Vuosi 2018

Sunnuntai 10.12.2017 klo 14:54 - -Minna-

Vuosi 2017 on ollut mullistava monellakin tapaa, mutta vuosi 2018 tulee olemaan sitä vielä enemmin. Tmi Aholmin toiminta tulee jäämään hyvinkin vähäiselle, tai jää pöytälaatikkoon tai lopetetaan kokonaan. Autourheilu harrastaminen ei kuitenkaan tule päättymään vaikka yritystoiminta saattaakin loppua. 

Näistä asioista johtuen nämä nettisivut tulevat poistumaan toukokuussa 2018. 

Vuonna 2018 tammikuussa toivottavasti valmistun Digitaalisen liiketoiminnan tradenomiksi (AMK) ja loppuu tämä 2 vuotta kestänyt työn ohella opiskelu. Tämä tietysti vielä vaatii sen että opinnäytetyö tulee hyväksytyksi sekä tuskallinen matematiikan kurssi läpäistään. Sitä miten tuleva valmistuminen vaikuttaa työrintamalla, ei kukaan osaa vielä sanoa, mutta toivon että se vaikutta jotenkin ja mieluusti hyvässä mielessä :) 

Ajorintamalla tarkoitus on aktivoitua uudelleen, tosin nyt tällähetkellä opiskeluista ja monesta muustakin asiasta johtuen takki on aivan tyhjä sekä hieman huutaa myös lompakko monien palkattomien vapaiden takia. Mutta toivotaan että molemmat kohentuvat viimeistään alkuvuodesta :)

Meitä voi seurata myös www.facebook.com/AholaRacing siellä löytyy autourheiluharrastamisesta ja tiimistä enemmin tai vähemmin juttuja. 

Hyvää Joulua, loppuvutta 2017 ja tulevaa uutta vuotta 2018 kaikille lukijoille 

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kiteen Sprint ja loppukausi 2017

Perjantai 13.10.2017 - -Minna-

Taas on aikaa vierähtänyt iso tovi ilman päivityksiä sivuilla tai blogissa. Siihen on syynä totaalinen aikapula. Opinnot ammattikorkeassa alkavat olla loppusuoralla ja opinnäytetyön teko on kiihkeimillään muutamien kurssien lisäksi.

Ralli / rallisprint rintamalla on ollut hyvin vähän toimintaa, varsinkaan oman ajamisen tai hondan osalta. Tampereen SM rallissa oltiin Jessen viimeisessä kisassa molemmat Askon kanssa huollossa, kisahan Jessellä ja Karilla päättyi sikäli ikävästi, että 2. sijalta tuli keskeytys kohtuullisen rajun ulosajon seurauksena. Ukoille ei onneksi käynyt kuinkaan vaikka ulosajossa nopeutta olikin yli 170 km/h, auto onneksi pysyi pyörillään eikä lähtenyt pyörimään ympäri.

Omat ajot on ollut 1 treeni Kitulassa Aholan harjoitus EK:lla, se ainoa kesärenkailla ja kelillä ajettu treeni ennen Kiteen kisaa. Tällä treenaamisella oli odotettua että jäin naisten luokassa viimeiseksi eikä ajo kisassa oikein muutenkaan sujunut. Tässä asiassa voi mennä pelin eteen ja katsoa syyllistä silmiin :) Mutta harrastamaanhan sitä lähdettiin, tälläkertaa voitto ei siintänyt edes pienessä mielessä.

Loppuvuosi keskitytään täysin opiskeluun ja työn tekemiseen. Rallikone on edelleen vaiheessa aikapulan takia, mutta eiköhän se siitä valmistu ensikaudelle. Jos kaikki menee hyvin niin ensikaudella aion ajaa vähintään rallispinttiä SM sarjan tai sitten rallia jonkun sarjan kisat jos maksava kartturi löytyy jostain. Katsotaan ja ihmetellään....

Väsynyt ja sressaantunut 

-Minna- 

Kommentoi kirjoitusta.

Vuosi 2017

Tiistai 1.8.2017 klo 10:12 - -Minna-

Ei ole tullut paljon kirjoiteltua tahi päiviteltyä näitä sivuja, toki tapahtumiakaan ei ole ollut kovin montaa kilpailun saralla.

Keväällä ajoin yhden sprintin ja parit treenit ja pari viikkoa sitten Hondasta vaihdettiin talvipyörät alta pois ja vaihdettiin sorapyörät. Opiskelukiireet ja työkuviot on vieneet ajan lähtes täydellisesti eikä kilpurin kanssa ajamiseen ole jäänyt aikaa.

Muutamassa kisassa olen ollut tuomariston sihteerinä tänävuonna ja viimeisin oli nyt viime viikolla Nesterallin yhteydessä ajettavan Vetomies/Nelivetomies rallin tuomariston sihteerin hommat. Ja nyt elokuun 26. päivä olen Mänttä Rallin kilpailijoiden yhdyshenkilön virassa. Siinäpä on minun hommat tällä vuodella toimitsija jutuissa.

Kevät ja kesä on mennyt tosiaan opiskeluiden parissa, tarkoitus olisi saada paperit pihalle ammattikorkeasta vuoden loppuun mennessä, kova tavoite mutta sitä kohti tässä rämmitään....Opinnäytetyön teko on jo työn alla ja toivotaan että siitä tulee hyvä ja hyödyllinen itselle ja ehkä myös työpaikalleni.

Hondan rallikone on menossa kasaan pikkuhiljaa, mutta Kaakkoisralliin sitä ei vielä saada nippuun ja testattua riittävästi. Jos vaikka sitten myöhemmin syksyllä saisi jonkun rallin ajettua. Sprintin saralla tarkoitus on ollut ajaa Leppävirran SM sprint, jos vaan kaikki natsaa kohdalleen.

JA se tärkein .... Meistä tuli Mummi ja Vaari heinäkuussa kun Noora ja Jesse saivat pienen pojan <3 siinä on koko vuoden kohokohta joka pesee mennen tullen kaiken muun <3  Ai niin ja keväällä Noora ja Jesse menivät naimisiin ja ovat nyt Turusia molemmat. 

Ai niin ja vaihdoin siviili civiccini CRZ:aan ja olen kovin onnellinen vaihdosta. CRZ sai heti nimen (ensimmäinen auto jonka olen nimennyt) ja se on Tyyne. Tyyne on vähän sporttisempi versio Hondasta ja hybridi, pieni mutta riittää meille Askon ja koirien (Hessu ja Kerttu) kanssa.

Siinäpä se tämä vuosi on tiivistettynä tähän asti... aika näyttää mitä tuleman pitää jatkossa....

