuli tuolla kisassa ja monta vanhaa tuttua tuli nähtyä ja juteltua autourheiluasioista oikein urakalla. Päivät oli pitkiä mutta se yhteishenki mitä noissa kisoissa on saa kummasti jaksamaan. Saatiin kilpailunsihteerit myös kukkakimput järjestävän seuran toimesta tai oikeastaan kahdet kukkakimput ja suklaata organisaation ulkopuoliselta taholta :D

Nyt käydään vähän ajamassa testiä ja treeniä ja sitten punnerretaan taas ratintaakse kisa meiningeissä Kiteellä 22.08.2015.

ps. toivottavasti ei siellä olla ihan koko kisan hitain autokunta ;)

Ja tähän loppuun pieni viisaus, minkä elämä on opettanut :/

Pitäkää huolta toisistanne ja muistakaa kertoa jos välitätte toisesta, koskaan ei tiedä milloin se aika loppuu kesken ....

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

SM Itäralli, Joensuu

Keskiviikko 17.6.2015 - -Minna-

Tätä rallia edelsi tuttu jännitys ja paniikki. Siitä huolimatta keskityttiin että kaikki on kunnossa niin autossa kun kuskilla. Asko rakenteli viikon aikana isommat jarrut eteen, mutta emme päässeet testaamaan kiireestä johtuen. Työt painoivat päälle kun loma pitäisi alkaa juhannukselta.

Kisassa ajettiin numerolla 101 nuotittamattomana B-juniorina. Olen ollut ajamassa kilpaa Joensuussa 10 vuotta sitten ja mielessä oli että tiet on vaativia mutta mukavia. Takana on 11 vuotta kilvan-ajoa ratin takana, mutta aika monta vuotta pelkästään sprinttiä sillä vuoden 2007 jälkeen tämä kisa oli 4. ralli.

Ensimmäinen tenkkapoo tuli kun piti lähteä huoltopaikalta kisan lähtöön, opasteet oli huonot... suorastaan surkeat. Onneksi löydettiin paikalle ja ihan ajoissa. Torilla odotellessa yksi pikkumies tuli isänsä kanssa siihen meidän auton luo ja poika kysyi minulta että  "uskaltaako tyttö ajaa lalliautolla kilpaa lallissa tosissaan?" Isän vaihdellessa väriä vastasin että tottakai uskaltaa. Hetkeä myöhemmin joukko humalaisia miehiä huusi minulle että onko ukko juonut eilen liikaa kun ei uskalla rattiin.... vastasin siihen että en osaa sanoa kun hän on huollossa.

Siirtymät pätkille oli järkyttävän pitkiä ja kuumuus hiipi pikkuhiljaa hondan hyttiin. EK 1 oli mielestäni aika huima enkä päässyt missään vaiheessa kunnolla rytmiin, ek:n varres, oli kohtalaisen paljon romua eli aloitus oli kova :) 

EK 2 sitten alkoi onnistua sillä aikaisemmin minulle normaalilla apinanraivolla. Pääsin rytmiin kiinni ja ajo tuntui sujuvan. Tultiin ehdottomasti se mikä päästiin mutta silti jäin muille valovuoden :O 

Ek 3-4 meni sitten lähes sillä apinanraivolla minkä 2:lla sain taiottua . Ek:lle 5 odotellessa alkoi satamaan enemmin tai vähemmin ek oli yleisö EK ja se ajettiin moottoriradalla. Olin mielestäni heti kartalla miten siellä ajetaan, mutta Honda hyytyi aina kun osui soran jälkeen asfalttia renkaiden alle. Tehottomuus vaivaa selkeästi :/

Huoltoon tultaessa olin totaalisen väsynyt kun en ollut saanut syötyä kunnolla aamulla enkä ennen lähtöä. Huollossa nappasin pari pilttiä (hedelmä) naamariin, banaanin sekä join proteinijuoman ja ei kun menoksi. Hetken tuntui että voimat palautui, mutta sitten oli edessä pitkä odotus ek 6:n lähdössä ja lopulta EK peruttiin meidän osalta ja jouduttiin vaihtoehtoiselle reitille. Sade sen kun jatkui ja jatkui siinä odotellessaa  ja siirtymänkin aikana.

