Lopen HF-Autohuolto Sprint

Tiistai 28.2.2012 - Minna

Kahden edellisen kisan surkean suorituksen (reilusti alle oman tason) takia olin aika "rikki" ja ajattelin että talven ajot on tässä. Päädyimme kuitenkin miettimään tarkemmin syytä tähän "vauhdin" äkkinäiseen katoamiseen.

Auton perä on ollut hurjan levoton Toivakan kovan pakkasen jälkeen eikä keulakaan ole ollut maailman rauhallisin.... Isäntä tarkkasilmäisenä huomasi incar kuvauksesta myös sen että olin alkanut hurjasti veivaamaan rattia puolelta toiselle. Kuvista myös ilmeni että perä oli useassa kuvassa melkoisessa sladissa eikä se tosiaankaan ole etuvetoisella nopein tapa edetä. Myös hanget on tulleet tutuiksi näissä kahdessa kisassa....Suurin osa on varmaankin omaa osaamattomuutta tai vähäisestä ajomäärästä johtuvaa hapuilua mutta myös autosta löytyi pientä sanottavaa. Ja kuten sanotaan ei sen tarvii olla iso vika kun se on korvien välissä....

Autosta vaihdettiin "kuluvia" osia ja käytiin alkuviikosta testaamassa. En vielä ensimmäisen testiajon perusteella ollut tyytyväinen autoon käyttäytymiseen ja jäikin vähän vaiheeseen että päästäänkö kisaan sunnuntaina sillä olin lähdössä Mikkeliin SM-Ralli hommiin jo torstaina ja takaisin olin tulossa vasta lauantaina alkuillasta.

Isäntä tapojensa mukaan uurasti viikolla auton kimpussa ja lauantaina kotiin päästyäni lähdimme samantien testaamaan autoa. Testissä tuntui että kyllä sillä uskaltaa kisaan lähteä vaikkei se vieläkään ollut hyvä.

Sunnuntaina lähdin sitten kisaan leppoisin mielin ja ihan auton testaus mielellä. Ajettavuus oli parantunut huomattavasti ja se vaikutti heti palauttavasti vauhtiin vaikkakaan vielä ei päästy alkutalven nopeustasoon. Vähän vielä luotto puuttuu, mutta kyllä se sieltä treenin ja kilometrien myötä tulee.

Tulos kisassa oli 3. sija 4 naisesta. Olen kuitenkin itse tyytyväinen omaan ajoon ja toivon että suunta on ylöspäin vauhdillisesti ensi lauantain Kiteen SM-Sprinttiä ajatellen.

Iso Kiitos rakkaalle aviomiehelleni Askolle kaikesta mitä olet tehnyt "kilpailu-urani" eteen <3

-Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lopen sprint 2012

Mynämäen SM-Sprintti 19.02.2012

Maanantai 20.2.2012 - Minna

Eipä mennyt eilenkään kisa kun Trömssössä... Ensimmäistä kertaa tänätalvena kiersin radan 2 kertaa ajatuksella ja olin etukäteen katsellut incar ajoa kyseiseltä radalta. Etukäteishommat oli siis tehty hyvin.

Rataa kiertäessä kävi pieni äksidentti ja kaatusin polkupyörällä jarruttaessani reippaammin suorinvartaloin ensin kyljelleni ja siitä selälleni. Ei onneksi sattunut pahemmin eikä se myöskään haitannut kilpailusuoritusta, nyt maanantai aamulla huomasin herätessäni että oikea puoli on kohtalaisen kipeä (kylki jolle kaatusin) polvesta ylöspäin.

1. kierros meni mummoillessa, kantti ei vaan kestänyt ajaa kovempaa ja kaasupoljinta tuli humpattua enemmän kun tarpeeksi... Oikein hävetti kun kotona katselin incar kamera kuvausta oheiselta kierrokselta.

2. kierros meni vähän paremmin mutten vieläkään irronnut kunnolla, ajo oli suunnattoman rauhatonta ja hidasta. Penkka tuli myös tutuksi useammassa paikassa perän karatessa holtittomasti omille teilleen. Tuloksena oli se että jäin naisten luokassa viimeiseksi ja reilulla erolla muihin. Hävettää ja harmittaa :( 

Nyt on pakko miettiä kannattaako lopputalven kisoja ajaa vai pitääkö keskittyä pelkästään treenaamiseen ja miettimiseen mihin on hävinnyt vauhti ja auton ajo-ominaisuudet. Ensimmäiseksi otetaan auto työn alle tarkempaan tutkimukseen ja tutkitaan onko Toivakan kova pakkanen tehnyt tuhojaan alustassa ? Luulen kuitenkin että vika ei ole autossa vaan kuljettajassa ja siihen ei auta kun ajaminen ja nimenomaan isoilla teillä...