Hyvää loppukesää toivotellen <3

-Loman tarpeessa oleva Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Mäntyharjun jäsentenväliset

Maanantai 20.2.2017 klo 12:55 - -Minna-

Käytiin Mäntyharjulla ajamassa jäsentenvälisissä. Rata oli jäällä ja ajo sujui varsin hienosti. Eron huomasi verrattuna Mäntyharjun sprinttiin jossa Vetec ei ollut ollenkaan pelissä mukana.

Nyt honda jaksoi mennä ja kulkea. Kääntyminen oli pieni ogelma jyrkissä mutkissa ja jouduinkin käyttämään käsijarrua ja ohjaamaan toisella kädellä. Se onnistui ihan hyvin viimeistä kierrosta lukuunottamatta jolloin honda otti kunnon sivuluisua ja liippiä. Meinasi kädet loppua kesken kun käänsin rattia laidasta toiseen.

Tärkeintä oli se että ajaminen oli kivaa ja auto toimi hyvin. Kiitos Mäntyharjun aktiiviselle seuralle ja aktiivijäsenille että jaksatte järjestää näitä jäsäreitä ja muita treenimahdollisuuksia.

Hyvää keväänjatkoa

Toivoo Iloinen Minna

Kommentoi kirjoitusta.

Treeniä treeniä...

Sunnuntai 5.2.2017 klo 23:10 - -Minna-

Vietettiin pitkästä aikaa viikonloppu Joensuussa rakkaan tyttären ja vävyn tykönä. Lauantai päivä meni ihan kotona yhdessä puuhastellen, miehet autotallissa autoja rassaten ja minä tyttären kanssa sisällä (no tunnustan että olin jonkin aikaa myös autotallissa kuolaamassa kunnon kilpureita).

Sunnuntaina lähdettiin sitten aamusta kilpuri kyydissä kohti Kiteen rataa. Ajettiin 3 vetoa ja Jesse tuli kyytiin ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla antamaan vähän ohjeita ja neuvoja miten Hondaa kuuluisi viedä.

Eka veto oli suorastaan surkea ja rata oli liukas, ei tosin yhtään sen liukkaampi kun viime viikolla Mäntyharjullakaan Polaria Sprintissä. Jotenkin vaan tuntui ettei ajosta tullut mitään.... Jessekin huusi vähän väliä vetoja ja minulla oli kyllä kaasu pohjassa mutta tuntui että kaikki ei ollut oikein en osannut eritellä onko minussa vaika vai ei. Toisen vedon vedin yksin ja tuntuma vaan vahvistui, ei tästä tule yhtään mitään. Kontti oli kaiken aikaa sivussa ja ajo ei edennyt toivotulla tavalla.

Menin 2. ja 3. vedon välissä varikolle ja sanoin isännälle ettei ole pito ja on tosi vaikea ajaa. Asko avasi konepellin ja rassaili siellä jonkin aikaa ja pyysi sitten käynnistämään auton ja jatkoi rassaamista. Lähdin hakemaan sitä pakollista ja perinteistä rallimakkaraa ja sitten olikin jo aika lähteä 3. kierrokselle.

Jesse tuli kyytiin Hndaan kun ehti Ismon mitsun kyydistä ensin kierrokselta. JA PUFF ajo alkoi sujumaan ja pitoakin alkoi löytymään, ja vaikka se hävisi aika ajoin ei tuntunut että se on maailman loppu. Honda kuitenkin eteni kaiken aikaa hyvällä tahdilla. Tultiin maaliin ja kas.. aika parani jonkin verran 2 ensimmäisen vedon ajoista.

Asko oli huomannut ajoa katsellessa että kone vähän rötäsi ja vetec ei lähtenyt päälle kunnolla.... Oi että naista harmittaa että kun en tajunnut sitä Mäntyharjulla kun sielläkin auto oli hieman laiskan oloinen ja muistan itse ihmetelleeni että ihan kun vetec ei lähtisi kunnolla päälle. Ajamattomuus aiheuttaa sen ettei tajua vaikka jonkun asian huomaisikin eikä osaa sanoa Askolle että viitsitkö vilkaista onko siinä jotain vikaa. Nytkään vika ei ollut iso mutta kun se piti vaan oivaltaa. Naisten logiikka ei tälläkertaa riittänyt, siihen vaadittiin yksi erittäin viisas mies. Kiitos Asko <3

Iso kiitos KeskiKarjalan UA radan lainasta ja Jesse vauhdin huutamisesta ;)  Ja Ismo + Tanja kiitos kivasta päivästä jälleen kerran, näistä treenimatkoista tulee aina mukavia kun lähdetään yhdessä liikkeelle. Tosin Ismon mitsusta olen kateellinen, mutta pakko tunnustaa ettei näillä ranteilla sellaista uskaltaisi ajaakaan :D

Kommentoi kirjoitusta.

Kisakausi on korkattu

Maanantai 30.1.2017 - -Minna-

Vihdoin ja viimein on saatu korkattua Hondalla kisakausi 2017 Polaria Sprintissä 29.1.2017 Mäntyharjulla.

Ajo ja kisa meni oikeastaan ihan hyvin vaikka tulos jäikin todella vaatimattomaksi 5/6. Ajamattomuus näkyy liikana varovaisuutena sekä väitän että viimevuoden 2 keskeytettyä kisaa sekä parit hyvät treenit eivät vaan riitä pitämään ajovirettä ja taitoa päällä. Pääsin ennen kisaa ajamaan 1 testiajon ja 2 kunnon treeniä, mutta siltikin se oli ihan liian vähän. Auto toimi moitteettomasti, pito oli vähän huono ja ihan aavistuksen honda puski mutkissa, mutta kyllä siltikin voi mennä peilin eteen ja katsoa syyllistä miksi menestystä ei tullut.

Toisaalta pohdin kisoissa jo itsekseni että onko se ajamisen palo jo päässyt vähän hiipumaan, muiden tärkeämpien asioiden tieltä. Rakastan ajamista edelleen, mutta jotenkin se paras taistelutahto puuttuu. Ennen kisaa ei jännittänyt yhtään, EI YHTÄÄN ja aamulla suorastaan harmitti herätä klo. 4.30. Olisin mieluusti nukkunut pitkään ja nautiskellut sunnuntai päivästä kotona koirien kanssa touhuten.  No ajovire ei tule väkisin pusaamalla, se joko tulee tai on tulematta...