EK7:lle oli porukka tullut kun keväiset lehmät sikin sokin ja olisivat lähteneet eteenpäinkin ihan miten sattuu keskusteluiden perusteella, nostin vähän ääntäni ja sanoin etten missään tapauksessa halua lähteä ajamaan siinne isojen bemujen väliin kun ne menisi mennen tullen ohi pätkillä. Onneksi lähdettiin numerojärjesteyksessä mutta sitten lähdössä unohtui luokkien väliin se 2 minuuttia ja juuri ennen maalia 2 autoa sai meidät kiinni eikä heitä päässyt missään laskemaan ohi :( 

Ek 8 meni edellisen tavoin persiilleen ja taas yksi bmw sai meidät kiinni juuri ennen maaliviivaa. Olin kyllä ranteet totaalisen auki ....Ek:n lähdössä tokaisin itsekseni että Kyllä mä olen paska kuski kun muut saa mennen tullen kiinni, Arto purskahti nauramaan ja sanoi että et kai sä nyt noin voi sanoa.

Ek 9 meni sitten ihan hyvin jälleen tutulla apinan raivolla. Loppu hyvin kaikki hyvin, paitsi että... maali AT:n jälkeen ei ollut mitään hajua missä me oltiin ja mistä pääsisi huoltopaikalle jossa Asko odotti kärrin kanssa. Ohjeet jälleen puuttuivat, mutta onneksi Artolla leikkasi sen verran että löydettiin perille. Väsymys painoi niin paljon etten jaksanut vaihtaa edes ajovarusteita pois päältä vaan ajettiin Nooralle ja Jesselle ja vasta sitten vaihdoin kamppeet.

Olin aivan loppu kun päästiin maaliin eikä fiilis ollut ihan parhaimmasta päästä. Oltiin kisan hitain autokunta , mutta taso oli kova ja yleensä ottaen lisäluokkien kuskit oli pääsääntöisesti paikallisia joten heillä oli parempi käsitys paikallisten teiden luonteesta. Ei autossa tai kartturissa ollut vikaa, kaikki toimi. Mutta kuljettaja eli minä itse en ollut oikein kartalla hommassa ja arkailin liikaa nypyn ylityksiä sekä toisella lenkillä (EK:t 1-4 ajettiin 2 kertaa) arastelin sateen liukastamia teitä. Otettiin muutama huima liippi ja Arto pelasti ne huutamalla "Vetoja".... Maaliin onneksi päästiin, läheskään kaikki eivät päässeet. Romua oli paljon tiellä mutta onnistuttiin välttämään suoden kuopat...

Iso kiitos Artolle, Askolle ja Veinille kisapäivästä :) Te olette huippu tyyppejä kaikki ja ISOT ONNITTELUT vävypojalle Jesse Turuselle ensimmäisen SM kisan SM luokka voitosta !!!

-Hieman Pettynyt Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Toivakan jälkimaininkeja ja Itärallin suunnittelua

Tiistai 9.6.2015 - -Minna-

Toivakan rallin jarruongelmat olikin odotettua isommat. Jos kisa olisi ollut yhtään pidempi olisi leikki jäänyt siihen... Onneksi en itsekkään oikein tajunnut kuinka huonot jarrut olivat kun päästiin maaliin. Jarrupalat oli edessä lähes kokonaan metallilla ja levyt oli tasaraha... Etujarrut on olleet riittävät kun ollaan ajettu sprinttiä mutta noin kovavauhtisessa rallissa kun Toivakan kisa osoittautuvat jarrut totaalisen riittämättömäksi.