Tulevalla viikolla keskitytään kuitenkin toimitsijahommiin Mikkelin SM-Rallissa ja mietitään jatkoa hiljaisesti samalla.

-Mietintämyssy syvällä päässä-

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SM-sprint

Toimitsija hommia

Sunnuntai 12.2.2012 - Minna

Tässä kisakauden kiihkeimmässä vaihessa olen ehtinyt tekemään myös toimitsija hommia. Minua pyydettiin jo viimevuoden puolella Orimattila Ralliin tuomariston sihteeriksi sekä Nurmijärven pienoisralliin Tuomariksi.

Orimattilan kisassa kaikki toimi hyvin, silmin nähtävää oli kaikkien toimitsijoiden iloinen ja avulias asenne hymyt ei hyytyneet kovasta pakkasesta huolimatta. Kaikesta voi ottaa esimerkkiä muutkin. Jäi todella hyvä mieli kisasta vaikka päivä olikin pitkä ja seuraavana aamuna oli Toivakan Sprinttiin lähtö kukonlaulun aikaan.

Eilinen Nurmijärvellä ollut Pakkauspojat oli myös hyvä esimerkki siitä miten asiat voivat toimia hyvin ja reitti oli mielettömän hieno ! Pakko mainita myös se että mm. kilpailija info oli esimerkillisen hyvin tehty !

Kyllä on silmiä avaavaa olla töissä monessa rallissa ja monenlaisissa hommissa. Se auttaa myös kilpailijana ymmärtämään että joskus kaikki ei mene suunnitelmien mukaan vaikka asiat olisivat kuinka hyvin tehty.

Seuraavaksi olenkin Mikkelissä SM-Rallissa sihteeristössä hommissa helmikuun lopussa.

-Mikkelin rallia odotellen-

-Minna-

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oorimattila Ralli, Pakkauspojat miniralli

Toivakan SM-Sprintti 5.2.2012

Maanantai 6.2.2012 - Minna

Toivakassa kisa-aamu valkeni huimassa -36 asteen pakkasessa. Rataa tutustuessa menivät jalat sekä varpaat tunnottomiksi, mutta onneksi lämmittelyn jälkeen tunto palasi takaisin eikä suurempia vaurioita näkynyt. Radan kierto jäi 1 kertaan kylmän kelin takia, vaikkakin olisi ehkä ollut tarpeellista käydä kiertämässä uudelleenkin...

Kisassa oli hienosti järjestetty lämmittelyrata, mutta kaikesta huolimatta alusta ja ohjaus oli suunnattoman jäykkiä 1 kierrokselle lähdettäessä. Pito oli suorastaan olematon ja lumihanki meinasi kutsua jo heti ensimmäisen 100 metrin jälkeen eikä se käyttänyt kovin kaukaa monessa muussakaan kohtaa. Auto ei kääntynyt ja jarruttaessa perä karkasi omille teilleen. Ensimmäisen kierroksen tulos oli surkea ja oma ajo ala-arvoista humppailua.

Toiselle kierrokselle Asko teki pieniä säätöhommia ja saatiin autoon vähän enemmin pitoa, mutta ilmeisesti ensimmäisen kierroksen kuviot jäivät takaraivoon eikä rohkeutta riittänyt ajaa kaikissa paikoissa niin kun olisi pitänyt. Muutaman kerran hangen kutsu meinasi käydä ylivoimaiseksi toisellakin kierroksella...

Tuloksena 5. sija (7 osallistujaa), mutta silti hyvä mieli toisen kierroksen parannuksesta joka sitten ei kuitenkaan riittänyt tälläkertaa parempaan sijoitukseen. Onnea voittajalle ja muille sijoittuneille !

Tuloksesta ei voi kaikesta huolimatta syyttää autoa eikä tekniikkaa, on vaan mentävä peilin eteen ja katsottava pitkään ja hartaasti. Tästä ei ole suunta kun ylöspäin :) joskus tulee vaan päiviä milloin mikään ei onnistu vaikka kuinka yrittäisi...

Kiitos miehelleni Askolle auton huoltamisesta, kuljettamisesta ja kaikesta muustakin mitä teet kilpailujeni eteen ! Sinulle pitäisi myöntää kultainen kunniamitali myös siitä että kestät temperamentti purskahduksiani ja osaat tasata sitä sopivasti kun alkaa kuohahtamaan yli :) 

Seuraavaksi suuntaamme Mynämäelle seuraavaan SM-sprinttiin 19.2.2012 uusin voimin ja voitontahtoa täynnä.

-Uutta virtaa itseensä ladaten ja Mynämäen kisaa odotellen-

-Minna-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toivakan SM-sprint 2012