Matkalla kuului auton alta kova pamaus ja hetki ihmeteltiin mistä se tuli, mutta kun ei mitään tuntunut missään niin jatkettiin normaalisti matkaa. Kotiin lähtiessä selvisi syy pamaukseen, Kärrin pyörä oli räjähtänyt , siihen oli osunut ilmseisesti joku terävä koska jälki oli sen näköinen. Onneksi on teli kärri jolloin yhden renkaan puhkeaminen ei tunnu missään. Asko viahtoi varapyörän alle ja matka saattoi alkaa kotia kohti.

Kisa oli hienosti järjestetty ja puitteet kisalle oli mielettömän hienot. Ensimmäistä kertaa elämässä pääsin kisassa ajamaan ilman uusintaa 3 kierrosta. Ja mikä oli parasta kisassa, osallistumismaksuun sisältyi 2 henkilölle keittoloumas ! Ensimäistä kertaa söin kunnon ruokaa sprintissä kierrosten välillä. Auttoi kyllä kummasti jaksamaan.

Rallikoneen rakentaminen etenee etanan askelin mutta valmistunee kohtuu nopeasti kunhan saadaan nokka-akselit. Sitten jos vaikka kokeilisi välillä taas ajaa ihan rallia jossa kilometrejä tulee ihan toisella tavalla sekä toki tuntumaa autoonkin, varsinkin kun olen siinä edelleen B-junnu ja joudun ajamaan pimeitä kisoja. Pakko saada autoon tuntuma jotta tietää miten se toimii missäkin tilanteessa,

Ai niin, tänään pidettiin vuoden 2017 Rallisprintin lajiryhmän kokous jossa toimin PJ:n "virassa". Kokous meni hienosti, vaikka se vähän etukäteen jännittikin.

-väsynyt Minna-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Polaria Sprint

Kuulumisia vol. 100000

Perjantai 2.12.2016 - -Minna-

Ollaan jo joulukuun puolella menossa ja paljon on ehtinyt tulla tapahtumia tällä syksyllä...

Honda hajosi Anjalankosken Sprintissä, vaihdelaatikko vaihteeksi sekä sitten selvisi että kone on myös rikki joten on onni että laatikko hajosi koska muuten olisi korkannut myös kone isommasti. Nyt selvittiin ilmesen vähällä vaivalla ja rahalla.

Hlökohtaisella puolella on koko syksyn ollut surua ja murhetta isän sairastamisen ja lopulta menehtymisen myötä. Joulustakin on tulossa hyvin erilainen joulu, ensimmäinen ilman isää :(

Hyviäkin asioita on tapahtunut ! Jesse voitti Suomen mestaruuden 4 luokassa ja jatkokin näyttää hyvälle. Ensikausi menee Ralli Baronin R5 Hyndain ratissa isojen poikien luokassa, toki alkukausi olosuhteiden pakosta menee toisen auton ratissa kun Hyndai tulee vasta kevään kynnyksellä Suomeen. 

Näillä eväillä kohti Joulua...

-Surumielinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Mietteitä kisan alla

Keskiviikko 12.10.2016 klo 17:56 - -Minna-

Nyt on siirtokilvetkin/vakuutus haettu kilpuriin ja Asko lupasi imuroida kilpurin kun itse olen istumassa koulun penkissä ja ensiviikolla on tenttiviikko kaiken lisäksi...

Yhtään ei jännitä kisa, ihme kyllä. Mutta asia selittynee kovalla kireellä ja hommilla koulussa sekä töissä. Hyvä kun ehtii nukkumaan välillä, voihan se olla ettei lauantaina ole ihan hurjasti ylimääräistä virtaa mutta yritetään silti saada hyvä oma ajo. Riittää sitten siihen mihin riittää....

Paljon on uusia asioita opittu sähköpuolelta tässä parin viikon sisällä ja niiden sisäistämiseen menee oma aikansa. Olen päässyt suunnittelemaan laajenevia toimitiloja joihin osa väestämme siirtyy (edelleen sama talo ja firma mille kesästä asti on tullut tehtyä hommia), homma on mielekästä ja kiinnostavaa :)

Honda pitäisi olla valmiina Lauantain kisaa varten, pientä säätöä oli vielä sunnuntaisen ajotreenin jälkeen muttei onneksi mitään kovin suurta ja ihmeellistä. Ihan mukava pitkästä aikaa päästä tositoimiin kilpurin ratissa. Toivotaan hyvää keliä ja miellyttävää päivää kaiken puolin.

-Syksyisin fiiliksin-

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Syksy saapuu

Keskiviikko 5.10.2016 klo 18:39 - -Minna-

Syksy on jo pitkällä ja paljon on taas ehtinyt tapahtua edellisen kirjoituksen jälkeen.

Yhtään kisaa en ole päässyt ajamaan kesän aikana Kerimaan sprintin jälkeen ja ajamaankin pääsin vasta viikko sitten sunnuntaina ja kyllä se taas tuntui erityisen hyvälle, mutta kyllä se pitkä ajotauko tuntui vauhdissa... valitettavasti.

23.-24.9.2016 Tampereen SM rallissa leivottiin Jessestä ja Karista Suomen mestareita luokassa 4 reilulla piste-erolla seuraavaan. Tosin ihan ongelmitta ei kisa sujunut sillä Jesse ja Kari kaatoivat lauantain ensimmäisellä EK:lla hondan ympäri, mutta onneksi he pääsivät jatkamaan, tosin auto oli kohtuullisen surkean näköinen "lava-auto" malli. Kun suomeen ei tuoda Hondan pick-up mallia niin Jesse päätti tehdä muotoiluun omaa kehitystyötä. :)  Pian honda on taas ajokunnossa, hyvää vauhtia ainakin menossa siihen suuntaan.

Itse päätin ilmoittautua 15.10 ajettavaan Pakoputkihuolto Anttila SM sprinttiin ja tarkoitus on täällä kertaa päästä maaliin asti ja mielellään kohtuullisen hyvällä sijoituksella ;) No muut naiset menee kyllä todella kovaa, mutta aikomus on laittaa kampoihin sen minkä ehtii.

Maanantaina meillä oli Rallisprintin lajiryhmän kokous, ehkä viimeinen fyysinen kokous tällä kokoonpanolla, sillä seuraavien 2 vuoden lajiryhmät päätetään tässä syksyn aikana. Olen hakenut jatkoa lajiryhmään, mutta hallituksen päätös on tuleeko sitä valituksi vai ei. Kivaa on kuitenkin ollut lajiryhmässä olla päättämässä ja suunnittelemassa asioita ja itse toivon että saisin jatkaa...

Koulu jutut ovat jatkuneet kesätauon jälkeen suorastaan kaasu hirttäneenä pohjaan, välissä on hurjat paineet saada tehtyä kaikki ajallaan. Henkilökohtaisella puolella on isän vointi heikentynyt sekä huonontunut ja sekin on aiheuttanut oman päänvaivansa.