Nyt on kuitenkin jarruongelmat toivottavasti takanapäin. Takajarrut oli jo ennestään isommat mutta nyt on myös edessä isot jarrut. Itärallissa katsotaan onko ne tositilanteessa riittävät vai ei ;)  Arto ottaa nyt sitten vaan ihan rauhallisesti, kyllä ne riittää ;D

Siirtolupa on jo haettu valmiiksi, varusteet on pesty Toivakan jälkeen. Huomenna pestään kilpuri ja laitetaan kaikki siltäosin valmiiksi. Tarkoitus oli käydä vähän testaamassa vielä ennen viikonloppua mutta työasiat rajoittavat ajan käyttöä joten se jää tälläkertaa tekemättä.

Kävin tänään fyssarin käsittelyssä ja taas on ranka kunnossa tulevaan kisaa varten.

Perjantaina startataan kohti Joensuuta Nooran ja Jessen tykö, ja lauantaina ajetaan kisaa (toivottavasti hyvin) Joensuun hienoilla teillä.

-Kiireinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Toivakka Ralli 2015

Sunnuntai 7.6.2015 - -Minna-

Toivakan kisaa ei edeltänyt normaaliin tapaan viikon vatsan vellominen ja unettomat yöt vaan olin enemmän iloinen tulevasta kisasta ja odotin innolla että pääsee taas ajamaan kilpaa. Kisapäivän aamulla sitten pieni jännitys alkoi kun lähdettiin kotipihasta pudottelemaan kohti Toivakkaa. Siitä huolimatta vetäisin tunnin unet ja pojat herätti minut kun tultiin Heinolan Jari-Pekalle aamukahville. Arto tuli Mikkelistä suoraan kisapaikalle ja tavattiin sitten Toivakassa kaluston purku paikalla.

Fiilis oli koko tiimillä iloinen ja huumorin kukka lenteli puoleen jos toiseen, välillä lasketellaan melko hurttiakin huumoria mutta on meille tyypillistä. Tajuttiin vasta illalla kotona ettei Arto ja Tero olleet koskaan aiemmin tavanneet, mutta hyvinhän tuo yhteiselo näytti sujuvan. Ja rehellisesti sanottuna jos kuka ei tule toimeen Arton ja/tai Teron kanssa on kyllä silloin itsessä vika ;)

Katsastus oli 10.30 ja lähtö kisakeskuksesta ja samalla 1.ek:lle tapahtui n. tuntia myöhemmin. Katsastus itsessään meni muuten hyvin mutta jostain syystä katsastusmiehet repi sammuttimet irti ja jättivät ne kun koira paskansa siihen penkeille lojumaan. Vaikka meillä ainakin on sammuttimet aseteltu niin että yhdellä vilkaisulla näkee tarkastupäivämäärät yms... Se oli ainoa hetki kun meinasi mennä hermo koko päivänä :D

EK 1 oli mielettömän hieno pätkä http://t.co/zCa0PRBIcv  tuossa meidän Incar kuvaus em. pätkältä. Luulen että video kertoo enemmin kun tuhat sanaa.... tässä videota kun huomattiin ettei meillä ole kunnollisia jarruja....

EK 2 meni meidän osalta plörinäksi kun meillä hävisi jarrut EK 1:llä en päässyt millään rytmistä kiinni kun ei voinut luottaa jarruihin.

Tässä välissä oli huolto. Asko ja Tero tekivät muutaman "taikatempun" jarruille ja päästiin jatkamaan matkaa

EK 3 Ajo alkoi taas sujumaan paitsi ne pienen tien osuudet meni jostain syystä melko lailla plörinäksi joka EK:lla .... Hondan huippunopeuskin löydettiin se oli karvan yli 160km/h... Löydettiin myös se "rysäpaikka" joka tuli todellakin yllättävästi silmille vaikka Arto ehti juuri sanoa että nyt kääntyy, pientä liippiä muttei varsinaista vaaratilannetta syntynyt. Nautittava EK jonka loppupuolella taas alkoi jarrut vähän hyytymään.