Näillä eväillä yritetään rämpiä syksyä eteenpäin, onneksi kelit on pysyneet hyvinä eikä vettä ole tullut taivaan täydeltä.

-Hieman väsynyt Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäkuulumisia

Perjantai 22.7.2016 - -Minna-

 Nuottikoulutuksen jälkeen olemme käyneet Mäntyharjulla vetämässä hienon treenin, jossa sain kyytiini ensimmäistä kertaa hyvän ystäväni Jampan. Tienä oli Mouhun hieno ja vauhdikas tie. Alussa oli pientä aristelua ajossa ja vähän uusien askelmerkkien etsimistä uuden kyydissä istujan kanssa. Oikea ja vasen tuotti tavalliseen tapaan vähän vaikeuksia kuljettajalle ja kun päästiin yhteiselle kielelle "sinne" ja "tänne" alkoi askelmerkitkin löytyä vaikka välillä naurettiin kilpurin ohjaamossa vedet silmistä valuen. Loppuen lopuksi ajettiin niin kovaa etten olisi ikinä uskonut ajavani noin vaativalla ja nopealla tiellä :D Erittäin onnistunut treeni siis. Pieniä kommelluksia sattui kuljettajalle, mutta kartturi oli kyllä kartalla kaiken aikaa. Yhdellä vedolla luulin että kytkin taas hajosi kun ei kulkenut oikein mihinkään vaikka oli kaasu pohjassa ja 4 vaihde silmässä, kunnes tajusin että käsijarru oli jäänyt löysästi päälle :D sen jälkeen hurjan naurun remakan jälkeen ajokin alkoi olla todella nopeaa...

Treenin jälkeen olikin vuorossa Kerimaa Sprintti jossa kävin Jessen kanssa kiertämässä radan ja hän antoi anopille vähän ajovinkkejä. 1 kierroksella sitten tulin hyppyyn sen mitä Honda kulkee 4 vaihteella ja ilmeisesti hypyn alla ollut maakivi löi vaihdelaatikkoon sopivan iskun ja se otti ja hajosi niin että laatikkoon tuli reikä ja tavaraa pukkasi pihalla. Siihen asti suoritus oli todella onnistunut ja paras mitä ikinä olen tuolla ajanut. No se ilo loppui sitten siihen varikon nurkalle kun pääsin JÄLLEEN kerran liuttelemaan varikolle risan Hondan kera...

Honda on jälleen kunnossa, kiitos Askon mutta asfaltti kisat ei oikein kiinnosta joten odottelemme syksyn sora sprinttejä ja lähden sinne sitten ajamaan jos aikataulut antavat periksi. Vävypoika Jesse rakentelee meidän Hondan rallikonetta pikkuhiljaa ja jos rahat riittää ja vehkeet saadaan nippuun on tarkoitus ajaa syksyllä joku ralli ja jos ei syksyllä niin sitten ensi talvella.

Toimitsijarintamalla olen ehtinyt olemaan Enset SM rallissa tuomariston sihteerinä, Ollin Sorarallin kilpailusihteerinä ja Crosskart NEZ 2016 kisassa ratatuomarina. Seuraavaksi on Vetomies kisan tuomariston sihteerin pesti ja pari viikkoa sen jälkeen Kiteelle Nooran avuksi rallihommiin Tengtools Ralliin. Xerox rallin sihteerin pestin peruutin koska Yritys jolle teen alihankinta työtä muuttaa emoyhtiönsä tiloihin ja olen tämän yrityksen sihteerinä pakoitettu osallistumaan muuttohommaan.

Henkilökohtaisella puolella työpaikan muuttotouhut työllistävät mutta isän hoitopaikka taistelu on vihdoinkin ohi ja hän on hyvässä hoidossa. Iso huolta aiheuttanut asia on siis vihdoin järjestyksessä. Kotona on pientä rakennushommaa niinkun aina vanhassa omakotitalossa (rakennettu v. 1851), tosin täydellinen remontti tehtiin taloon 17 vuotta sitten kun tähän muutettiin.

Opiskelutkin alkavat jälleen 29.8 entistä intensiivisempänä, otin aika runsaasti kursseja jotta valmistuisin vähän nopeammin. Katsotaan miten naisen käy.

Hyvää loppukesää toivotellen

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Uusia tuulia

Lauantai 30.4.2016 - -Minna-

 Tuli käytyä tuo rallin nuottikoulutus Riihimäellä huhtikuun alussa. Kouluttajakaarti oli varsin vakuuttava Tuomo Nikkola, Teemu Arminen, Mikko Lukka ja Jan Lönegren. Paljon tuli vastaan uusia asioita kun en ole koskaan ollut missään tekemisessä nuotittamisen kanssa muuten kun kilpailunjärjestäjän puolelta tai huoltopuolella.

Olen ehkä vähän hankala koulutettava siinä mielessä että minulla on aina kovasti kysymyksiä ja niitä herää aina kun tulee uusia asioita vastaan. Onneksi kouluttaja eivät hermostuneet vaan kertoivat hymyssä suin vastauksia kysymyksiini. Iso hatun nosto äijille !

Olin yksin liikkeellä ja sainkin sitten maasto-osuudelle eli nuottien varsinaiseen tekoon "kartturiksi" järjettömän pitkällä pinnalla varustetun Lukan Mikon :) Olen ikuisesti kiitollinen Mikolle kun neuvoi, ei niin että olisi kertonut valmiit nuotit vaan siten että pisti minut itseni ajattelemaan asioita ja lopulta saatiin sellainen nuotti että Mikko totesi että ehkä uskaltaisi jo lähteä näillä nuoteilla kyytiin tuolle pätkälle :D :D 

Vielä ei ole nousupisteet siinä jamassa että pääsisi ajaman nuottikisaa, mutta tämä koulutus on hyvä käydä jo pelkästään tuon Autourheiluvalmentaja I tason koulutuksen takia. Tykkäsin kuitenkin nuotin tekemisestä ja sitä pitää kyllä harjoitella säännöllisesti kunhan tästä tenttikaudesta päästään eroon.