EK 4 "Se legendaarinen Ruuhimäki" Voi veljet mikä pätkä ! Aivan mieletön pätkä ja sen hypyt oli hienoja, otin hypyille  vähän vauhdista pois josta johtuen otimme varsin maltilliset hypyt. Osittain tuon vaivanneen selkäni takia ja osittain myös siksi ettei pitkät hypyt ole se nopein tapa edetä. Loppuosan pieni tien osuus meni taas läskiksi kun jarrut oli melko lailla hukassaa (tässä ulkoapäin kuvattu asfaltilta soralle tulo, ilman jarruja)...  .... ja tässä Incar kuvaus ek 4

Alusta toimii moitteettomasti ja vanha käytetty rengaskin piti paremmin kun hyvin (Kiitos renkaista Krouvin Mikalle). Tehot ja huippunopeudet hondassa vakiokoneella loppuu melkolailla kesken sekä jarrut jäävät isoilla teillä liian pieniksi ja tehottomiksi. Mutta kaikesta huolimatta päivä oli MAHTAVA ja reitti oli TODELLA HIENO. Tavoitteemme päästä maaliin täyttyi eikä oltu edes päivän hitaimpia. Valtaalan Elinalle ei mahdettu mitään mutta moni mieskin jäi melkolailla suvereenisti Elinalle, eli huonolle ei hävitty missään tapauksessa :D

Ajo oli todellakin hyvin paljon erilaista kun talvella ensimmäisessä rallissa ja syöttöä riitti kuskissa (Voitin omat "pelkoni" ja sain siirrettyä omaa vauhtirajaa reilusti eteenpäin), yhteistyö kabiisissa on hyvää eikä kumpaakaan "v..tuta" toisen tapa toimia (ymmärtääkseni ?) Hienoista ja runsaista hypyistä huolimatta selkä on OK. Huolto toimi upeasti, Kiitos Asko ja Tero ! Auto toimi eikä (hondan) perä karkaillut (ei kyllä omakaan karkaillut...), alusta toimi enemmin kun hienosti, keli oli mahtava. Kaikkinensa erittäin HIENO PÄIVÄ ! Kiitos myös Arto että kestät meikäläisen juttuja ja huonoa ajoa ;) Ai että tykkään kun olet niin rauhallinen kun meikäläisellä menee pasmat totaalisen sekaisin aika ajoin ja saat sähläämisen loppumaan alta aika yksikön :D

Ja se mikä voitti vielä tämän kaiken ihanan onnistumisen tuntee oli se että näin rakkaan serkkuni Ritan jota olen viimeksi tavannut n. 40 vuotta sitten <3

Nyt huilaillaan muutama päivä ja viikonloppuna startataan kohti Joensuuta ja SM Itärallia :)

-Ilonen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kohta mennään !!!

Torstai 4.6.2015 - -Minna-

Pari päivää ja sitten lähdetään kokeilemaan 1. kuljettajan kuntoa ja auton toimivuutta Toivakan pienoisralliin. Ja jos siellä kaikki menee suunnitelmien mukaan ollaan 13.06.2015 Itärallissa viivalla....

Odotettavissa on huimia pätkiä ja isoja hyppyjä, toivottavasti ei kuitenkaan liian pitkiä/isoja hyppyjä että selkä kestää ....

Sinäänsä jännä juttu ettei jännitä yhtään, on vaan suunnaton ilo ja into päällä. Samalla ollaan tehty serkku tytön kanssa treffit kisoihin, ei olla nähty n. 40 vuoteen joten iloa ja ilon kyyneleitä on varmasti odotettavissa :)

Lista on jo tehty mitä kaikkea pitää muistaa ottaa mukaan ja mitä on jo autossa mukana, jännityksellä katsotaan kisapaikalla mikä on unohtunut ja mikä tullut mukaan :D

Kesäkin näyttäisi saapuneen Haminan suunnalle ja olen päässyt jo fillaroimaan parina päivänä hyvässä kelissä. Eikä kesälomaankaan ole montaa viikkoa, pidän juhannukselta 2-3 viikkoa rallitonta lomaa ja heinä elokuun vaihteessa 2 viikkoa rallilomaa ensin Vetomies rallin tiimoilta ja heti seuraavalla viikolla Lahti Historic Ralli ja Tietopalvelu Rallin merkeissä.