Käytiin Dublinin reissussa viettämässä meidän tiimin sydämen ja kaiken korjaavan Askon 50v. synttäreitä kera Nooran ja Jessen sekä poikamme Teemun. Reissu oli tosi kiva, saatiin vaan jälkihöyrynä reissusta Askon kanssa vuosisadan flunssa joka kääntyi molemmilla poskiontelotulehduksen puolelle. Onneksi antibiootit auttaa asiaan ja pian taas lauletaan kirkkaalla äänellä ;)

Ensiviikolla yritetään jos käsi kestäisi ajamista ja lähdetään Mäntyharjulle harjoitusajoihin. Jos kaikki toimii niinkun pitäisi yritämme päästä ajamaan Kerimaan Sprinttiin. Tämä nimenomainen sprintti on siinä mielessä erikoisasemassa sillä siellä olen ajanut "urani" ensimmäisen kisan...  Ei mikään huippu loistelias rata, mutta tykkään kisasta :)

Toukokuu vielä rutistetaan koulussa tenttien parissa ja sitten tulee parin kuukauden tauko opiskeluissa ja syksyllä jatketaan taas uusin voimin :)

Hyvää vappua kaikille toivotellen

-Niiskuneiti Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Ajokausi korkattu <3

Torstai 3.3.2016 - -Minna-

Lauantaina miehet sopivat EX tempore ajotreenit sunnuntaille, Ismo lähti mitsun kanssa ja me raahattiin Honda paikalle.

Into ei ehkä ollut ihan parhaimmasta päästä kun olin pe-la oltu Mikkelin SM Rallin katsastuksen sihteerinä ja oli hieman väsynyt olo, mutta kun saatiin auto kyytiin ja päästiin liikkeelle alkoi intokin nousta...

Perillä otettiin autot kärreiltä ja lähdettiin kokeilemaan, Ismo ensin ja minä olin varannut 2. ajovuoron. Myös Puhakan Ville ilmestyi paikalle mitsun kanssa.

Könysin autoon ja ensimmäisenä tuli olo ettei jalat mahdu olemaan ratin alla :(  Nostin vähän rattia ylöspäin ja lähdin kokeilemaan... 1 kierros ja takaisin varikolle, ajoasento oli niin syvältä että polvet otti koko ajan rattiin kiinni ja kädet ei myöskään ollut hyvässä asennossa. Olin kyllä käynyt sovittelemassa tallissa istuen asentoa, mutta kyllähän se oli ihan eri asia todellisessa ajotilanteessa. Pikkuisen päässä pikku-ukot huuteli ja olinkin melkolailla pahalla päällä kun pääsin varikolle :D Asko parka oli Ismon mitsun kimpussa ja minä porasin silmilläni reikiä mitsuun ja Askon selkään... Onneksi Tuula tuli pyytämään nokipannukahville ja olihan siellä taas tarjolla vaikka mitä hyvää Tuulan leipomia herkkuja. Onneksi se paha tuulikin hävisi siinä kahvia juodessa.

Oli onni ettei Asko päästänyt minua suoraan kisoihin autolla kun sisällä oli tehty niin isoja muutoksia ettei ajoasento ollut välttämättä ihan paras mahdollinen, olisin varmaan ajanut metsään kisoissa kun nytkin se oli aikalailla lähellä ekalla kierroksella. :D Asko sitten siirsi penkkiä taaksepäin ja yllätys yllätys ajoasento parani laakista.

Intoonnuin niin kovasti ajamisesta että olisin halunut ajaa vaikka kuinka kauan, mutta jossain 6. kierroksen kohdalla hyppyrin jälkeen kuului melkolailla paha ääni autosta ja säikähdin että nyt hajosi motti. Honda kuitenkin kulki eikä savua tullut mistään joten liuttelin varikolle jossa Asko totesi pakosarjan menneen poikki. No ajot oli ajettu mutta silti oli mukava päivä hyvien ystävien kera hienossa keväisessä kelissä.

Hondaan jäi vielä pari juttua laitettavaksi ennen ensimmäisiä kisoja joskus kesän kynnyksellä, mutta kyllä me täältä vielä noustaan ;) Onneksi muuten ajo alkoi jo sujumaan ja tuntumaan erittäin hyvälle...

-Iloinen/helpottunut Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Mikkelin SM ralli lähestyy

Tiistai 23.2.2016 klo 13:47 - -Minna-

Meillä on omalla kohdalla edelleen kausi korkkaamatta, eikä nytkään ajallisesti ole mahdollista lähteä testaamaan tahi kilpailemaan. On kai vaan luovutettava tältä talvelta kun aika ei riitä millään :/

Tulevana viikonloppuna kuitenkin Mikkelin SM Ralli kutsuu, itseä katsastuksen sihteerin toimessa ja Askoa Jessen huoltojoukoissa. Tarvittavat paperit on valmiina kansiossa odottamassa tulevaa viikonloppua.

Muuten edelleen henkilökohtaisella puolella kiirettä piisaa opiskelujen ja lähiomaisen hoito-asioiden kanssa. Lisäksi alku vuoden sairastelut aiheuttavat lisää kiirettä, hommat kasaantuu ja aiheuttavat näin omalta osaltaan paineita.

Eilen päästiin sentään hiihtämään ensimmäisen kerran kun tänne rannikolle tuuppasi viikonlopun aikana n. 30 cm lunta :D Nyt sitä valkoista on niin että riittää, nähtäväksi jää kuinka pitkään.

Iloisin mielin kohti Mikkeliä <3

Kommentoi kirjoitusta.

Paska talvi....

Perjantai 12.2.2016 - -Minna-

Ja taas täällä sahaillaan ranteita auki mokoman talven takia... Ensin oli kamalat paukkupakkaset eikä säätöhommat oikein maistuneet edes ajatustasolla jos pakkasta on melkein 30 astetta. Sitten tuli Artic Lapplad Rally eli Tunturiralli ja sen jälkeen ollaankin oltu vuoronperään kipeänä Askon kanssa.

Nyt kun alkaisi olla itse kuntoutunut (Asko tosin on vielä toipilas) niin lumet suli ja talvi hävisi yhdessä viikossa.... hapanta sanoi kettu pihlajanmarjoista. Taas näyttää suuntaus kisojen osalta siltä ettei talven kisoja ajeta (helmi-maaliskuussa) monessakaan paikassa, varsinkaan täällä Etelä-Suomen puolella.

Nyt pidellään peukkuja että Mikkelin rallin kelit onnistuisivat, mutta pessimisti kun ei tunnetusti pety niin olen jo asennoitunut siihen niin että persiilleen menee sekin kisa. Siellä tosin olen töissä katsastuksen sihteerinä en kilpailijana.

Alunperin olin ajatellut ajavani Lahden sprintin, Lopen kisa sekä Kiteen sprintin. Lahti jäi kun ei olla päästy testaamaan autoa yhtään ja sitten tämä flunssa tai influessa mikä on vaivannut kohta 2 viikkoa on syönyt voimia ja motivaatiota. Loppi näyttää sille ettei sitäkään mahdeta ajaa ja edelleenkään ei ole päästy testaamaan... JA Kitee tulee heti seuraavana päivänä Mikkelin SM rallin jälkeen niin ei kyllä keretä siihenkään :( Treeni mahdollisuuksia kyseltiin jo Kitee / Joensuu suunnalta mutta aika loppuu kesken kun ei ole kun vain nämä viikonloput. Eli meidän osalta talvi on taputeltu, jätän kisakiireet muille ja keskityn näihin omiin kuvioihin.

Henkilökohtaisellakiin saralla on ollut ongelmia ongelmien perään, kasvatusisän kaaduttua pahasti kotona, on ollut monta asiaa selvitettävänä. Onneksi tällähetkellä alkaa jo näyttämään pilvipoutaiselle asian suhteen, kun välillä näytti sille että meillä on vielä hautajaiset tässä talven aikana.... On muuten kamalaa kun aikuinen ihminen joka on ollut sinun tuki ja turva silloin kun olet pieni on yks kaks muuttunut itse lähes lapsen tasolle ja juttujen taso muutenkin on sitä luokkaa ettei osaa sanoa mitään vaan tuijottaa epäuskoisena että onko tuo nyt ihan tosissaan.... Isän muistiongelmat alkavat olla todella pahoja eikä hän aina tunnista edes meitä :(  No tämä polku on vaan kuljettava ja toivottava että se menee mahdollisimman kivuttomasti hänelle sekä toivon että löydän jostain sen voiman ymmärtää asioiden kulun....

Opiskelut on onneksi lähteneet liikkeelle kohtuudella, pikkuhiljaa alkaa pääsemään kiinni opiskelun rytmiin (joka on monimuoto-opiskelijalla todella nopea) ja ensikuussa alkaa sitten näiden ensimmäisten kurssien tenttikausi...

Nyt annamme ajan kulua ja katsotaan mitä vuodenaika tästä sopasta ilmaantuu (mitä talveksi kalenterin mukaan kutsutaan) ja ladataan voimia kesäkaudelle. Muutama rallikiin saattaa päätyä kesäkauteen jos kaikki menee hyvin, ainakin 2 kartturin kanssa ollaan alustavasti keskusteltu aiheesta :D

-kokovartalo sadepukua toivoten, Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Paukkupakkaset

Perjantai 22.1.2016 - -Minna-

Tammikuu on pyörähtänyt kohti loppuaan, kovat pakkaset paukkuvat ihan ympäri suomen. Jopa täällä etelässä rannikolla ollaan oltu lähes historiallissa lukemissa. Viime viikolle suunniteltu treeni päätettiin perua kovan pakkasen takia, säätöhommia on vaan niin ilkeä tehdä reilusti yli 20 asteen pakkasessa ulkona. Ja kun ei olla ilmoittauduttu mihinkään sarjaan eikä kisaan, voi suosiolla siirtää harjoitukset parempaa keliä odottamaan.

Opiskelut ovat alkaneet isolla rytinällä, alussa on olo kun Liisa ihmemaassa ja varmasti myös käytös koulun käytävillä on sen näköistä ettei todellakaan tiedä mihin on menossa ... Eilen alkoi liikunnan kurssi ja enköhän minä onnistunut eksymään Kouvolaan etsiessäni liikunta hallia, annettu osoite nimittäin sattui kyllä saman tien varteen mutta ihan väärään päähän. Onneksi meidän opiskeluryhmällä on oma whatsup ryhmä josta sain hyvät ajo-ohjeet ja pääsin kun pääsinkin 30 min myöhässä oikeaan paikkaan. Oli kohtalaisen nolo selittää opettajalle että onnistuin eksymään Kouvolassa :D :D :D 

Ensiviikolla on luvassa Tunturirallia vävyn eli Turusen Jessen huoltotiimissä. Siinä on mies jolla on taito ja tahtotila päästä pitkälle ja tätä tahdomme olla Askon kanssa tukemassa sen minkä pystytään.

Omia ajokuvioita katsotaan kunhan tämä rytinä tässä rauhoittuu, mutta viimeistään kesällä mennään eikä meinata !

Lauhtuvaa säätä odotellen

-kiireinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Valmistautumista kauteen 2016

Tiistai 1.12.2015 - -Minna-

Valmistautuminen kauteen 2016 on täydessä vauhdissa. Honda on purettuna tallissa ja Asko tekee kovalla tohinalla tarvittavia muutoksia hondaan. Muutokset ovat tälläkertaa lähinnä kosmeettisia.

Koska kartturia ei ole löytynyt  kaudelle 2016 etsinnästä huolimatta olemme päättäneet ajaa ensikaudella pääsääntöisesti hyvinkin itselle rakasta lajia eli Rallisprinttiä jonka lajiryhmään itse kuulun.

Toivomme että kuluneen kauden ajetut kisakilometrit ovat saaneet vauhdin nousemaan. Hondaan tehtävät muutokset saattavat aiheuttaa sen että hetken joutuu "treenaamaan" ennenkun muutosten aiheuttamat askelmerkit asettuvat kohdilleen pääkopassa. Toivommekin pikaista talvea että pääsemme tahkoamaan kilometrejä alle.

Autourheilun 1 Valmentaja koulutus eteenee omalla  painollaan ja valmistuminen ajoittuu ensivuoden loppupuolelle. Mikkelin UA:n hallitus työskentelyn jätän muille tämän vuoden jälkeen sillä uudet kuviot täyttävät seuraavat 4 vuotta, sillä pääsin ammattikorkeaan opiskelemaan Liiketalouden Tradenomiksi monimuoto koulutuksena. Luultavasti ja aika varmasti tehtävää tulee olemaan aikalailla paljon tuleville vuosille.

Naistyöryhmä on aktivoitunut tulemalla myös facebookkiin ja keväällä tulee taas uusia tapahtumia missä ollaan mukana.

Ensin juhlitaan tammikuussa Mitalli Gaalassa Jyväskylässä muiden menestystä ja sen jälkeen startataan kisakausi, mutta missä ... se jää nähtäväksi :)

Hyvää Joulun odotusta toivotellen

- Iloinen Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

KARTTURIN PAIKKA VAPAANA !

Keskiviikko 11.11.2015 - -Minna-

2-kuljettajan pesti olisi vapaana kaudelle 2016 pienillä rajaehdoilla. kisojen Osallistumismaksujen ja omien majoitus+ruokailu kulujen verran osallistumista talouteen kaivataan, me maksamme kaiken auton, renkaat ja kaiken auton vaatiman huollon/korjauksen sekä huoltoväen ruokailut ja majoitukset sekä tietysti kaluston kuljetuskulut+kaluston . Vaatimuslistassa on myös seuraavia ominaisuuksia; osaaminen kartturin perustaidoissa, innokasta mieltä, pitkää pinnaa ja erityisvaatimuksissa on hyvä huumorintaju sillä sitä vaaditaan tässä porukassa :) Eikä saa säikähtää kuljettajan laajan kirosanavaraston käyttöä... Jos tunnet että sinulta löytyy nämä ominaisuudet ja kartturin paikka naiskuljettajan kyydissä ei pelota niin ota rohkeasti yhteyttä. Ajatuksena on ajaa F-cup senioreissa tai b-junioreissa...