Hyvää kesää kaikille toivotellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Riemua pääkopassa....

Sunnuntai 24.5.2015 - -Minna-

Tänään oli vihdoinkin se päivä kun pääsin kokeilemaan ralliautoa selän toivuttua riittävästi huhtikuussa tapahtuneesta selän "vammautumisesta".

Matkalla jännitti yhtä paljon kun olisi ollut kisoihin menossa. Kenkien vaihto paikanpäällä ei meinannut onnistua millään kun kädet tärisi jännityksestä, mutta vihdoin ja viimein sain tarvittavat varusteet päälle ja auton luo. Varovainen pujottelu autoon kuskin paikalle ja hetki piti kuulostella että mitä selkä tuumaa tästä kohtuu tiiviistä istumisesta. Ei onneksi tuntemuksia ja kypärä päähän, hanskat käteen ja menoksi.

Ekan kierroksen otin aika varovasti, mutta hypyssä auto ottikin kohtuu ison loikan ja selkään tuli pieni tuntemus muttei kuitenkaan sattunut. Seuraavalla kerralla  vähän kovempaa hyppyyn ja sitten se loikkasikin oikein KUNNON hypyn eikä mitään tuntemuksia :) Oletettavasti jännitin ensimmäisellä kierroksella itse niin paljon että tuntemus johtui siitä, seuraavilla kierroksilla unohdin koko selän ja keskityin ajamiseen eikä mitään vaivaa ollut.

Auton kanssa pitää vielä ennen 6.6.2015 tehdä useampi treeni jossa haetaan vähän tarkempia säätöjä. Mutta se päätös nyt kuitenkin on tehty, että Toivakassa 6.6.2015 ajetaan... se että kuinka kovaa ja hyvin jää nähtäväksi.

Hymy oli leveä kypärän sisällä ja olo oli helpottunut kun ei sattunut mihinkään :)

Kiitos jälleen kerran Aholan Harjoitus EK:lle hyvästä treenipäivästä ja tarjoiluista.

-Iloinen Minna-

kuljettaja.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Jippii

Torstai 21.5.2015 - -Minna-

Sain vihdoin luvan fysioterapeutilta alkaa treenaamaa niin kilpurilla kun salilla. Pieniä rajoituksia vielä on siinä mitä saa tehdä ja mitä ei,  mutta näillä päästään taas eteenpäin.

Selän toipuminen on edistynyt huimin askelin ja tarkoituksena on päästä tällä viikolla testaamaan kilpuria ja kuskia ja jos kaikki toimii eikä mihinkään koske laitetaan ilmoittautuminen Toivakan pienoisralliin :)

Hyvää kesän alkua toivotellen

-Toiveikas Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

suunnitelma muutoksia....

Tiistai 12.5.2015 - -Minna-

No eipä mennyt taaskaan hommat putkeen, tai meni mutta hukkaputkeen ....

Minna eli minä teloin huhtikuun lopulla selkäni urheillessa ja sen seurauksena toukokuulle suunnitellut kisat jäävät väliin.

Kerrankin kun kaikki tähtimerkit olisi olleet kohdillaan niin sitten kävi näin... Harmittaa niin paljon ettei saa sanotuksi mutta nyt tärkeitä on saada selkä kuntoon ja päästä ajamaan edes sitten kesäkuulle suunnitellut kisat.

Toipuminen on onneksi lähtenyt hyvin käyntiin ja toivotaan että suunta on nousujohteinen. Pahimmillaan kipu oli sitä luokkaa ettei edes omia sukkia saanut itse jalkaan, istua ei voinut ollenkaan (pakotettuna istuin pakettiautossa matkalla ensiapuun hakemaan kivunlievitystä kun kotilääkkeillä ei kipu lähtenyt) hiuksien pesu ei onnistunut kun käsiä ei voinut nostaa ylös lainkaan jne... Asko parka joutui pukemaan minulle vaatteet päälle aamuisin ennen töihin lähtöään ja vaikka kuinka olin kipeä niin tottakai sitä aina vähän jaksaa mussuttaa kun sukat jää pahasti jne... kerran taas aamulla harmitti ja sanoin että kyllä minä odotan sitä hetkeä kun saa itse taas puettua kaikki vaatteet ihan itse päälle johon Asko totesi hartaasti lattialla polvillaan ollen sukkiani laitaessaan että NIIN MINÄKIN :D  No nauruhan se siitä repesi kummallakin :)

Iso kiitos Askolle kun on jaksanut auttaa kiukkuista vaimoaan tämänkin asian kanssa, en kyllä ikinä vaihtaisi sinua mihinkään tai kehenkään. Olet maailman ihanin mies <3

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Loppuvuoden suunnitelmia

Lauantai 18.4.2015 klo 17:19 - -Minna-

Pidettiin tänään tiimin "palaveripäivä" ja katsottiin mitä ja missä loppukauden aikana ajetaan. Oli mukavaa saada Arto, Nanna ja Lilja meille kyläilemään ja itsellä aamu menikin leipoessa ja tarjoiltavia valmistaessa.

Täytyy sanoa että oli todella mukavaa istua kahvipöydän ääressä kaikessa rauhassa ja jutella kaikesta muustakin kun pelkästään rallista. Saatiin kuitenkin Arton kanssa katsottua kisat johon on tarkoitus lähteä ajamaan.

Kilpuri on valmis kunhan olosuhteet mahdollistavat soratreenit. Ja jos tähdet ovat suosiolliset niin kisakausi alkaa 16.5.2015 Kerimaa Sprintissä. Siitä jatketaan rallihommilla ja loppukausi päätetään sprintteihin. Tässä suunnitelma kaikessa lyhykäisyydessään...

- Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Crosskarttia ja Naistenpäivän tapahtuma

Perjantai 13.3.2015 - -Minna-

Viime viikonloppu oli melkoisen mielenkiintoinen....

Lauantailla oli ohjelmassa ensimmäistä kertaa elämässä Crosskart kisa kilpailusihteerin virassa. Olen toki nähnyt näitä hienoja kovaa kirkuvia kilpavehkeitä aiemminkin mm. RX kisassa viime kesällä mutten ole aiemmin tutustunut lajiin sen vaativalla tavalla.

Ihmiset lajin parissa oli aivan mahtavia tyyppejä ja kilpakalusto näyttää sille että niillä olisi kiva päästä itsekin kokeilemaan. Tosin ne vetää väärästä päästä, en osaa ajaa yhtään takavetoisia kilpureita muuta kun järjettömässä liipissä puolelta toiselle... suoraan en pääse kovaa takavetoisilla :) 

Päivä sujui hyvin vaikka ennakkotyöt kisan kohdalta jäi melko vähäiseen. Kiitos Toni Ahokas kun annoit hyviä ohjeita ennen kisaa ja kisapäivänä sekä tietysti lajipäällikkö Timo Lampinen. Juttelin päivän aikana paljon kuskien kanssa ja kyselin crosskarteista jne.  Silmiinpistävää oli kilpailijoiden hyvä yhteishenki ja rento meininki. Tykästyin kovasti heidän tapaansa toimia ja viettää rento päivä kilpailusta huolimatta. Kiitos kaikille asianosaisille mukavasta päivästä.