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Loppuvuoden kuulumisia

Tiistai 10.11.2015 - -Minna-

Paljon on tapahtunut tässä Kiteen kisan jälkeen, mutten ole saanut aikaiseksi päivittää näitä nettisivuja...

Käytiin heittämässä treeni Arton kanssa Mäntyharjulla hienossa kelissä ja hienolla tiellä. Nokalle oli vaihdettu sprinttikone ja kyllä se teho ero tuntuu melkolailla selvästi. Treenistä jäi mielettömän hieno fiilis.

Leppävirran SM Sprintistä tulokseksi tuli naistenluokan 2. sija harmittavalla vajaan sekunnin erolla ykköseen. Tein pienen mokan 1. kierroksella enkä saanut aikaa enää parannettua 2. kierroksella ja se oli siinä. Vauhti on selkeästi noussut edellisestä vuodesta, varmaan rallissa ajettujen kilometrien ansiosta mutta vielä on paljon parannettavaa :)

Pari viikkoa sen jälkeen Jesse (vävy) lähti ajamaan Riihimäelle F-cupin kisaan ja me lähdettiin sinne huoltopuolelle hommiin. Asko tosin oli Ismon mitsun huoltohommissa ja minä pidin seuraa Veinille Jessen huollossa. Tarkoitus oli yhdistää huolto-porukat kun huoltoajat oli eri aikaan, MUTTA kohtalo iski kuvioihin ja Jesse karautti Civicin Riihimäen metsään ja kisa loppui hänen osaltaan siihen.

Tämän seurauksena tarjosin Jesselle oman kilpurini käyttöön pariin seuraralliin ja hetken emmittyään Jesse jätti oman autonsa Askon käsiin oiottavaksi ja otti kilpurini kärrille ja karautti sen kera Kiteelle. Jesse ajoi molemmat "kisat" hienosti ja väläytti auton olevan varsin kilpailukykyinen,  sillä taakse jäi kaikki muut paitsi "idän pikajuna" Hirvosen Vesa  bemarillaan. Huima kuski tuo Jesse !

Nyt autojen palattua omiin koteihinsa aloimme miettiä tarkemmin ensikautta ja alustavana ajatuksena olikin että ajamme F-cupin joko senioreissa tai b-junioreissa. Tämä takaisi sen ettei tarvitse ajaa kilpailun viimeisenä kilpailijana (se on melkolailla syvältä ajaa hurjissa urissa). Oli suuret suunnitelmat että tulevana kautena satsataan kunnolla renkaisiin ja ostan ihan upouusia piikkipyöriä (11 vuoden aikanan meillä on ollut uusia renkaita 1 sarja black rockett renkaita jotka ei toiminut alla lainkaan sekä 2 uutta misukan talvipyörää, muuten ollaan ajettu käytetyllä renkaalla mitä olemme ostaneet sellaisilta kuskeilta jotka ajavat aina uusilla renkailla). Tarkoitus oli ajaa ihan tosissaan tuleva kausi tavoitteet silmissä....

Nyt kuitenkin kävi niin että Artolle tuli henkilökohtaisia esteitä eikä hän pysty lähtemään ensikaudella kyytiin. Sepä sitten siintä F-cupista..... en usko että hetkessä löytyy sellainen kartturi jonka kanssa yhteistyö on saumaton ja talous siltä osin kunnossa että maksaa oman osansa kuluista eli omat kulunsa (majoitus+ruoka+omat matkat) sekä osallistumismaksun. Me hoidamme kyllä kaiken mikä liittyy autoon, sen renkaisiin, bensaan, korjaukseen, huoltoon jne. sekä kaiken huoltoporukan ja kuljetuskaluston kulut majoituksineen ja ruokineen. Pakko sanoa että harmittaa järjettömän paljon, mutta minkäs näille asioille voi :(

Mutta iloisempia asioita on se että pääsin opiskelemaan AKK:n järjestämään autourheilun 1-tason valmentaja koulutukseen. Koulutus kestää todennäköisesti ensivuoden (2016) syksyyn asti ennekun saa tutkinnon ja harjoittelun suoritettua.

Mikkelin UA:n hallitushommat jätän muille, olen ilmoittanut etten ole käytettävissä tulevassa hallituksessa, aika ei vaan nyt riitä kaikkeen. On pakko priorisoida asioita ettei kynttilä pala molemmista päistä loppuun.

Ensi vuonna olen ainakin 2 rallin kilpailusihteerinä ja aika monessa kisassa mukana jonkinlaisissa hommissa toimitsijana. Naistyöryhmän hommissa olen edelleen mukana ensikauden (2016) sekä Rallisprintin lajiryhmässä (2016).

Henkilökohtaisessa elämässä olemme nyt Askon kanssa kahdestaan russeleittemme Hessun ja Kertun kera kun juniorimmekin muutti tässä syksyllä pois kotoa. Kuntoilu pysyy kuvioissa tiiviisti mukana ja itseasiassa valmennus homman myötä kunnon kohennut on edessä isommalla panostuksella.

Nyt jäämme odottelemaan tammikuun mitaligaalaa ja siellä sitten juhlitaan muiden menestystä kun ei omaa menestystä juurikaan tullut..

Hyvää loppusyksyn jatkoa kaikille !

Surumielinen ja hieman alamaissa kulkeva

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Tengtools Ralli Kitee

Maanantai 24.8.2015 klo 23:24 - -Minna-

IMG_93512.JPG

https://youtu.be/tV52y8Z-ryY  tässä linkki jossa vähän liikkuvaa kuvaa Jentin kuvaamana

Kisa aamulla herätys oli 04.45 ja heräsin järkyttävän kovaan päänsärkyyn. Sain onneksi syötyä aamupuuron ja kupillisen kahvia, kera 600 buranan... autoon päästyä pistin korvatulpat korviin, lippiksen vahvasti silmille ja hupparin hupun päähän ja vedin kevyttä unta Imatralle asti. Onneksi päänsärky jäi sille tielleen.

Kisapaikalla Kiteellä oltiin hyvissä ajoin ja ehdin käydä moikkaamassa muutamia hyviä tuttuja ketä näkee yleensä vain kisoissa ennenkun Arto tuli Mikkelistä pelipaikoille.