Sunnuntai sitten vietettiinkin AKK:n naistyöryhmän ideoimassa naistenpäivän tapahtumassa. Olin kilpuri hondallanin kyyditsemässä naisia. Oli mielettömän ihana kuulla naisten iloiset kommentit kierroksen jälkeen. Muutamaa kyytiin istujaa piti vähän ensin rauhoitella, mutta kaikki meni loistavasti. Kevät vaan oli tehnyt Saukkona Ek:lle tepposet ja rata oli paikkapaikoin todella surkeassa kunnossa. Ajaminen ei ollut suoranainen nautinto vaikka kyyditseminen olikin kivaa itsessänsä.

Kaikkinensa tilaisuus oli yleisömenestys kevyestä kevät sateesta huolimatta ja saatiin naisille lisää tietoisuutta lajeista ja siitä miten lajien pariin on mahdollisuus päästä.

Nyt vähän akkuja lataillen ja viikonpäästä onkin sitten taas rallisprintin lajiryhmän kokouksen vuoro.

Kaunista kevättä toivotellen

- iloinen Minna -

11043207_10205822663310924_78030116930128327_o.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Crosskart Mäntyharju, AKK naistenpäivä, AKK Naistyöryhmä

Toimitsijahommissa

Keskiviikko 25.2.2015 klo 13:18 - -Minna-

Nyt on sitten tehty helmikuun toimitsijahommat eli ensin oli ohjelmassa Mänttä 200-Ajojen kilpailijoiden yhdyshenkilön homma  13.-14.2.2015.

Kilpailjoiden yhdyshenkilön homma on mukavaa niin kauan kun homma toimii kilpailunjärjestäjän puolelta. Ja on sanottava että Mäntässä tehtävät jäivät kovin vähäiseksi. Tästä päästään johtopäätökseen että kaikki toimi oikein hyvin :)  Iso kiitos jälleen kerran Mäntän porukalle, teitä on ihana aina tulla moikkaamaan ja tekemään kisaa teidän kanssa <3

Viimeviikonloppuna oli ohjelmassa oman seuran vuoden kohokohta ja rypistys eli Mikkelin SM Vaakuna Ralli jossa tänä(kin) vuonna tehtäviini kuului katsastuksen sihteerin homma. Tein etukäteistyöt eli tarvittavat paperit ja koostin raportit siihen muotoon että ne voi luovuttaa Tuomariston kokouksen pöytäkirjan liitteeksi ja AKK:n pääkatsastajalle. Varsinaisesti olin ensin tekemässä kilpailijoiden materiaalikasseja, ilmoittautumisessa ja katsastuksessa auton papereiden tarkastuksessa (nuotittavilla) ja jakamassa katsastuspöytäkirjat tyttäreni Nooran kanssa sekä lauantaina ottamassa vastaan ei nuotittavien ilmoittautumiset ja materiaalin jako heille. Viimevuotiseen tapaan varsinaisessa katsastushallissa istui Pia joka keräsi katsastuspöytäkirjat katsastuksen jälkeen ja piti kirjaa katsastuksen asioista. Iso kiitos Pialle sekä tyttärelleni Nooralle. Ilman teitä ei olisi tästäkään hommasta tullut mitään :)

Tähän astisen elämäni rallihommien kohokohta oli päästä juttelemaan Mikko Hirvosen kanssa ilmoittautumisessa sekä auton papereiden tarkastuksessa ja saada tästä vielä yhteinen valokuva muistoksi :) Mielessä kävi etten ikinä pese päällä ollutta paitaa kun Mikko kuvaa ottaessa nosti käden harteilleni :D No todellisuudessa pakkohan se paita oli pestä mutta muisto elää vahvasti ;)

Muutama kuva loppuun joiden ottaja on Tarja Lipsanen. Kuvista ilmenee selkeästi se ettei rallin tekeminen tarvitse olla ryppyotsaista hommaa vaan ripaus huumoria on hyvä olla mukana ;)  Iso kiitos Tarjalle kuvista <3

553341_10206269593403259_8303606965256615826_n.jpg

10920930_10206267985763069_9202084155369686261_n.jpg

10993424_10206268233969274_5847654460439978242_n.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mänttä 200-Ajo, Vaakuna-Ralli

Vanhemmat kirjoitukset »