Ilmoittautuminen sujui hyvin ja jouheasti, katsastukseen sen sijaan jouduttiin vähän odottelemaan. Mutta mikäs kiire sitä meillä on valmiissa maailmassa.... äänimittauksessa miehet repesivät nauramaan ja hyvä etteivät lyöneet mittarin kylkeen kun hondasta lähti ääntä vain 91 db:n verran. Oli kuulemma päivän pohjat... valistin miehiä että me varmaan otettaan sitten kisassa myös päivän hitaimman pohjat  :) 

Kartturini Arto sai ylipuhuttua minut syömään ennen kisan alkua ja oli muuten ihan ensimmäinen kerta kun olen saanut alas ennen kisaa oikean ruuan. Vähän kyllä jännitti että tuleeko se kuinka pian ylös kun kisa alkaa....

Lähtö meni hyvin ja löydettiin helposti ohjeiden mukaan myös tori mistä lähtö tapahtui. Siirtymällä koetettiin normaaliin tapaan vielä että vaihteisto pelaa ja samoin jarrut. Ja kaikki toimi moitteettomasti....

Ek 1:n ensimmäisessä jarrutuspaikassa sitten tapahtui se mitä ei osattu odottaa... poljin pohjaan ja ei minkäänlaisia jarruja. ! Meinasi tulla huonot housuihin, mutta ajattelin että ajetaan maaliin asti jos päästään ja katsotaan ekassa huollossa mitä voi tehdä. Pätkästä jäi mieleen ainoastaan loppupuolen tosi yllättävän iso hyppy ja se ettei meillä ollut jarruja... niin ja se 90 mutka missä käänsin väärään suuntaan, vauhdit pois pehmeään soraan ja pakki päälle, kääntö oikeaan suuntaan ja matka jatkui...

Onneksi Asko teki 15 min pikahuollossa ihm e itä ja sai kun saikin edes välttävät jarrut hondaan. Olo oli tosi epävarma enkä osannut oikein luottaa ettei ne jarrut taas vaan häviä yks kaks. Säädettiin Arton kanssa jarrut melko takapainoiseksi että edes siellä olisi jarrutehoa. Alku meni EK 2:lla vähän tunnustellessa ja huomattuani että jarrut on niin sain vauhdin päälle ja loppu menikin ihan hyvin.

Ek 3 oli hemmetin hieno pätkä runsaine hyppyineen. Olin aivan myyty kun päästiin maaliin ! 

Huollossa tankattiina ja Asko teki lisää taikojaan jarruille ja meno jatkui EK:lle 4... siellä ei ollut mitään ihmeellistä paitsi hienot tiet. 

Sitten olikin pidemmän huollon ja kokoomatauon aika. Siinä huoltoon menoa odotellessa oli hyvää aikaa jutella muiden kuskien kanssa miten kisa on sujunut. Itseasiassa en yleensa tule ulos autosta at alueelle menoa odotellessa mutta siirtymät oli mitoitettu reilun pitkiksi ja melkein jokaisen ek:n alussa tulin ulos jaloittelemaan ja vilvoittelemaan... taas jotain uutta meikäläiselle :) 

EK5:llä olikin sitten muutama hyvä rysä paikka jotka onnistuttiin onneksi välttämään hitaan vauhdin ansiosta ;) Muuten oli hurjan nautittavia teitä jatkuvasti kääntyvineen mutkineen.

EK 6 oli myöskin erittäin hieno tie ja tietyllä tavoin helpoiten ajettava tie, sillä nimittäin ei ollut mitään pahoja paikkoja. Pelkästään hienoa vauhdikasta tietä.

Lopputulema kisasta oli se että maaliin päästiin. Tulos oli 20/10, maaliin pääsi vain 11 .... ei oltu kisan hitain pari, mutta palkintosijoille on vielä pitkä matka. Vauhtia saatiin reilusti lisää Itäralliin verrattuna ja kunhan päästään lopullisesti eroon jarru ongelmista ja saadaan luottoa hondaan niin vauhti nousee varmasti lisää. Ajotyylin muutos agressiivisempaan oli huomattu myös penkalla ja selkeästi se vaikutti myös nopeuteen. Tehon puute on kuitenkin tuolla 1,6 litraisella vakio koneella ongelmana, mutta katsotaan saadaanko sille mitään tehtyä talven aikana....

Nyt keskitytään ensiviikonlopun Turun SM rallin toimitsija hommiin, olen tuomariston sihteerinä siellä ja sitten pohditaan loppukauden ajamiset että ajetaanko rallia vai sprinttiä...

Kiitos Askolle hyvästä huollosta ja Artolle erinomaisesta kartturoinnista, sekä Turusen perheille majoituksista ja kestityksestä. Olette kaikki minulle tärkeitä ihmisiä <3

Iloinen ja tarmoa täynnä oleva

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

kuulumisia....

Maanantai 10.8.2015 - -Minna-

Taas on saatu punnerrettua Vetomies ja Lahti Historic/Tietopalvelu Ralli maaliin, Lahden kisassa oli mieletön fiilis ja kaikilla oli mukavaa. Ainoa iso miinus oli että Pamppu (Niemisen Tapio) oli estynyt toimimasta kilpailunjohtajana... Meillä on hänen kanssaan toiminut yhteistyö aina saumattomasti ja hän on opettanut minulle monta asiaa kilpailuiden oheessa... kaikki Lahden kisat mitä olen ollut kilpailusihteerinä Pamppu on ollut kilpailunjohtajana. Kai se vaan on minunkin totuttava tekemään töitä myös muiden kanssa... Onneksi Pamppu oli hengessä mukana ja soitteli monta kertaa päivässä <3

Monta hienoa uutta tuttavuutta tuli tuolla kisassa ja monta vanhaa tuttua tuli nähtyä ja juteltua autourheiluasioista oikein urakalla. Päivät oli pitkiä mutta se yhteishenki mitä noissa kisoissa on saa kummasti jaksamaan. Saatiin kilpailunsihteerit myös kukkakimput järjestävän seuran toimesta tai oikeastaan kahdet kukkakimput ja suklaata organisaation ulkopuoliselta taholta :D

Nyt käydään vähän ajamassa testiä ja treeniä ja sitten punnerretaan taas ratintaakse kisa meiningeissä Kiteellä 22.08.2015.

ps. toivottavasti ei siellä olla ihan koko kisan hitain autokunta ;)

Ja tähän loppuun pieni viisaus, minkä elämä on opettanut :/

Pitäkää huolta toisistanne ja muistakaa kertoa jos välitätte toisesta, koskaan ei tiedä milloin se aika loppuu kesken ....

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »